Keskustelut Metsänhoito EU salli glyfosaatin käytön

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 83)
  • EU salli glyfosaatin käytön

    Glyfosaattia saa kaupoista EU-alueella ainakin vielä viiden vuoden ajan.
    Jahkailu tunnetun rikkamyrkyn glyfosaatin hyväksynnästä päättyy. EU-maiden määräenemmistö hyväksyi aineen luvan jatkamisen viidellä vuodella tänään Brysselissä valituskomiteassa. Päätöstä puolsi 18 maata Suomi mukaan lukien.

    Komissio esitti glyfosaatin luvan jatkamista jo alkuvuodesta 2016. Päätöksenteko kesti poikkeuksellisen pitkään, koska tutkimustulokset aineen syöpäriskistä ovat olleet ristiriitaisia.

    Euroopan elintarviketurvallisuusviraston arvioinnin mukaan aine ei todennäköisesti aiheuta ihmisillä syöpää, mutta kansainvälinen syöväntutkimuslaitos on ollut eri linjoilla. Viimeisimpänä arvionsa antanut EU:n kemikaalivirasto päätyi elintarviketurvallisuusviraston kannalle.

    Glyfosaattia käytetään muun muassa maatalousyhtiö Monsanton Roundup-tuotteissa. Aineen lupa olisi umpeutunut joulukuun puolivälissä.

    Normaalisti jatkolupa olisi 15 vuotta, mutta maiden empiessä komissio tiputti jatkoehdotuksensa ensin kymmeneen ja sen jälkeen viiteen vuoteen. Suomi on ollut valmis antamaan jatkoa kuten muut Pohjoismaat ja Baltiakin.

    Lobbaus rikkamyrkyn puolesta ja sitä vastaan on käynyt kuumana. Monsanto ja maanviljelijät ovat puhuneet luvan jatkon puolesta, kun taas ympäristöjärjestöt ovat pitäneet sitä vastuuttomana.

    Glyfosaatti on niin Suomen kuin koko maailmankin yleisin rikkakasvien torjunta-aine, ja sitä on käytetty vuosikymmeniä. Turvallisuus- ja kemikaaliviraston mukaan sen rekisterissä on yli 50 glyfosaattia sisältävää valmistetta.
    STT

  • jees h-valta

    Miten oksapuu esim. harmaaleppä haittaa metsän kasvua??

    oksapuu

    Kasvaa nopeammin kuin se pieni kuusentaimi. Nämä etelän rehevät maat vaatii joskus sen kolme raivuukertaa että saa  taimikon pelastettua…

    Kaikkea pitää kokeilla, paitsi…

    Huoripukki

    Useat lehtipuut mm. Pajut tarjoavat pölyttäjille tärkeää ravintoa keväisin. Joten on edesvastuutonta myrkyttää niitä metsästä.

    jees h-valta

    Kuusi kasvaa lepästä suuremmin välittämättä ja pudottaa sen aikaa myöten matkastaan, ilman myrkkyjä. Pajukin harmiton puskittuja eikä haittaa kuusta kunhan suoraan vuosikasvun tila vapautetaan ylöspäin kasvuun.

    oksapuu

    Totta…

    Harrastan myös mehiläisten hoitoa, päätuotantosuuntana kuitenkin metsätalous…

    Lopputulos lienee kuitenkin sama glyfolla ja raivurilla…

    Lisäys: Jesse näemmä ehti väliin. Jessellä ei ilmeisesti kokemusta todella rehevistä pohjista (OMT ja parempi), sellaisista jotka kasvaa tuomipuskia, näsiää ja pähkinäpensasta. Siellä ongelma on todellinen…

    Jätkä

    Luomutuottajat kasvattavat hyvää – puhdasta ja jäämätöntä ruokaa ilman glyfosaatteja ja muutakaan kemiaa. Vain lisäravinteita käytetään, joilla saadaan tervettä kasvua ilman hiilijalanjälkeä.

    Kokeneet luomutuottajat saavat jo lähes yhtä runsaat sadot kuin kemikaalien avullakin. Myös maaperän rakenne on parantunut heidän pelloillaan ja siellä lierot tekevät maanparannustyötä hartiavoimin.

    Rikkaruohot eivät ole ongelma, kun homman osaa.

    MJO

    Samoin täällä. Hirveä haapapusikko alkoi puskea männyntaimikkoon ja männynversoruostetta ilmestyi yhtenä kesänä.

    Roundupilla kierros taimikossa, niin haavan vesominen loppui siihen paikkaan.

    Suosittelen

    tamperelainen

    Kaikki täälläkin kirjoittavat ovat syöneet juureksia,vihanneksia,hedelmiä ja viljatuotteita,joiden kasvustoja on käsitelty glyfolla ja hyvältä ovat ilmeisesti maistuneet

    Kovasti toisaalta ollaan tuomitsemassa,jos joku puolustaa esim glyfon käyttöä vaikealla uudistuskohteella

    Asiat pitäisi osata pistää tärkeysjärjestyksen

    Gla

    Jees: ”Ei se mistään tarpeesta kiinni ole vaan periaatteesta että metsää pitää pystyä tuottamaan LUONNOSSA ilman pientäkään luontoon kohdistuvaa UHKAA. Oli sitten haitallista tahi ei niin se on vielä epäselvää ja silloin kuuluu pidättäytyä.”

    Kuten ravinteiden huuhtoutumista edistävä maanmuokkaus tai ojitus tai muuten vain elinympäristöjä rajusti muuttava avohakkuu? Tai vaihtoehtoisesti luontoomme kuulumattoman puulajin kasvattaminen.

    Tolopainen

    Luomu on pelkkää huuhaata, tietenkin peltoon pitää laittaa ravinteita ja kaikken puhtaimassa muodossa ravinteet ovat apulannassa. Lietteet ja muu paska sisältää bakteereja ja viruksia ja kaikki pesujätteet karjatiloista menee lietesäiliöön ja sieltä pellolle. Miksi tuosta glyfosaatista kannattaa edes keskustella, kun mitään puhdasta ruokaa nykymaatalous ei tuota, kun jätteet saa levittää pelloille. Maitokin maistuu aivan järkyttävälle tuorerehulle. Parasta luomulihaa on hirvenliha tosin metsiin tulee kaukokulkeutumina raskasmetalleja ja hirven sisäelimetkin ovat jo niistä saastuneet. Olemme sotkeneet jo niin pahasti tämän pallon, että on turha edes keskustella mistään epäolennaista asioista. Glyfosaatti ei ihmiseen vaikuta millään tavalla, kun sitä käytetään oikein, eikä sadon kypsyttämiseen kuten jotkut käyttävät, kun sillä pysäytetään viljan kasvu.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 83)