Keskustelut Metsänhoito Erkki Lähde

Esillä 10 vastausta, 511 - 520 (kaikkiaan 847)
  • jees h-valta

    Remie on sanansa mittainen eikä jauha joutavaa. Silti kommentoinneissa on mielestäni aika sekava ja hiukan taivaanrannan maalarin sävyte. Kait se saastunut vesi on sitten tehnyt jotain? Remien kommentti tänään Jätkälle: Tuollaisia käppänöitä menee 97 sataan. Eihän tuo tietenkään mikään loukkaava kommentti Jätkästä ole sinällään mutta jos itseään pulmuseksi väittää niin ulostaa kyllä kuin varis. Korjaus vielä: Niitä käppänöitä (ärtyneitä)mahtuikin tusinaan se 97 kpl. Kovinkin terävää ja johdonmukaista-ko?

    Remie

    Joo joo. Lässyn lässyn. Jätkä.

    Jos epäkohtia ei saa tuoda esiin niin miksi ylipäätään on mitään kommenttipalstaa.

    Jätkä

    Rane:” Remiellähän on myös kaivo jonka naapurin pelloille levitettävä lietelanta on saastuttanut?”

    Seuraukset näyttävät huolestuttavilta.

    eero heikki

    Visakallo maenihti vastapelureista,joku vuosi sitten oli mullakin joku,nyt eijjoo kuuluna niistä mittään !

    Jovain

    ”Ei kai kukaan kuvittele että nuo rahat otetaan jostain mystisestä kassasta”. Remie viestittää.

    Siinäpä se. Näin täällä kuvitellaan ja uskotaan. Sieltä mystisestä kassasta ne rahat otetaan ja niillä rahoilla maksetaan urakoitsijalle. Ja tällä mystisellä tavalla puunostaja koplaa ne rahat omaksi rahakseen ja pidättää niihin rahoihin kuuluvan vähennysoikeuden itselleen. Tämä mystinen raha sisältää myös alvin, jonka puunmyyjä myös menettää ja voisi vähentää puualveistaan.

     

    Remie

    Kyllä puun ostajan on tilitettävä 24% ALV:tä puun myyjälle. Näin oli mielestäni painettu teksti. Siksi näin, että myyjällä on ALV:n osalta myös vähennys oikeus joita kuluja häneltä yleensä löytyy. ALV lasketaan puukauppahinnan päälle. Vaikka myyjä ei ole ALV:oikeutettu , silti hänen pitää tilittää ALV osuus verottajalle omaehtoisena veronmaksuna.Hän saa ALV:ssä olevat vähennyskelpoiset ostot vähentää tuosta saamastaan ALV:määrästä mutta luvut pitää laittaa ALV: maksuun mukaan koodit ja merkkaus tavat ALV:infosta. Oletko tähän asti mukana ja samaa mieltä. Oliko tässä isännätöntä rahaa. ( onko myyjälle tilitetty ALV isännätöntä rahaa)

    A.Jalkanen

    Remie, uutena jäsenenä et vielä tiedä, että Jovain pysyy kannoissaan tiukasti, eikä siinä vastaväitteet muuta mitään.

    Jätkä

    Puun ostaja tilittää ALV:n puunmyyjälle siinä tapauksessa, että myyjä on ALV-velvollinen. Jos tällaista mahdollisuutta ei ole, tilittää – maksaa puun ostaja ALV:n suoraan valtiolle.

    Jos puukaupan summa ylittää määrätyn rajan, liittyy myyjä ALV-rekisteriin automaattisesti ja hän joutuu veron jämät maksamaan valtiolle.

    Tämä asia näyttää olevan Joovaanille ylivoimainen käsitettäväkseen ja ei se selvä taida olla Remiellekään, mutta se ei ole ihme, koska hän ei ole koskaan myynyt puuta, eikä myy – eikä hänellä ole mitään myytävääkään. Se, että on ostanut tukkukaupasta tavaraa ei ole lähellekään sama asia kuin että myy vaikkapa tukkuostajalle tavaraa.

