Keskustelut Puukauppa Enska leikkaa metsänomistajien tuloja

Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 423)
  • Enska leikkaa metsänomistajien tuloja

    Yhtiö nostaa Itä-Suomessa tukkine latvaläpimitan 18cm, eli siirtää rahaa metsänimistajilta omaan kassaansa.  Varastot on täynnä tukkia ja on tarkoitus jarruttaa ostoja, onneksi on muitakin ostajia.

  • Metsäkupsa Metsäkupsa

    Laskusuhdanne on käsillä ja arvaus parin-kolmenvuoden pituinen kituaika.Kuidun hinta ilmeisesti pysyy nykytasolla,mutta tukkipuussa palataan aikaan,että saadaanko hyvässä leimikossa kuuttakymppiä.Viimeiset kolmekymmentä vuotta tukin hinta on valtaosin ollut 300 mummon markan ja 60 € haarukassa nimellisesti ,ei huomioitu rahan arvon alenemaa.Mitä tulee hintahuippuun,epäilen jälleen kymmenen vuotta vierähtävän sahasuhdannehuippuun.Ilmeisesti kuitupuun hinnan alenema pienenpi kuin tukin tulevaisuudessa,joten uskon hinnaneron kaventuvan jatkossa.

    jees h-valta

    Ei taantuma vielä ole mikään laskusuhdanne. Kyllä jatkuva nousukiito on mahdottomuus. Nyt vain mennään tasamaata välillä.

    Remie

    Nyt olisi hyvä kasvattaa kunnon puuta ja myydä sitten kun tulee puulle kunnon korvaus. Se aika tulee vääjäämättä kun tarvitaan kunnollista puuta, ei 10 sentin palasia kannata liimailla yhteen että saadaan siistiä lautaa.

    Metsuri motokuski

    Varmasti kannattaa. Se toiminta on niin automatisoitu ja hyväksi todettu että taatusti jatkuu.

    Timppa

    Liimapuu on mittatarkkaa ja kieroontumatonta.  Toki tietysti kalliimpaa kuin sahapuu.  Etuna on tietenkin myös se, että voidaan vapaasti valita sellaisia dimensioita, joita sahatulla puulla ei saavuteta.  Minäkin uskon, ttä liimapuun markkina tulee kasvamaan.

    Tein 60 vuotta sitten diplomityön aiheena kannattaako liimapuun käyttö hallirakenteissa.  Tulin siihen tulokseen, että kannattaa.  Jatkuvasti on liimapuulle sen jälkeen löytynyt uusia käyttömuotoja.

    Remie

    Kun tämä korkeakiilto mene ohitse ja joku myy villitys niin saattaa taas puupinnat olla muotia, meillä on vielä 1980 vuonna tehdyt mäntykatot, keittiössä kuusi paneeli ja se tuntuu järkevältä.Kestää pesua rajattomasti.

    Puuki

    Tukkia sahattu liikaa varastoon Suomessa kesällä.  Kun Keski-Euroopassa riittää puuta myös pyöreänä vientiin Kiinaan asti tuhojen takia, niin sahatavaran hinnat on laskeneet vaikka käyttökin on lisääntynyt. Esim. Tsekissä kaarnakuoriaistuhot vähentäneet kasvatettavaa puuta vuotuisen norm.hakkuumäärän verran.

    Sellun hinta laskenut 30 % mutta silti yhtiöiden on kannattanut laittaa myös tukkia keittoon, koska tukkipuuhakkuita on tehty enemmän kuin on sahattu.  Viime vuonna sellun hinta nousikin huimasti  ja selluyhtiöiden voitot muistaakseni jopa kaksinkertaistui edellisestä vuodesta.

    Eipä ole uutta , että tukkiakin kannattaa välillä laittaa sellukattilaan, kun sen hankintahinta tienvarressa /pystymyynnin kantohinta on ollut suunnilleen sama kuin oli n. vuosi sitten kuitupuun hinta Baltian maiden satamassa.

    Rane

    MT:ssä uutinen(valitettavasti maksumuurin takana) jossa kerrotaan Mhy:n havainneen kuudella Storan hakkuutyömaalla hakatun tukkia 18 cm:n läpimitan mukaan vaikka kauppat on tehty 15cm mänty ja 16 cm kuusi.

    Stora on myöntänyt ja korvannut virheen ja syyllinen on kuulemma ollut hakkuuohjeen lähettänyt tietokoneohjelma.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.537644

     

    Remie

    Tietokoneen tekemät virheet ovat muuttuneen vakioksi. Kuten virukset, haittaohjelmat, palvelunesto-ohjelmat, etävälityskoneeksi ottaminen, on tietorva-aukkoja ja reikiä jos jonkiinmoisia. Jos autot olisivat noin huonoja kuin käyttöjärjestelmät ovat niin tuskin kukaan niitä ostaisi. Kun otetaan huomioon kuinka pitkä aika on noita ongelmia korjattu lähes 50 vuotta. Eikä minkäälaista parannusta ole tapahtunut 49,5 vuoteen . Vielä elätellään toiveita että siitä tulisi käyttökelpoinen. Eikö ihminen ole ihmeellinen. Hevonenkin oppii muutamasa tunnissa ettei turpaa sovi aitalankaan mutta ihminen ei usko ettei tuosta tietokoneesta nykymuodossa voi tuulla mitään.  Ei tuo tietotekniikka mitään yliluonnollista ole , kyllä se saataisiin pitäväksi ja toimivaksi jos haluttaisiin.mutta sitä ei haluta. Halutaan rahastaa ja sopivaan kohtaan halutaan tehdä virhe, ja aukko, taas virtaa rahaa kuin kattosadetta monsuunikaudella vettä. Täydellisen pitävä järjestelmä oli 1976 käyttöön otettu. Lopetin järjestelmän käytön 21016. Tuokin virhe olisi ollut vältettäväsissä. kun olisi ajettu testiohjelma lävitse. mutta kysymys olikin ihmisen tekemä virheellisen tiedon syöttö. Koko tietokone on kuin kaksitahti moottori jonka käynti perustuu puutteisiin ja häiriöihin.

    savo'ttamies savo’ttamies

    Tuossa MaaseudunTulevaisuudebn uutisessa tärkein jätetty taas kertomatta. Paljonko se Enson ”simulointi ohjelma” korjasi lopputulosta.

    Kuinka paljon 18 sentin minimi latvapaksuus todellisuudessa siirtää tukkia kuituun, kun kyseisen hakkuun keskijäreys oli m3/runko?

Esillä 10 vastausta, 381 - 390 (kaikkiaan 423)