Keskustelut Metsänhoito Erkki Lähde

Esillä 10 vastausta, 531 - 540 (kaikkiaan 847)
  • Jovain Jovain

    Vastaan Visakallolle, en kuitenkaan euroissa tai prosenteissa. Omassa toiminnassani menee mututuntumalla ja en kustannuslaskennasta mitään ymmärräkään.

    Tarjous on vaihtoehtoinen, ostaja tarjoaa puusta ja tarjoaa korjuusta, saa valita. Ottaako korjuun palvelun ostajalta vai järjestääkö itse. Puunhinta on sama, samoin korjuunhinta, mitään merkittävää vaihtelua korjuun hinnassa ei ole. Korjuun saa laskulle, saa katkonnan ja saa motomitan, mittalistat ja tehdasmittalistat, kuitu menee motomitalla jne. Ostopalvelu on pystyä ja oma hankintaa, näinhän se menee. Kauppatavat voisi yhdistää, mutta on ilmeisesti erilaisia kysymyksiä, jotka pitävät ne vielä erillään?

    Mitä tästä sitten hyötyy tai nettoaa, en lähde sitä yksilöimään. Voi jokainen omasta puolestaan ja lähtö kohdistaan katsoa mitä tekee ja miten menettelee. Vaihtoehdoista löytyy ja se on hyvä asia. Eivät kuitenkaan ole vielä yleisesti käytettävissä, siitä voi jokainen omasta puolestaan kertoa.

    Totta, tappio on käyttökelpoista verotuksessa, mutta tuskin sillä edellä kerrottua voit tarkoittaa. Kysymys on selvistä eduista ja sekin, mistä tuossa edellä on väännetty. Vähennysoikeus on merkittävä etuus puun myyjälle. Paljonko korjuun lasku tuottaa vähennyksenä verotuksessa? Korjuun alvi tuhannen motin savotassa tuottaa jo useita tuhansia euroja. Tämä vain siksi, että muuten ovat jäämässä puun ostajan vähennettäväksi.

     

    Timppa

     Korjuun alvi tuhannen motin savotassa tuottaa jo useita tuhansia euroja. Tämä vain siksi, että muuten ovat jäämässä puun ostajan vähennettäväksi.

    Nyt minä putosin viimeistään kärryiltä.   Jos ostat korjuuta joltakin toiselta, niin sinun pitää maksaa se korjuutyön AlVi, mutta saat sen sitten vähentää saamastasi puunmyyntitulon ALVista.  Ostajanhan pitää maksaa sinulle siis koko myyntihinnastasi (johon sisältyy se kotjuukustannuskin)   se 24 % ALV.  Maksat siis verottajalle myyntituloosi sisältyvän ALVin vähennettynä sinulle kertyneiden  metsätalouden kulujen  ALVilla (kulut voivat olla korjuun lisäsi vaikka Metsälehden tilausmaksu tai metsurin varusteita ym)  Metsätalouden harjoittaja ei voita eikä häviä ALV-systeemissä eurokaan.

    Ostaja vuorostaan saa vientituotteiden ALV:n palautuksena.  Kotimaan kaupassa puunostajasi veloittaa puutavaraliikkelle myymästään puutavarasta taas sen 24 ALV.  Kun ostat sitten puutavaraa, joudut loppukuluttajana maksamaan sen hintaan sisältyvän ALVn.  Kaikki eri portaat tätä ennen ovat vain ALV:n selvittelijöitä.  Eikä heille koidu siitä enemmän voittoa kuin tappiotakaan.

    Puuki

    Pari kertaa olen esittänyt esimerkin jossa tuo ”parempi tuotto puun myynnistä vähennysoikeuden avulla”- väittämä ei toteudu. Rautalankamallina. Mutta ei ole mennyt perille.  Eikä se menisi nytkään joten antaapa olla.

    Remie

    Näin se toimii, tosin kuluja siitä on , kirjanpidollisesti ja aikaa kuluu. Tuohon ketjuun voi lisätä ALV osuutta rajattomasti tekemällä tuohon ketjuun omaa työpanostaan josta taas menee ALV . Raskas ja pitkä prosessi 24% eteen ja pääasiassa kustanukset menee talkootyön piikkiin josta hyötyy yhteiskunta. Silloin kun liikevaihtoveroa ollut vielä niin oli paljon helpompaa ja yksinkertaisempaa. Voisihan tuon järjestää aivan toisin nykyään kun on koneet. Ainakin se helpottaisi työllisyys tilannetta.

    Visakallo Visakallo

    Kerro Jovain, myytkö keskimäärin kymmeniä, satoja, vaiko tuhansia mottaja puuta vuodessa? Miten kauan olet ollut metsänomistajana? Mikä osuus metsätuloilla on taloudessasi?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Puukia komppaan: omaa osuuttaan metsätuloista voi kasvattaa joko tekemällä työjohdon itse tai myös työn itse. Alveilla ei ole kannattavuudessa mitään roolia.

    Visakallo Visakallo

    Niin, kannattavuus ja kikkailu ovat vähän eri asoita. Väkisinkin tulee käsitys, että Jovain vähän kikkailee alv-palautusten ja tulonlähde-tappioiden kanssa. Muuten hänen jutuissaan ei olisi mitään päätä eikä häntää.

    Jovain Jovain

    Eihän tässä alveilla tienaamisesta ole kysymys, vaan alvin vähennysoikeuden menettämisestä. Timpalta kysyisin, mistä vähennät pystykaupassa korjuun alvin, kun sinulla ei ole sitä korjuun laskuakaan?

    Visakallo Visakallo

    Ei voi olla totta!!!

    Reima Ranta

    Älä muuta virka Viskallo! Sekopäistä joutavaa vääntämistä.

    Mutta jossakin tilanteessa kyllä hankintakaupalla voi saada mittavan verohyödyn. Esim. jos on runsaasti käyttämätöntä metsävähennystä ja se uhkaa jäädä käyttämättä.

    1000 m3 energiapuukaupassa  verohyöty on jo muhkea ja kuitukaupassakin huomattava.

Esillä 10 vastausta, 531 - 540 (kaikkiaan 847)