Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Puuki

    Pohjoisen metsät lienee hyviä heijastamaan lämpösäteilyä talvella takasin päin avaruuteen.  Albedo toimii ainakin välillä.   Kuusiin kertyy lunta paljon.  Sama kait se on vaikutus vaikka lumi on puissa tai maassa.  Kesällä tilanne voi olla vähän erilainen. Pitäiskö sitten tehdä enemmän aukkohakkuita jotta kasvihuonevaikutus olisi parempi .  Lehtipuuvaihe lisäisi heijastumista.

    MaraKet

    Aukkohakkuu on ilmaston, monimuotoisuuden ja heijastusvaikutuksen kannalta paras vaihtoehto. Tästä voimme varmaan kaikki olla yhtä mieltä!

    Visakallo

    Veit sanat suustani Mara Ket!!!

    MaraKet

    Suomi joutuu valitettavasti kohta tekemään päätöksen siitä, aikooko se jatkaa EU:ssa. Päätös tulee eteemme nopeammin kuin arvaammekaan.

    MaraKet

    Kuulin eilen luotettavalta taholta, että VM:ssä on jo valmiina laskelmat siitä, miten Suomen EU-ero tullaan toteuttamaan. Ajankohta EU-erolle tulee Suomessa olemaan lähteeni mukaan 2022-2023 vuosien vaihteessa. EU-erojuna etenee siis vääjäämättömästi! Tiesin toki tämän jo vuosia sitten, mutta asian aikataulun nopeutuminen tuli minullekin pienenä yllätyksenä. Haluaisinpa olla ”kärpäsenä katossa” ja nähdä Satu Hassin ilmeen!

    Kalle Kehveli

    Suomi ei eroa EU:sta metsien takia. Venäjän pelko on liian iso asia, joten yritetään pysyä kultapossukerhossa, vaikka viimeisetkin pitäisi antaa eteläeuroopan maille.

    MaraKet

    Suomen EU-ero tulee väistämättä aiheuttamaan suurmpiakin häiriöitä, mutta vain aluksi. Itse aion ajoittaa hakkuita niin, että v. 2022 teen harvennukset ja v.2023 sitten enemmän avohakkuita. Hintataso nousee hetkellisesti v 2023 alussa, mutta lähtee siitä loivaan laskuun. Tuossa tilanteessa kauppakirjojen ajoitus on erittäin tärkeä!

    MaraKet

    Ei tietenkään metsien takia, mutta metsäteollisuuden takia kyllä. Kaikki eivät välttämättä tiedä, että 3 suurta pitävät hallitukseen ja VM:ään jatkuvaa yhteydenpitoa ja käytännössä sanelevat Suomen suunnan EU-erossa!

    Scientist

    Katsoin tuota metsien albedoasiaa IPCC:n raportista. Kyllä se oli sielläkin tunnistettu, mutta ei vedetty siitä samoja johtopäätöksiä kuin Atte Korholan haastattelussa. IPCC pitää metsäkadon ehkäisyä, metsitystä merkittävänä keinina lievittää ilmastonmuutosta. Samoin IPCC näyttää suosittelevan ns. BECCS mentelmää ilmastontontorjunnassa. Siis biopolttoaineita ja mikäli mahdollista myös poltossa muodustuvan hiilidioksidin kaappausta ja varastointia, eli ns. kaksoiskaapausta. Kaapaus ja varastointi lienee tuleaisuutta, mutta jo nyt voidaan muodustuvasta hiilidioksidista tehdä synteettisiä polttoaineita. Tietääkseni tutkitaan Suomessakin. Esim sellutehtaan  mustalipeän poltosta hiilidioksidi ja energia tuulivoimasta.

    A.Jalkanen

    Energia-alalla tapahtuu nyt paljon samanaikaisesti. Suomessa investoidaan akkujen kierrätykseen (Fortum), biokaasutukseen (Valio ja St1) sekä vetyteknologiaan (Vantaan Energia).

    http://verdelehti.fi/2021/06/16/vantaan-energia-ja-wartsila-seka-valio-ja-st1-esittelevat-uusia-ilmastoystavallisia-energiahankkeita/

    http://www.salkunrakentaja.fi/2021/06/wartsila-synteettinen-metaani/

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 2,293)