    Remie

    No en löytänyt palstalta joten tässä linkki ja Veron laskenta.

    Linkin alta löytyy totuus.

    https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/omaisuus/metsa/puun_myynti/

    Veron määrän laskeminen
    Puukaupassa sovelletaan yleistä 24 prosentin verokantaa. Puun ostaja maksaa myyntihinnan lisäksi 24 prosentin arvonlisäveron.  Esimerkiksi 10 000 euron kaupassa ostaja tilittää myyjälle 2 400 euroa arvonlisäveroa. Tilille tulee tällöin rahana kauppahinta + arvonlisävero – ennakonpidätys. Esimerkiksi 10 000 euron pystykaupassa tilille tulee rahaa 10 000 euroa + (0,24 x 10 000) – (0,19 x 10 000) = 10 500 euroa. Saadut arvonlisäverot selviävät puunostajan toimittamasta yhteenvedosta.

    Ostettujen tavaroiden ja palveluiden arvonlisäveron prosentti voi olla 24 prosenttia, 14 prosenttia, 10 prosenttia tai 0 prosenttia. Arvonlisäveron määrä selviää kuitista.

    Arvonlisävero ilmoitetaan ja maksetaan OmaVerossa.

    Arvonlisäverovelvollisen metsänomistajan ei tarvitse antaa arvonlisäveroilmoitusta, jos hänellä ei ole ilmoitettavaa (esim. puun myyntejä tai vähennettäviä arvonlisäveroja). Edellytyksenä on, että metsänomistajan verokausi on kalenterivuosi eikä hän harjoita muuta arvonlisäverollista toimintaa.

    Verotili on poistunut käytöstä. Verohallinto ei lähetä arvonlisäveroilmoitusta varten erikseen lomakkeita tai ohjeita. Arvonlisävero ja muut oma-aloitteiset verot ilmoitetaan nyt OmaVerossa. Arvonlisäveroilmoituksen voi antaa paperilomakkeella vain erityisestä syystä (esim. sähköinen ilmoittaminen on teknisen esteen vuoksi mahdotonta).

    Arvonlisäverovelvollinen metsänomistaja ilmoittaa oma-aloitteisesti myyntiensä sisältämät arvonlisäverot verokannoittain, ostojen arvonlisäverot sekä myyntien ja ostojen sisältämien arvonlisäverojen erotuksen. Vuosimenettelyssä olevan metsänomistajan on jätettävä veroilmoitus kohdevuotta seuraavan helmikuun 28. päivään mennessä.
    <h3>Veron maksaminen</h3>
    Arvonlisäveron maksamisen tarve selviää arvonlisäveroilmoituksesta. Arvonlisäveroa on maksettava, jos myynneistä kertynyttä arvonlisäveroa on enemmän kuin ostojen sisältämää arvonlisäveroa. Vuosimenettelyssä olevan metsänomistajan on maksettava arvonlisävero omatoimisesti kohdevuotta seuraavan helmikuun 28.päivään mennessä. Helpointa veron maksaminen on OmaVerossa ilmoituksen teon yhteydessä.

     

    Remie

    Joko laki on muuttunut tai jätkä muisti väärin.Kyllä tuossa selvästi kerrotaan kuinka tilitetään ilman verovelvollisuutta ALV: valtiolle.
    <h2>Mitä ilmoituksia puun myyntitulosta pitää antaa?</h2>
    Ilmoita puun myyntitulot metsätalouden veroilmoituksella 2C. Ilmoita myynti aina sen vuoden tulona, jona olet saanut maksun, vaikka hakkuu olisikin tehty eri vuonna.

    Jos olet arvonlisäverovelvollinen, sinun täytyy ilmoittaa myyntitulot ilman arvonlisäveron osuutta veroilmoituksella 2C ja arvonlisävero erikseen arvonlisäveroilmoituksella. Jos et ole arvonlisäverovelvollinen, ilmoita koko kauppahinta lomakkeella 2C. Arvonlisäveroverovelvollisuuden raja on 10 000 euroa.

     

Esillä 10 vastausta, 511 - 520 (kaikkiaan 847)