Keskustelut Metsänhoito Erkki Lähde

Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 847)
  • Visakallo Visakallo

    Jos ihan tarkkoja ollaan, kaikkein yleisimmin omistajuus ei vaihdu vielä kaatosahauksessa, vaan vasta  kun moto katkoo ja mitataa puuta samalla.

    Puuki

    Sopimuksen mukaan, tavallisimmin kaadettaessa. Jos sopimuksessa lukee, että vasta kun koko kauppahinta on maksettu, niin sitten sillä tavalla.

    Verotus vaikuttaa niin, että korjuukulujen ja alv:n palautusten kanssa sekoilu ei muuta lopputulosta mitenkään. Sen voi jokainen laskea vaikka yksinkertaisilla summilla esimerkiksi.

    mehtäukko

    Siinähän  voi sittenkin olla joku klusterin pimeä puoli asialla. Korruptio ei pysty tilittämään rattorille ja lumivarastointi alkaa kärsiä lumen sulamisesta…

    Tolopainen Tolopainen

    Metsäforestin kauppasopimuksessa lukee omistusoikeus siirtyy kaadettaessa. Tuskin muut suuret yhtiöt tekevät erilaisia sopimuksia. En ole vielä muunlaista sopparia nähnyt, kun sahoilla on aivan samanlainen sopimusehto.

    Jovain Jovain

    Mehtäukko saa aivan vapaasti kuseksia kintuilleen ja paskoa housuihinsa ja saa myös pitää oikeutensa. Tottahan Puuki on oikeassa siinä, että: ”Korjuukulujen ja alvin palautusten kanssa sekoilu ei muuta lopputulosta mitenkään”. Näinhän se on, mutta kysymys on myös siitä, että ei ole pakko hyväksyä sekoilua. Omassa toiminnassani otan aina laskulle ja pyydän tarjouksen puusta ja korjuusta eriteltynä. Tarkoittaa myös sitä, että jos pystykaupassa korjuuta ei hyväksytä laskulle, kauppa jää tekemättä. En ole väittänytkään, että isoissa yhtiöissä menettelyä hyväksytään, mutta on puunostajia jotka sen hyväksyvät. Puun lähtöhintahan on sama ja periaatteessa on sama, käydäänkö pystykauppaa vai hankintakauppaa. Oleellista on se, että lähtökohdat puukaupalle ovat samat eli yhtäläiset.

    Onhan tämä jommoista sekoilua ja keinottelua. Todetaan, että omistusoikeus ja vähennysoikeus siirtyy ostajalle katkottaessa. Tottahan siirtyy ja paljon muutakin siirtyy, kuten puunmyyjän puilla käytävä kauppa. Tai todetaan, että yhtiö saa katkonnan rahat tuotteiden myynnistä. Tottahan yhtiö saa ne rahat tuotteiden myynnistä, mutta katkonnan jälkeiset rahat. Tällä kohtaa uskotellaan harhauttamaan toista, onhan katkonnan rahat jo kertaalleen vähennetty puunmyyjältä, jos vaikka hyvitetäänkin sitten katohinnassa….  Nämä ovat tyypillisiä sossujen sääntöjä, säännöksiä joita harrastavat muussakin ”yhteistoiminnassa” yhteiskunnassa.

    Metsuri motokuski

    Kilpailutatko jovain puun korjuun vai hyväksytkö mukisematta puiden ostajan välittämän korjuuyrittäjän ?

    Jovain Jovain

    Kysymys on tarjouksesta, jossa puu ja korjuu ovat eriteltynä ja hinnoiteltuna. Tottakai hyväksyn ostajan välittämän korjuuyrittäjän, mutta laskulle. Samoin kuin toisin päin. Ostaja hyväksyy puunmyyjän käyttämän korjuuyrittäjän.

    Puuki

    Laskun maksaja saa vähentää kulut, joten mitä eroa on maksaako korjuulaskun ostaja vai myyjä ? Jos myyjä maksaa korjuun, niin tienvarsihinta on korjuun verran suurempi kuin kantohinta.  Pystykaupan ja tienvarsikaupan lopputulos myyjälle ei muutu ellei myyjä vaihda ostajaa ja puiden toimitusosoitteita samalla. (=puutavaralajien mitta-laatuvaatimuksia, eli eri kauppa kokonaan).

    Tolopainen Tolopainen

    Minä en ainakaan suostu siihen, että alkaisin maksaa pystykaupassa korjuuyrittäjän laskuja yhtiön puolesta.

    Visakallo Visakallo

    Jotenkin minusta tuntuu, ettei Jovain ole tehnyt kovinkaan montaa puukauppaa…

Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 847)