Keskustelut Metsänhoito Erkki Lähde

Esillä 10 vastausta, 601 - 610 (kaikkiaan 847)
  • MaalaisSeppo

    Hedelmätöntä jankkausta. Tätä jotkut kutsuu keskusteluksi.

    Remie

    Aika outo asetelma on syntynyt polttopuut vastaan tukki.

    Olen ymmärtänyt että tukista saa nyt 50€ k-kuutio.

    Polttopuuveikot myyvät puitaan 55€ heittomotti.

    Puiden hinta on mielestäni poltettavaksi melkoisen juhlava.
    Kenellä on metsät sivussa ja pitkien ajomatkojen päässä kannattaisi laittaa puut klapiksi, rekka kuormasta,  tekisi melkoisen tilin kun pistelisi klapikoneesta lävitse.

    50 sentin klapeja heittomottiin ei mene kovinkaan montaa, kuutiosta tulisi kolme heittomottia.
    tuleeko asetelma sellaiseksi että klapikauppiaat alkavat työntämään tukin hintaa ylös päin , tai massapuun hintaa joka on vielä edullisempaa. Etelä-Suomessa on polttopuista huutava pula.

    Visakallo

    Et taida Remie olla ihan selvinpäin. Mitä olet naukkaillut?

    Remie

    Näinhän ne markkinavoimat toimivat. Vai onko puu markkinoilla jokin muu niksi.
    Nokian Ollila sanoi eräässä kokouksessa näin: Meillä on ongelma, me emme enää pärjää , olemme liian kalliita. Kun emme osaa tehdä hyviä puhelimia halvalla, mutta me voimme tehdä sitä mitä osaamme paljon.
    Nokian puhelin tehdas on ilmeisesti kiinni.

    Jovain

    Tolopainen: Tottahan pystykauppa on loistava tapa hoitaa puukauppaa palveluineen päivineen, siihen se on tarkoitettukin. Mutta kaikki puunmyyjät eivät ole samoista lähtökohdista. Eikä pystykaupassa ole ehtoa että on toimittava samalla tavalla. Pystykaupan voi riitauttaa ja pyytää tarjous vaihtoehtoisena, jolloin saadaan pystykaupan pimeä puoli avattua ja edut käyttöön. Itse en ainakaan suostu maksamaan palveluista joita ei ole yksilöity.

    Tolopainen

    Jovain ei yhtiöt avaa metsänomistajalle kirjanpitoaan. Jos joku siellä niin tekisi saisi lopputilin ja lomarahat. Kun mitään kuluja ei puukauppatilistä vähennetä, sehän on aivan sama mitä yhtiö niistä maksaa. Jokainen kuitenkin käsittää, että puut ei ilmaiseksi perämetsästä mene tehtaalle. Mutta yksittäinen metsänomistaja ei niitä yhtiötä halvemmalla tehtaalle saa toimitettua,  jos yleensä saisi ollenkaan. Ilman puukauppoja, metsästä ei lähde yhtään puuta, en ainakaan ole havainnut. Markkinataloudessa voi kuitenkin luottaa siihen, että kilpailu toimii, metsäyhtiöt tuskin maksaa ylimääräistä urakoitsijoille. Työvoiman hintaa ei yritys voi vielä kilpailuttaa, koska siinä on liittojen kartelli estämässä. Miksi yhtiöt eivät vie suomalaista sopimusjärjestelmää oikeuteen, sehän on selkeästi monenkin lain vastainen. Aika sietämätöntä myös työntekijöiden kannalta, että liittoja pitää avustaa lakoilla, kun ammattitaito ei riitä sopimusten tekemiseen. Sehän  selkeä asia, että lakkojen avulla ei saavuteta enää yhtään parempia sopimuksia kuin ilmankaan. Niillä aloilla, joilla on työvoimapulaa, palkat ovat nousseet reippaasti ilman mitään liittojen neuvottelua. Teollisuudessa palkanmaksun peruste on KTA, ei noilla liittojen peruspalkoilla kukaan mitään töitä tee.

    mehtäukko

    ” Pystykaupan voi riitauttaa ja pyytää tarjous vaihtoehtoisena jolloin saadaan pimeä puoli avattua.. .”  latoo Joovain.

    Sieltäpä sitä avautuu kaikenlaista, – menettelytavoista mustan magian osastoon.

    Tolopainen

    Yhtiöt toimivat lakien mukaan ja tekemiensa sopimusten, eivät ne voi avata urakoitsijoiden kanssa tekemiään sopimuksia. Puhumattakaan siitä, että antaisivat korjuutöitä sopimusten vataisesti ulkopuolisille. Jos joku vaikka sattuisi haluta tekemään puidensa ajon, hakkuun tai kuljetuksen tehtaalle.

    jees h-valta

    Voi pyhä sylvi, vai voi riitauttaa! Minä ainakin ostaajana reagoisin niin että vetäisin tarjoukseni pois. Eipä todella varmasti tarvitse riirellä omista kaupan sisällöistään.

    Visakallo

    Niin, riitauttaa toki aina voi, mutta seuraava tarjous voi jäädäkin sitten saamatta, jollei sitten myy kaikkia talon puita kerralla!

Esillä 10 vastausta, 601 - 610 (kaikkiaan 847)