Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 2,171 - 2,180 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Puuki

    Samaan suuntaan ne ulkomaan vasurit kallistuu kuitenkin. Voi olla vaikea olla erimieltä siinä seurassa.

    A.Jalkanen

    Eikös oikeistosta löydy omat venäjämieliset, kuten Orban, Le Pen ja Meloni, jos hahmotan heidät oikein? Ilmiö on yhtä ryhmää laajempi; muualla Euroopassa ei hahmoteta Venäjää samalla lailla kuin täällä raja-alueella.

    Puuki

    Korkeintaan Tynkkynen on siinä ryhmässä mukana.

    A.Jalkanen

    Tarkoitin sanoa että venäjämielisyys ilmiönä ei rajoitu vasemmistoon vaan on laajempi ja sisältää muitakin kuin poliittinen vasen ja oikea äärilaita.

    Voi olla että EU:n päätöksenteko halvaantuu, ellei päästä pois yksimielisyyttä vaativasta säännöksestä jossa yksi tai muutama maa voi harata vastaan. Se olisi huono juttu sodan voittamisen, Ukrainan ja koko EU:n kannalta. Jopa riski että joku maa voi haluta erota ja kaikki Euroopan maat eivät ole vielä edes jäseniä.

    Scientist

    Eu on laajentunut vähän liian nopeasti niin että uudet jäsenmaat eivät oikein tahdo täyttää kaikkia kriteerejä. On käynnissä valtapiiritaistelu, jossa maailma jakautunee kolmeen alueeseen. Globaali itä ja globaali etelä muodostavat valtaosan maailman maista. Eu ja Yhdysvallat liittolaisineen kattavat vain noin miljardin väestöpohjan,  vaikutusvalta toki suurempi. Nyt ensimmäinen Nato maa,  Turkki, haluaa liityä BRICS maiden joukkoon.

    Reima Muristo

    Nykyisen hallituksen metsäpolitiikka on suoraan persusta. Suomen valtion omaisuus lahjoitetaan metsäyhtiöille, samalla alennetaan puun kantohintaa markkinoilla.

    Vanha metsä on ollut nuorena pientä, ei se synny suoraan vanhana metsänä. Tämä ei sitten mene essayahin ja mykkäsen kaaliin.

    Visakallo

    Reiman kannattaisi hieman monipuolistaa noita tietolähteitään. Jos seuraa pelkästään opposition kanavia, niin saattaa jäädä jotain aivan olennaisiakin asioita huomaamatta. Jos perehdyt aiheeseen hieman tarkemmin, huomaat, että parjaamasi hallitus kolminkertaistaa nyt edellisen hallituksen suojelemat pinta-alat. Edellinen hallitus kyllä puhui paljon suojelusta, mutta teot jäivät valitettavasti aika kevyiksi. Nyt ovatkin asiat toisinpäin.

    A.Jalkanen

    Edelleen liian vaatimatonta ja syynä eivät ole kriteerit vaan rahoituksen kitsaus. Suomen kansa ei ole oikeasti tarpeeksi suojelumyönteistä kun sen enempää valtiolta kuin yksityisiltäkään ei löydy tarvittavaa määrää rahoitusta. Metsänomistajat kyllä tarjoavat kohteita jos rahoitus järjestyy. Suojelualueen ei tarvitse olla valmiiksi huippuluokkaa, kun se voidaan ennallistaa eri keinoin kohteen luontotyypistä riippuen.

    Ola_Pallonivel

    Suomen kansaa on jo pari kertaa kusetettu, niin kai sillä on jotain vaikutusta.

    Ensin tuli suojakaistat ja kymppikohteet, ilman korvausta. Sitten vietiin hiilinielut. Mitä seuraavaksi? Käsittääkseni maajusseille suojakaistat on korvattu. Tai toisinsanoen tuet poistui noilta alueilta. Korjatkaa, jos olen väärässä.

    Reima Muristo

    Visva ei vieläkään tiedä että nykyiseltä hallitukselta on rahat loppu. Pitää päästä myymään kaikki valtion omaisuus jotta ei tarvitsisi ottaa lisää velkaa, entiset ennätys summien lisäksi.
    Työllisyys ja valtion verotulot tuhottu, toveripiireille pitää vielä löytää jotakin kivaa. urpo-petteri toimii kuten putin opetti, jakaa valtion omaisuuden oligarkeilleen.

Esillä 10 vastausta, 2,171 - 2,180 (kaikkiaan 2,293)