Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,941 - 1,950 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    EFI:n tietokannasta osui silmiin tällainen kehityskulku joka on oletettavasti meilläkin edessä: kaarnakuoriaistuhot, tuulituhot ja metsäpalot lisääntyvät.

    https://efi.int/publications-bank/significant-increase-forest-disturbances-1950s

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Luku 345 milj. tonnia EU:n metsien hiilinielua voi vaikuttaa suurelta luvulta, mutta ei ehkä ole sitä, jos huomioidaan että vuonna 2030 (eli jo 7 vuoden päästä) maankäyttösektorin nielujen tulisi kokonaisuudessaan olla jo aiemmin esillä ollut 310 milj. tn. Eli metsien ja muun maankäytön tulee sitoa kaikki maankäytön päästöt ja nettonielua pitää silti jäädä tuo -310 miljoonaa tonnia. Tulee olemaan erittäin takkuista. Pelastushakkuut Tsekissä ja Saksassa ovat olleet edelleen suuria metsätuhojen vuoksi.

    ”a 2030 EU-wide target for net GHG removals of 310 MtCO2eq yr-1 for the entire LULUCF sector”

    ”the forest sink is expected to decrease up to 2050 in absence of targeted mitigation action due to increased harvesting, forest ageing and the increased frequency and severity of disturbances driven by climate change”

    S. 38 raportissa. https://efi.int/sites/default/files/files/publication-bank/2022/efi_fstp_14_2022.pdf

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kaikki Euroopan metsistä (englanniksi). Valitettavasti osa tiedoista on vuodelta 2015. Jos haluaa pikakatsauksen johonkin tiettyyn maahan, voi katsoa Part 2: Country profiles.

    Figure 3.1-2: Annual fellings and net annual increment, by countries, 2015 (sivu 90). Puolan tieto puuttuu. Suuria hiilinieluja vuonna 2015: Ranska, Saksa, Romania, Turkki, Suomi.

    Figure 3.1-3: Fellings as a percentage of net annual increment, by countries, 2015 (sivu 91).

    https://foresteurope.org/wp-content/uploads/2016/08/SoEF_2020.pdf

    Tomperi

    Onnittelut  Sinulle, A.Jalkanen kirjoittamisestasi seuranneesta arvonnoususta.  Nythän Siul on aiherykelmä siinä jonka voit blogeissasi meille taapertajille tulkita  mitä nuo tarkoittaa mitä edellisessä viestissä kirjoitit.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kiitos Tomperi kannnustuksesta. Valitettavasti kaikkia tietoja ei löydy kotimaisilla kielillä. Pääkaupungin lehtikin kirjoittaa mieluummin 100 kertaa meidän hiilinieluista kuin yhtään kertaa Euroopan tai maailman.

    Tomperi

    Eikös EUTRANSLAATOR toimi oikein hyvin, sitähän Siekin käyttäisit jos olist Meppi…. ja oisit oikein erityisasiantija, …

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    En tunne tuota, Google Kääntäjää olen käyttänyt.

    Thérèse Marie Poulain

    EDIT

    Rane

    Merci poku le tarjouksesta.

    Visakallo Visakallo

    Maaseudun Tulevaisuuden ajankohtaislehti Metsä 5/2023 kertoo luontokartoituksen nykykäytännöistä Suomessa ja muissa Euroopan maissa. Suomalaisen jokamiehenoikeuden turvin yksityismetsissä ramppaa yhä enemmän väkeä tekemässä erilaisia luontokartoituksia. Metsänomistajiin ei olla yhteyksissä kuin aivan poikkeustapauksissa. Kartoituksen jälkeen saattaa metsätietoihin ilmestyä HCV-merkintä, joka käytännössä estää kaikki hakkuut ko. alueella. Edes metsäammattilaiset eivät pysty  kertomaan, mihin merkintä perustuu ja kuka sen on tehnyt. Metsänomistaja jää täysin yksin arvottomaksi muuttuneen metsäalueensa kanssa. Tämä sotii kaikkia länsimaisia oikeuskäsityksiä vastaan. Miten tällainen on mahdollista nykypäivän EU-Suomessa? Muissa maissa, joissa jokamiehenoikeutta ei ole, vastaavaa ei pääse tapahtumaan, sillä kaikki metsässä liikkuminen vaatii aina maanomistajan luvan. Toivottavasti uusi hallitus ottaa tämän asian vakavasti, sillä kysymys on 600 000 yksityisen metsänomistajan omaisuuden suojasta, jonka kansallinen, sekä EU-lainsäädäntö viimekädessä turvaavat.

Esillä 10 vastausta, 1,941 - 1,950 (kaikkiaan 2,293)