Keskustelut Puukauppa Eräs puukauppa.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 81)
  • Eräs puukauppa.

    Maas.Tul. 29.11-17

    Ottamatta kantaa kyseiseen juttuun Petolahdella tapahtuneesta puukaupasta tuntuu minun mielestä oudolta että myymällä puuston sillä voi rahoittaa ko. metsätilan oston. Siinä pitäisi jo myyjäpuolen epäillä puukauppa-arvion oikeellisuutta. Tietenkin herää epäily kuiduttavaa toimialaa harjoittavan ostajan toimista, mutta niinkuin kuvastakin näkyy ovat kannot aika pieniä. Huono on keskenkasvuisesta metsästä tukkia tehdä. Pitää muistaa että arvio on aina arvio – turha sitä on lähteä sosmediassa tai paperilehdessä itkemään vaikka onkin noviisi, opintiellä täällä ollaan.

     

     

  • Jätkä

    Jeessihän meinaa tehdä tilin ensiharvennusmänniköstä.

    Ilmeisesti on tarkoitus hakata vain tukkia nyt, kun mäntytukillekin on markkinat ja hinta on kihahtanut.

    Kun huippulaatuista mäntytukkia tekaisee kahdeksaan senttiin asti ja lopusta 4,5 metrisen kuidun, jatkoksi vielä energiapuuta latvoista sata mottia hehtaarilta kolmekymppiä kiinto, niin pian on uuden metsätilan hinta tullut puukaupoista  tilille.

    Tolopainen Tolopainen

    Mitäpä jos tuon po. metsäkaupan olis tehnyt joku toinen ostaja, joka olis ostanut palstan käteisellä  ja tehnyt siellä hiukan harvennushakkuita omalla kalustollaan. Myynyt kuitupuuta verottomana sen 125  kiintoa kolmella kympillä kiinto  parin seuraavan vuoden aikana, hakkaamalla ne koivut ja huonolaatuiset havupuut pois. Tehnyt päätehakkuun vasta kymmenen vuoden päästä  ottanut viiskymmentä tonttua tukkipuista, eli voittoa tulikin sijoitetulle pääomalle. Eihän tuosta mitään juttua olisi saanut aikaiseksi. Sikalaitumet olis jättänyt köyhempien harrastelijoiden huviksi ja perustanut hyönteiskasvattamon, niillä tehdään rahaa lähivuosina, kun ravinnossa siirrytään hyönteisproteiineihin, liha on liian kallis proteiinin lähde.               Ei noita metsäpalstoja nykyisin niin halvalla myydä, että niistä puuta myymällä saisi hätäinen ostaja rahansa pois vain kirjoittelemalla nimensä papereihin ja ostamalla kaikki työpanokset. Metsän omistaminen edellyttää omaa työpanosta, jos sillä aikoo ansaita. Kalliit ostopalstat menettelevät osina isompia kokonaisuuksia, tai ylimääräisen rahan parkkipaikkoina.

    kiipiä

    Tolo kirjoittaa asiaa jonka itsekkin allekirjoitan. Oma työ kaluston ja voimavarojen myötä nuorissa ja taimikkovaltaisissa metsissä tuo korkoa korolle. Isojen puiden päätehakkuu sitten jo oma lukunsa.

     

    Jovain Jovain

    ”Asiahan on juurikin niin kuin Tolopainen kirjoittaa. Välttää kirjoittamasta nimeä pateriin ja välttää samalla ostamasta kaikki työpanokset. Metsän omistaminen edellyttää omaa työpanosta”.

    Voidaan ilmaista monin tavoin. Metsätilan ostajana mututuntuma on ihan hyvä tuntuma, sillä voi tienata omaisuuksia, mutta puun myyjänä et sitä enää olekaan. Olet altavastaajan asemassa ja voit menettää omaisuuksia. Kysymyshän on ostajan markkinoista, jossa hyvä tuntuma (mutu) näyttää tapansa ja vaihtaa leiriä. Onnistumalla molemmissa voit menestyä. Yleensä kuitenkin viedään kuin pässiä narusta? Ostajan markkinat….

    Jätkä

    Jos metsäpalstan ostamisen saa laskennallisesti kannattavaksi vai puurtamalla siellä vuoiskausia hankintatöitä, joista saatava veroton hankintalisä sitten lasketaan ostopalstan tuotoksi, niin metematiikan opiskelut kannattaisi vielä kerrata .

    Jos Tollo puolikin vuotta jykertää verovapaata hankintaa, niin samassa ajassa hän saisi vaikka vessan vahtina paremman tuloksen. Sekin taitaa kyllä olla liian vaativa homma hänen kalustolleen, mutta voisihan hän laskea sen kantorahatuloksi, verolliseksi tosin.

    Tolopainen Tolopainen

    Ei kai siellä enää Jätkän lisäksi toista vahtia tarvita, en tule raha-apajilleisi.

    Tolopainen Tolopainen

    Mitä näitä isompia metsäyrittäjiä tunnen, heille on kyllä omat motot ja ajokoneet, joilla tekevät harvennukset ja koivukuidut tekevät klapeiksi, jotta ei ne kauan noita hakkuita nyhräile. Minun tuloihini metsänhoitotyö ei vaikuta mitään, vaikka olisin metsässä jatkuvasti, ei siitä tarvitse Ilmariselle raportoida.

    Jätkä

    Miten nuo metsäyrittäjät liittyvät Tollon ”Hankintakauppoihin”, joissa ei vieläkään ole koskaan myyty puuta yhtään – eikä tulla koskaan myymäänkään.

    Kun metsänomistajatar ”maksaa” työstä luonnossa, ei siitä tarvitse Ilmariselle, eikä Väinämöiselle paljoakaan tiedotella.

    Jovain Jovain

    Jätkän tulisi ottaa huomioon se, ettei ollut verovapaasta hankintalisästä, on kyllä hyvä alku sekin omille työpanoksille. Mutta omat motot ja ajokoneet, kuin myös oma tarjonta puukaupoissa, sillä mennään pitkälle. Jo sekin että saa olla metsässä on luksusta.

    Jätkä

    Joovaan sekä Tollo ovat molemmat ulkona aiheesta kuin pyykkinaru!

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 81)