Keskustelut Metsänhoito Erkki Lähde

Esillä 10 vastausta, 451 - 460 (kaikkiaan 847)
  • A.Jalkanen

    Hyvä Remie! Minä ostin ensimmäisen oman Macin Kanadassa vuonna 1990, mutta sitä ennenkin jo käytin, siis Apple-käyttäjä jo yli 30 vuotta.

    Remie

    1990 oli vielä se pullukka näyttöMac . Haikailin sen perään muttatäällä pyydettiin tuplahintaa  windows koneesen nähden. Niiden kanssa tappelin ja oli hermot mennä , videoeditoinnista ei tahtonut tulla yhtään mitään. Poltto CD leylle saattoi kestää 12 tuntia. Mac suoriutui melkein samoin tein, eikä kaatunut keraakaan. Ei ole vieläkään kaatuillut , juuri hankittu uusi 21 tuumainen entien oli 24 jossa hajosi nöytön ohjain eikä sitä enää toimiteta. Malli oli 2009 . Todella tehokas vekotin. Katselen varaosaksi käyttenyä kunnossa olevaa. Taas pääsee ilmeisesti 10 vuotta.

    A.Jalkanen

    Oma koneeni ei ollut vuonna 1990 iMac, vaan IIcx, jossa oli erikseen näyttö ja keskusyksikkö. Suosittelen siirtymään laptop-malliseen koneeseen. Käyttö onnistuu sohvalla istuen!

    Remie

    No on niitä ja tuolla tabletilla kirjoitan ihan mitä sattuu kun aina ei tule katsottua. Olen soittanut sen verran että 32 ja 64 osa nuotteja ei tabletti ota vaikka Apple onkin. Kosketusnäyttö ei sovellu oikein muuhun kuin katseluun.Muuten minulla on sellainen kone. 1990 Mac II Macintosh LC

    Toimii vielä, keväällä mallattu. Saat sen. Mihin tuon?

    Siinähän on se RGB monitori, siellä on vaikka mitä ohjelmiakin sisällä, kaikki käyttöjärjestelmät ja ohjelmat ovat tallella alkuperäisiä pakkauksissa.

    Minun koneeni ensimäinen oli iMac G5 , suorastaan käsittämätön ohjelmisto seurasi mukana. Ei nukkumaan malttanut mennä kun oli kone joka toimi.

    Muistan kuinka kävin Applen sivuilla kymmeniä kertoja ja ihmettelin että voiko olla totta että tuo on ollenkaan mahdollista. Aikani mietin kunnes klikkasin ja maksoin, kone tuli , oli käsittämätön tunne kun virran kytki päälle nimi ja osoite ammatti niin kone pyysi kytkemään internetin päälle, sehän meni ja rekisteröi ilman mitään apua itsensä. Ei kuuna päivänä kukaan uskonut että kone tekee moista ( tai tekisi silloin) Kone toimi aina vaan eikä koskaan tarvinnut sammuttaa ja oli hiljainen. Ympärystä oli siisti, vain näppäimistö ja hiiri. Kaikki on tallessa nytkin Applen pilvessä 99 senttiä kuukaudessa on maksua,  kaikki on käytössä kaikilla koneilla ja missä päin maailmaa tahansa. Kaliforniasta käy kotona katsomassa valvontakameran kuvat että töllit on pystyssä, onhan se mahtavaa että saa lomailla rauhassa. No ei enää lomailla.

    No aihe unohtui. Ei voi mitään.

     

    A.Jalkanen

    Kiitos tarjouksesta Remie! Ei tuon ajan koneen teho enää riitä pyörittämään nykyisiä ohjelmia. Eikun kierrätykseen vaan.

    Remie

    Joo museo kone se on eikä mene nettiin kuin omalla modeemilla, eikä nykyiset ohjelmat toimisi muutenkaan, no Exel siinä on ihan hyvä mutta tulostettua ei saa ellei jostain löydy pistematriisi kirjoitinta. AMIGA 500 ja 2000 pelit pyörii.

    reservuaari-indeksi

    No jos aikoo mainostoimistoon tai sivun taittoon ylipäätään töihin (maalaisliittto-eläkeläiset, uuninpankopojat ei usein), niin mäkki.

    Se vaan on että 90% kaikista muista tehdään PC/Win -kombolla.

    Martti
    aluesuunnittelija maakuntahallinnosta

    Remie

    Onhan niitä mäkkejä joka lähtöön. TV sudiossa näkyy olevan ja kaikilla kaupparatsuilla jotka kiertää kentällä. Valtionhallinto ja pankit ja kunnat pyörii Wintoosalla kun ei ole väliä paljonko menee rahaa ylläpitoon. Se on vanha luutunut käytäntö joka ei varmaan lähde koskaan. 3.11 Windowsita lähtien on viruksia torjuttu reikiä tukittu ,haittaohjelmien kanssa painittu ja aina niitä vaan on, koko järjestelmä perustuu juuri noihin haittaohjelmiin. Hyvä niin se on suuri ylläpitohenkilökunta joka niitä vuodesta toiseen rassaa, eikä valmista tule koskaan. Maailman talous olisi paljon paremmalla tolalla jos olisi kynä käytössä ja vähemmin nälkää näkeviä. Onhan se älytön järjestelmä kaiken kaikkiaan jos 9 vuotias lapsi käy pelaamassa Pentakonin päätteellä kun muualta ei löydy tarpeeksi tehokasta konetta. Joku maalaislapsi päsee mihin tahansa vaikka on koulussa muka täysi nolla. Ei voi järin turvallinen järjestelmä olla. Kuinka kävisi jos olisi kysymyksessä Linux kone, ei onnistuisi. Linuxia ei haluta yleiseen käyttöön kun on ilmainen eikä tarvitse niin suurta henkilöstömäärää varjelemaan koneita. Näitähän on hakkereiden kisoja jotka menevät läpi muutamassa sekunnissa, halutessaan tyhjentäisivät pankit rahoista.Mutta porukka on fiksua eivät tee niin, koska siitä ei ole mitään hyötyä. Varmaan vähän paremmin suojattu kuin suomen laitokset.

    HS kirjoitti.
    WASHINGTON – Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin tietokonejärjestelmään murtauduttiin viime vuonna 250 kertaa. Viranomaiset ennustavat, että murtojen määrä kaksinkertaistuu tänä vuonna.

    A.Jalkanen

    Aiheen sivusta edelleen menee, mutta muistetaan että macOS on nykyisin unix-pohjainen.

    Remie

    Niin on mutta ei enää niin puhdas kuin oli se G5 aikaan. Lienee Java scriptit vallanneet nuo päätapahtumat vaikka pohjalla pyöriikin Unix. Kun vertaa Linux ei versioiden hakemistoja Applen hakemison sisältöön niin välillä ihmettelee miksi eivät sovi yhteen. 10 vuotta sitten kun vielä koodasin niin siellähän oli selvästi samoja ohjelmia, nimeä vähän muutettu ja ilmeisesti sisältöä kun kokoeroja löytyi. Päätteet oli vaihdettu. Hyvä että Apple teki toimivan järjestelmän . Linux on palapeli mutta ohjelmisto on hyvin laaja. Serverit ovat lähes tulkoon Linux servereitä.

Esillä 10 vastausta, 451 - 460 (kaikkiaan 847)