Keskustelut Metsänomistus Ensimmäinen metsäpalsta

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 43)
  • Ensimmäinen metsäpalsta

    Jokainen on varmaankin aikoinaan hankkinut / saanut oman metsätilan. Näihin tilakauppoihin liittyy varmaankin monenlaisia tarinoita. Kiinteistökaupathan ovat julkisia, joten ei tarvitse paljastaa mitään salaisuuksia.

    Miten palstalaisista on tullut metsänomistajia?

  • jees h-valta

    Itse olen sitä mieltä että elämä loppuun on mukavammalla ja vakaammalla pohjalla jos on vaikka metsää josta jonkun mukavan reissutilin voi tehdä vielä iäkkäämpänäkin. Ja tottakai aion pojalle kummitella metsässä että katso ny vähän miten perkaat. Metsähän on aina perin mystinen paikka. Nytkin, aivan omien todella isojen kuusipuiden alla kun välillä hiukan kevyttä välipalaa mutustelin ja katselin yöllisiä ilveksen peuran seuraamisjälkiä tuli mieleen että on täällä monenlaista näkymätöntäkin elämää. En esimerkiksi itse olisi huomannut mitään jos ilves vaikka yläpuolen puusta olisi minua seuraillut katseellaan. Kuusi todella tiheä ja oksainen.

    Tolopainen Tolopainen

    Minulla on maat omassa omistuksessa ei pankin kuten eräillä. Mitenkä niitä mihinkään siirtää kun ovat velkojen panttina.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Minulla taasen maat lainassa maalisen vaelluksen ajan,kun en huomisesta varmasti tiedä.Velkaakin on,mutta vakavaraisuus  n.90%,niin ei montaa tilaa velkojen panttina ole.Metsää on mukava omistaa ja väliin lisää ostaa,pysyy virkeänä ja tulee jotain aikaiseksikin.Eikä perijätkään pahakseen katso.

    harrastelija harrastelija

    Tuli 1990 rakennetuksi omakotitalo mökkitontille. Kaikkiaan 4. hartiapankilla rakentamani talo eri puolille Suomea. Silloin poppia oli sähkölämmitteinen valinta, tosin hyvällä keskusmuurilla; -leivinuuni, takka ja puilla lämpiävä sauna.

    Laattalattiat lämpiää sähkövastuksilla ja muu tila kattolämmityksellä, lisukkeena on Sharpin ilmapumppu. Tuttavat kaivattavat maalämpöjä, koska valmiina on keskuslämmitysverkko. Muutaman vuoden olen seurannut aurinkopaneeleiden kauppaa ja se on lisääntynyt kymmeniä prosentteja vuosittain.

    Tavoitteena on pudottaa lähinnä omaa kulutusta kesäkautena. Silloin en käytä puuta varsinaiseen lämmitykseen. Lattialämmitys on kesälläkin tärkeä kuivumisen kannalta, vesilämmitystä tarvitaan samoin pakastearkut ja muu taloussähkö. Laskeskelin, että säästö olisi n. 6 000 kWh/v, a’ 0,15 €. Jos aurinkokennot tuo sähköä enemmän, niin Loiste on luvannut ostaa ylimäärän, tosin siitä se ei maksa siirtohintaa minulle.

    Tolopainen Tolopainen

    Kannattaisi kilpailuttaa ensiksi sähkö maksan sähköstä kokonaishintaa n. 10c/kwh. Ei panelit tuota yhtä hyvin kuin rahat rahamarkkinoille sijoitettuna. Siellä pääoma säilyy, katolla se menettää arvonsa. Vaikka energian kulutus pienenee kesällä perusmaksut joutuu maksamaan eli säästö ei kannata. Liittymä pitäisi poistaa kokonaan ja käyttää ylimääräinen sähkö oman sähköauton akun lataamiseen jotta paneeleista olisi todellista hyötyä.

     

    Visakallo Visakallo

    Nämä sähköverkkoon kytketyt aurinkopaneelit toimivat kyllä, mutta ovat yllättävän vikaherkkiä. Sähkökatkot, ”räpsyt”, ukkonen ja nopeat säänvaihtelut aiheuttavat niille ongelmia. Häiriötilanteiden hoito vaatii hyvää perehtymistä, ettei käy kuin meilläpäin, että koko asuinalueelta katkesi sähköt. Alussahan kaikkien aurinkopaneelit ovat tosi hyviä, mutta vuoden- kahden päästä kuulee myös arkisempia kommentteja, joskus jopa voimasanoilla höystettyjä. Sähköyhtiö ostaa kyllä ylimääräisen sähkön, mutta yleensä hinta painuu juuri niissä ylituotantotilanteissa olemattomaksi. Kaikkein varmimmin toimivat sähköverkkoon kytkemättömät aurinkopaneelit.

    jees h-valta

    Uskon että eniten näissä aurinkopaneelien vikaherkkyyksissä taitaa vaivata sama asenneepäluulo joka on yleistä eräille jopa automaailmassa. käytännön tasolla en ole kuullut vuosikausiin yhtäkään ongelmaa oli sitten verkkoon kytketty tahi ilman. Ja tuolla aiemmin myös taisi visakallo epäillä ettei tiedä yhtäkään tyytyväistä aurinopaneelisähköistettyä. Täällä H-vallan suunnalla uskoisin yhden olevan joka rakenteli sellaisen ja kyllä kaikki virrat ainakin on näkynyt käytössä olevan jopa jouluna komeat jouluvalot tuikki keskeltä korpimaisemaa. Mutta ne paneelit asensikin hän ja toinen ammattilainen sähköalalta ja myös sähköopetuksesta ammattikoulutuksesta. Sitä tosin ei ole voinut valtakunnan verkkoon kykeäkkään kun loikkamatka on hiukan pitkähkö. Taitaa lähimpään liki kilometri olla. Pitäähän toki auringolle myös apulaitteet olla jos ilman valtakunnan verkkoa touhutaan. Eli kunnon agrekaatti eikä mitään kelvotonta rimpulaa. Niillä kyllä mennään ja kilowatit riittää päivittäistarpeisiin varmasti. Mutta maksaa kyllä hyvinkin yhden sähköliittymän verran. Mutta siihen ne kulut sitten aika paljolti loppuukin. Agrekaattiin hiukan löpöä silloin tällöin.

    Tolopainen Tolopainen

    Jos omakotitalon vuodessa kuluttama sähkö 20000kwh tuotetaan agrekaatilla pelkät löpökulut on 4000€. Verkosta saa puolet halvemmalla sähköä vaivattomasti.

    Visakallo Visakallo

    Jesse: ”Uskon että eniten näissä aurinkopaneelien vikaherkkyyksissä taitaa vaivata sama asenneepäluulo joka on yleistä eräille jopa automaailmassa.”

    En nyt oikein usko, että lähimmät naapurini minulle valehtelevat näistä aurinkopaneeliensa ohjauskeskusten vioista ja muista käyttökokemuksista. Sähköasennusliikkeille niillä on toki työllistävä vaikutus. Käyttökokemusten myötä systeemitkin toivottavasti paranevat. Jospa niissäkin on laatueroja kuten autoissa.

    oksapuu

    Muistuttaa jo taannoista ”ecolaattor” hypeä…

    Alkanut puhelin soimaan: Suoritamme alueella kartoitusta, ilmainen käynti paikan päällä, alueelle tulossa iso yhteishankinta, ilmakuvan perusteella ihanteellinen sijainti…

    Joopa joo…

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 43)