Keskustelut Metsänomistus EU:n metsäpolitiikkaa

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 2,293)
  • EU:n metsäpolitiikkaa

    Hamuaako EU jo kohtuuttoman paljon päätösvaltaa sen suhteen, miten Suomen metsiä käytännön tasolla hoidetaan, metsäneuvos Heikki Granholm?

    http://areena.yle.fi/audio/1-50799758

    EU:sta on tulossa paljon lainsäädäntöä joka koskee metsiä: LULUCF-asetuksen tarkennus, biodiversiteettistrategia (mm. suojelupinta-alan tavoite 30 %), kestävän rahoituksen kriteerit ja ilmastopaketti. Haastattelussa taustaa.

  • hemputtaja

    Taisin kertoa luovan mielipiteeni huonosti.

    Tarkoitin perimmältään, että tehtiin jotain eli ei, fossiiliset lähtee. Siinä leikissä hiilidioksidin määrä ilmakehässä ei paljon paina. Lisäksi joidenkin meikää viisaampien mielestä ei ole ollenkaan varmaa onko hiilidioksidi syy vai seuraus.

    Visakallo

    Tänä vuonna hakkuumäärät varmasti nousevat Suomessa. Se muistetaan aivan varmasti kertoa EU:ssa joka yhteydessä. Viimevuotisesta hakkuiden vähentymisestä muistetaan yhtä varmasti vaieta:

    https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008034029.html

    A.Jalkanen

    Jos mitään ei tehdä fossiilisia käytetään vielä kauan ja sitten ne loppuvat. Ei kannata ottaa sitä riskiä että ilmastonmuutos johtuu fossiilisista ja pahennamme vaan tilannetta koko ajan. Ei siis ole niin olennaista onko mikä syy ja mikä seuraus.

    Hiljaista on kansallispuistossa maanantaina – ihan saa pitää järven omanaan. Linnut vain seurana: kuikka harmaapäätikka koskelo rantasipi västäräkki punatulkku tiira kalalokki käki naurulokki joutsen punakylkirastas pajulintu  ja kalasääski. Ja hemmetisti hyttysiä.

    Visakallo

    Onko A.J. sielläpäin kaakkuri-lampia? Kaakkuri onkin mielenkiintoinen lintu. Metsälehti Makasiinissa 4/2021 siitä on juttu.

    A.Jalkanen

    Voi täällä ollakin mutta en liiku enää pienillä lammilla. Lapsuudestani en muista kaakkureita koskaan nähneeni.

    Puuki

    Tässä lähilammilla asustaa joka kesä yksinäinen joutsen jonka kaveri lensi sähkölankaan kohta 10 v. sitten.  Tulee aina takasin etsiskelemään kaveriaan varmaan.

    Tänään oli pihapensaikossa metsäkirvinen. Matkii monia muita lintuja laulullaan. Välillä tuli mm. talitiaisen ääntä ja kohta jotain aivan muuta säveltä vaihdellen jatkuvasti.

    Tolopainen

    Turvepeltojen viljely on tarpeetonta omavaraisuuden kannalta ja aiheuttaa 9miljt hiilipäästöt. Lopetetaanko liikenne vai turvepeltojen viljely. Valtiolla on nykyisin maatalouden ohjauskeinot. Kun katsoo miten paljon maataloudessa investoidaan ylisuuriin koneisiin, rahasta ei näytä olevan pula. Mutta se ratkaisee mitä jää viivan alle, jos kylvökone maksaa 100k€ ja sitä käytetään viikko vuodessa, investointi on huono. Täällä kylvöalat on kuitenkin niin pieniä, että vähempkin tehokkuus riittäisi.

    Kovin on heikkoa tuo viljelyn tehokkuus metsäpuolella, kun verrataan maatalouteen. Lisäksi metsätaloudessa yritetään kääntää kehitystä taaksepäin. Siellä on iso tehostamisen tarve, tuollainen käsityövaltaisuus ei tulisi tehokkaammassa maataloudessa kysymykseenkään. Miksi metsäviljelyn kehitys on pysähtynyt 70-luvulle. Kyllä tuollainen kertakäyttöinen pahvilaatikko taimipakkauksena on idioottimainen. Paperisäkki olisi paljon halvempi ja helpompi käsitellä.

    Mettämakuri

    Vekselivetoisia koneita, turhaa kadehtia.

    Miten taimet kuljetetaan taimitarhalta  paperipusseissa?

     

    Tolopainen

    Jätän nuo tekniset yksityiskohdat insinöörien huoleksi. Kyllä aiemmin laitoimme taimet paperisäkkeihin, kun niitä soiden yli metsään kannettiin. Ei olisi tullut mieleenkään alkaa hankalia pahvilootia metsään kanniskella.

    oksapuu

    Kyllä täällä on suoraan kentästä nostettuja kuusentaimia saanut paperipussissa. Pakastetaimien logistiikka taitaa sen pahvilaatikon vaatia…

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 2,293)