Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 2,031 - 2,040 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Tolopainen

    Suomen on hyvin vaikea sopeutua EU:hun, koska se on monia vuosikymmeniä kehityksestä jäljessä kuten myös jenkkilä. Sehän on aivan takapajula, kun vertaa työntekijöiden olosuhteita yrityksissä. Saksassakin yrityskulttuuri on vielä samanlaista kuin täällä,oli 70-luvulla, yrityksissä ei ole kännyköitä, käytössä on pöytäpuhelimet ym.

    Visakallo

    Aivan viime aikoina on Suomessakin alettu joissakin yrityksissä palata takaisinpäin kohti sitä 70-lukua. Työntekijöille lyödäänkin käteen Dorot, jotta työaika ei kuluisi älypuhelinta räplätessä ja yrityksen tietoturvariskiä kasvattamassa.

    Tolopainen

    Kyllä,harvennusten laatu paranisi  huomattavasti, jos motokuskeillakin olisi vain lankapuhelimet.

    A.Jalkanen

    EU:n metsätietoasetus tai ehkä täsmällisemmin ”monitorointiasetus” on tulossa käsittelyyn. MTK on närkästynyt joistakin asetuksen piirteistä jotka sen mielestä vaarantavat metsänomistajan tietoturvan: jos esimerkiksi tieto runsaslahopuustoisten vanhojen metsien sijainnista  voitaisiin yhdistää yksittäiseen metsänomistajaan. Pelättävissä on samanlainen vaikutus kuin HCV-keissillä.

    Käytetyt indikaattorit ovat sinällään suurimmaksi osaksi järkeviä ja metsistä kerätään jo pääosin tämä tieto eri seurannoissa. Kysymys on siitä millä mittakaavalla tieto raportoidaan ja voidaanko tieto yhdistää omistajaan.

    Indikaattoreihin sisältyi ainakin aiemmin maan orgaanisen aineksen määrä. Tämä on outo indikaattori. Olisi huono asia turvemaiden metsätaloudelle, jos vaikka keksittäisiin määrätä, että orgaanisen aineksen määrä ei saisi vähentyä.

    Samaa EU-hulluutta kuin se että jokaisella hakatulla puuerällä pitää olla seurantaa varten eränumero, vaikka puut menevät tehtailla kuitenkin sekaisin.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/96edf18c-fe43-4ebc-9045-17bdf44682b4

    Rukopiikki

    Suomi se on kurjassa asemassa. Idän naapuri kiusaa ja Brysselikin kiusaa koko ajan. Suomea vedetään kölin ali puolelta toiselle lakkaamatta.

     

    A.Jalkanen
    reservuaari-indeksi

    Sieltä se taas lähti, nappi syöttö suoraan puten lapaan. Sitä nuoleskelun määrää .Ja itse kiistävät tietenkin kaiken, käskyn mukaan.

    Tiedoksenne .EU on paljon muutakin kuin metsä talous .Maalais liittolaiset lyssän lollit paukuttaa tuota EUn-eripuraa lisäävää ropa kantaa .Ennen sitä teki vissi ja messi, niin läpi näkyvää. Sijaisetkin näyttää eliitistä löytyneen  kun vitsi lähti tallinan l:lle.

    Leena

     

    A.Jalkanen

    Rese. Ei tässä ole kyse nuoleskelusta vaan omien etujen ajamisesta. Eikä liity Venäjään mitenkään. Puun eränumeroiden kirjanpito tai lahopuun määrän syynääminen metsänomistajan tarkkuudella on siis Resen mielestä ihan ok?

    mehtäukko

    Mihinkä tuo eu-hulluus lopulta päättyy vai päättyykö koskaan? Vainoamista kaikenmuotoisilla uusilla keksinnöillä laitos suoltaa ehtymättömästi!

    Kuitupuunkasvattaja

    Sitä vaan ihmettelen, että MTK-metsä(luottamus)johtaja esitteli syksyllä isolle yleisölle saavutuksia EU-politiikassa.

    Kaikki oli hienosti, oli tullut isoja torjuntavoittoja yms.

    En tiedä kuka uskoi puhetta, mutta jos omakehu ja asiantuntemus on sillä tasolla, että meillä on metsäasioissa on asiat EU:n kanssa ihan kohtuu hyvin, on aihetta vaihtaa joko luottamushenkilöt tai löydettävä joku muu etujärjestö.

    Nokian matkapuhelinten loppu alkoi siitä, että oltiin itseemme, tekemisiimme ja tuloksiimme liian tyytyväisiä.

Esillä 10 vastausta, 2,031 - 2,040 (kaikkiaan 2,293)