Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,931 - 1,940 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Visakallo kirjasi tuonne aika pahan määrittelyn meistä tämän keskustelupalstan aktiiviviljelijöistä: höpinät ja horinat!

    Timppa

    Meillä päin metsä osaa kasvaa pääosin itse, ei sitä tarvitse olla jatkuvasti säätämässä. 50 vuoden kokemuksella.

    Kun sen metsän saa kunnolla kasvamaan, niin fotosynteesi pitää lopusta huolen.   Voi vain käydä keräämässä satoa.

    jees h-valta

    Visa aivan oikeassa. Onhan tämä keskustelu mennyt aivan naurettavuuksiin näiden kevytsössöjen nössöjen kuvitelmien ja aatteiden myötä. Ei noita juuri jaksa enää seurata ja palsta onkin saanut olla aika paljon minulta rauhassa. Minut saa laskea myös EU:n toisinajattelijoihin enkä ole sellaiseen liittymisestä valtakirjaa antanutkaan. Kun tuollaisiin koalitioihin vain aina on kova hinku joillain kaupunkilaisnössöillä. Ne kun ei osanneet vaihtaa valuuttaa matkaillessaan interreilaamassa. Piti saada yhdenmukainen valuutta ja eurooppalainen kieroilu ja venkoilu avuksi.

    Visakallo Visakallo

    Heh, heh, A.Jalkanen asemoi nyt kyllä itseään aivan väärään seuraan! A.J. on ollut aina asiallinen ja pyrkinyt pysymään keskustelujen aiheissa. Tarkoitin horisijoilla niitä, jotka eivät kaikkien näiden vuosien aikana ole pystyneet kirjoittamaan tänne yhtään asiallista, saatikka metsiin liittyvää tietoa sisältävää tekstiä. Mitä taas höpinöihin tulee, uskoisin olevani aika monen metsänomistajan kanssa samaa mieltä, että EU:n suunnalta tuleva täyttää metsien osalta aika pitkälle sen tunnusmerkit. Myönteisiäkin asioita toki löytyy.

    Gla Gla

    ”Kun sen metsän saa kunnolla kasvamaan, niin fotosynteesi pitää lopusta huolen.   Voi vain käydä keräämässä satoa.”

    Työn alla on naapurin rajalinjalla olevan ojan raivaus. Naapurilla on pelto, joten tilaa fotosynteesille riittää. Ja se on tosiaan pitänyt kasvusta huolen. Sellainen järeiden leppien ja haapojen + näihin kietoutuneiden alikasvoskuusten sekä satunnaisten muidenkin puiden muodostelma tuossa on, ettei tämä talvi riitä alkuunsakaan linjan perkaamiseen. Millään koneellakaan tuota tuskin olisi mielekästä korjata. Giljotiinillahan nuo yleensä putsataan, mutta tuskin se tukkipuukokoisiin pystyy. Nyt otan kaiken tukkivat pienemmät puut alta pois ja jätän järeät. Alkaa ilma vaihtua myös omalla puolen rajaa.

    Oli taas yksi opetus, kun tuohon tilaan tuon kohdan päästin. Mutta eipä taida naapuriakaan huolettaa, vaikka sentään joka vuosi peltoansa on viljellyt.

    Puuki

    Rajan erottaa paremmin kun on ensin oja ja sitten ryteikkö samassa kohtaa. Hyvä jättää vaikka säästöpuuryhmäksi osa ainakin.

    Gla Gla

    Juu, ilman ojaa tai muutakaan selvää kuviorajaa linjan avaaminen olisi varsin viihdyttävää. Tuossakin raja taittuu puolivälissä, pyykkiä tuskin ojasta löytyy. Pituutta linjalla on vain 125 m, mutta tuollaisessa kohteessa sekin on paljon.

    Järeät puut saa jäädä pystyyn. Niistä voi puolet ottaa seuraavassa harvennuksessa energiaksi, loput saa jäädä säästöpuiksi. Ja onhan tuollaiset aika koneita, kun saa kaivettua puskasta esiin. Leppä ja haapa maaperän laadunkin kannalta hyviä.

    Mutta tämä kaikki siis täydennyksenä Timpan sinänsä oikeaan kommenttiin.

     

    Visakallo Visakallo

    Euroopan jäsenmaissa on noussut EU:n komission nykyisiä metsä- ja maatalouslinjauksia vastaan. On jo nähtävissä, että EU:n parlamentin ja komission voimasuhteet tulevat muuttumaan vuoden 2024 vaaleissa. On ollut siinä mielessä hyvä, että EU:n nykyinen yliampuva politiikka on herättänyt vastavoimat yhteiseen rintamaan. Eurooppalaisella metsätaloudella saattaa sittenkin olla vielä tulevaisuutta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    PEFC:n pääsihteeri vierailulla. Euroopan komission metsiä koskevan sääntelyn Berger sanoo vaikuttavan PEFC:n työhön ”massiivisesti”. Painopisteitä on kolme: uusiutuvan energian direktiivi, metsäkatoasetus ja ”closer-to-nature”-sertifiointi.

    https://forest.fi/fi/artikkeli/pefcn-paasihteeri-kun-poliitikot-saantelevat-metsien-kayttoa-toimeenpanossa-tulee-usein-vaikeuksia/#0fa04aa4

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tolkun arvioita EU:n metsäpolitiikasta suoraan Brysselistä. ”Ennallistamisvuodeksi määriteltynä vuonna 1951 metsien hiilinielut Euroopassa olivat 93 miljoonaa tonnia ja nyt nielujen koko on 345 miljoonaa tonnia.”

    Yritin etsiä tietoa eri maiden nieluista, mutta vielä sellaista taulukkoa ei ole silmiin osunut. Tuo luku 345 osoittaa, että kyllä muillakin mailla kuin pohjoismailla on isoja metsänieluja. Jos EU-maita on 27 kappaletta, jokaisella olisi keskimäärin yli 10 miljoonan tonnin nielu. Suomikin on nykyisellään enää keskimääräisen tason suorittaja hiilinieluissa.

    https://www.sttinfo.fi/tiedote/euroopan-metsainstituutin-harald-mauser-metsaalaa-ei-kuulla-eun-valmistelussa-riittavasti-euroopan-metsien-hiilinielut-lahes-nelinkertaistuneet-70-vuodessa?publisherId=4627873&releaseId=69958462

Esillä 10 vastausta, 1,931 - 1,940 (kaikkiaan 2,293)