Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 1,781 - 1,790 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • Puuki

    Mielenkiintoista on ollut seurata miten  Eu-päättäjät on suhtautuneet ns. ennallistamisasioihin .  Ehdotuksia on tehty suurella mielikuvituksen volyymilla ; mm. rakennuspaikat yms. metsistä maankäytön muutoksella muutetut alueet tulisi siis ennallistaa jossain vaiheessa.     Ensi alkuun tietysti käytännön hommiin ryhtyy mallioppilas Suomi.  Muut maat seuraa perästä – ja pitää (kuten ennenkin) kotimaalleen tyhmiä päätöksiä lähinnä ohjeellisina.    Jos suomalaiset ehtii ensin pilata esim. hyvillä metsänhoitotavoilla saadun kansantaloudellisen hyödyn ja fossiilisten raaka-aineiden korvausmahdollisuudet , niin monien muiden EU-maiden vastaavien alojen yritykset ovat tietysti mielissään ”kehityksestä”.    Eikä pidä unohtaa meppejä S.Pietikäistä ja Modigia joilla on ollut sananvaltaa mutta ei juuri mitään asiallista  tietoa Suomen metsien  tilanteesta.

    Visakallo

    Petkeles voisikin nyt kertoa meille, miten ennallistaminen toteutetaan Suomessa siten, ettei se näkyisi ihmisten arjessa?

    Visakallo

    Petkeles voikin osaltani hälventää tuntojani, joissa koen hämmästyttävää yhtäläisyyttä edesmenneen Neuvostoliiton hallinnon eri neuvostotasavalloissa toteuttamiin aluejakoihin kehitettävien ja näköalattomien alueiden välillä. Esim. suurin osa Karjalan Sosialistisesta Neuvostotasavallasta oli määritelty näköalattomaksi alueeksi. Miten Suomi sijoittuu EU:n aluejaossa?

    A.Jalkanen

    Ennallistamista ja suojelualueverkoston parantamista tehdään samanaikaisesti. Ennallistaminen kohdistuu pääasiassa viranomaisten hankkeina suojelualueisiin, mutta myös vapaaehtoisina luonnonhoitohankkeina yksityismaihin. Sen lisäksi yksityiset tekevät metsätalouden luonnonhoitoa ja poimintahakkuita. Tämä olisi hyvä työnjako. Ihan samaa toimintaa kuin tähänkin saakka mutta laajempana.

    Visakallo

    Suomessa on tällä hetkellä sähkölinjoja yli 14 000 km, ja tulevien vuosien aikana niitä tehdään tuuli- ja aurinkopaneelipuistojen takia vielä yli 5000 km lisää. Pitääkö näin aiheutettu luontokato korvata  ennallistamalla vastaavasti alueita jossain muualla?

    Kurki

    Tuo uusien sähkölinjojen aiheuttama metsäkato pitää korvata sitten soita metsittämällä?

    suorittava porras

    Veikkaan ,että paine tuottavien metsien suojeluun vain kasvaa. Tätä en suinkaan toivo ,mutta niin tulee käymään.

    mehtäukko

    Miksi uusien sähkölinjojen metsäkatoa ei kukaan vaadi itsensä sähköyhtiöiden korvattavaksi?

    Visakallo

    Metsänomistajat on kieltämättä laitettu sähkölinjojen osalta melkoiseen maksajan osaan jo pelkästään naurettavan maapohjakorvauksen kautta, joka on käytännössä keskimäärin vain 10 eur /ha / vuosi. Verottajakin katsoo metsän tuoton sentään 10-15 kertaiseksi. Jos nyt pitäisi kaikkien alkaa vielä ennallistamistalkoisiinkin, niin johan herrat Lenin ja Stalinkin tuntuisivat aika reiluilta hepuilta!

    mehtäukko

    A Kurvinen ja P Sarvamaa ovat taaskin eri yhteyksissä ”ihmetelleet” eu:ssa muiden  tietämättömyyttä (Suomenkin) metsä-asioista. Oli lätkäisty eteen kuva pohjoisen aapasuosta, jollaista on avohakkuun jälkeen…!

    Heti 30 vuottako on oltu tuon rähjän jäseninä, eikä vieläkään oikeaa tietoa!!!!

    Miten tuo on mahdollista?

Esillä 10 vastausta, 1,781 - 1,790 (kaikkiaan 2,293)