Keskustelut Metsänhoito Enkat tankkia/päivä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 101)
  • Enkat tankkia/päivä

    Oman muistin mukaan paras päivä tähän mennessä,5 tankkia meni raivurilla.Tankilla noin 1.5 tuntia tai vähän päälle,metässä meni taukoineen 9 tuntia.Normi päivät 4 tankkia,jos sitäkään.

    Nyt kyllä tuntuu sille,että saattaa sängystä nousu olla aamulla jäykän olosta.

     

     

     

     

  • arto

    Joo 3 tankillista on normipäivä, Mutta oli kyse enkoista…Oli 02 kuvio suht sakea pinta ala 1.8ha se meni tuolla määrällä. Oli perjantai syksy ilma , Lämpimillä ilmoilla ei jaksa.

    Burl

    Oman ennätyksen raivuulla taisin tehdä viitisentoista vuotta takaperin lukioikäisenä, kun työhalut oli lauantain koittaessa syksyllä kovat. Kellotaululla ympäripyöreä työpäivä mukaan lukien lounastauko ja muistaakseni kahdeksan tankillista meni, sahana silloinen ammattimallin Stihl, mallimerkkiä en tarkalleen muista. Seuraavana päivänä olo oli kuin krapulassa.

    Nykyään sahana Stihl 460 neljästä viiteen tankkia päivässä luonteva tahti, jos sitä koko viikon tekee. Jos on vaikka kireä viikonloppu-urakka, niin sitten pari tankillista enemmän per päivä.

    Työtahdin mittarina polttoaineen kulutus on siinä mielessä huono, että mm. terän kunto, tottumus kaasun käyttöön ja optimaalisten liikeratojen hallinta vaikuttaa merkittävästi. Isäukko jyystää tylsällä terällä kaasu pohjassa ja tankillinen hupenee nopeammin kuin minulla, joka koen terän terävyyden tärkeäksi jo työnteon mielekkyyden kannalta ja ajallaan tehtävällä raivuulla pieniläpimittaiset puut menee nurin miltei pintakaasulla.

    topintam

    Joskus on sen 6 tankkia tullu rykästyä,, tullu hommattua 2 raivuria taimikonhoitoo ja ennakkoraivuuseen. Kuten börliikkii mainitsee polttoaineenkulutus ei kerro juuri mitn. Tykkään sahasta jossa 50 kuutioo hq 355 ja suuttimet säädetty  siten että kun on vain kaasulla jaksaa se lappaa terän täydeltä ainut miinus on tuo kilon paino stilen 480 kymppii millä menee vitelikot. Tankki kestää 1h40-1h50 Joskus pitäs päässä testaamaan noita uusia moottoreita mitä ne meinaas mun tyylistä sahata. Ja senverranhan pitää olla koipea ettei terä kerkee pysähtymään…siihenhän se bentsa palaa kun nollilta lähtee kiihyttelee lähes joka puulle

    Jätkä

    topintam: illa on ihan hyvä tahti. Kun puhun tankillisella kaksi tuntia, sisältyy siihen aikaan kaksi minuuttia teroitusta ja viitisen minuuttia tankkausta – sekä sahan, että sahaajan.

    Terä pitää olla terävä, niin terävä ja hyvin haritettu, että se katkaisee normaali raivauspuuston ”hipaisemalla”. Terä ei saisi pysähtyä koskaan.

    Jos saha on kunnon säädöissä ja ilmanputsari puhdas, sen kulutus ei ole kova, vaikka kierrokset olisivat koko ajan yli 8000 rpm. ja tietenkin puuta lähestyessä lämä pohjassa.

    Minä en sahaile pintakaasulla.

    Raivaustyön aikana saha ei juurikaan tyhjäkäynnillä naputtele!

    Petkeles

    Itsekin olen huipulla

    pitopuu

    1/2 tankkia. Jäi nääs korkki auki. Muuten ei olis mennyt sitäkään. Näitä aloittelijan mokia.

    Näätä

    Tankillisten määrän käyttäminen vertailukohteena on minustakin turhaa. Pyrin tankkaamaan sahan aina ennen edellisen tankillisen loppumista.

    Välillä tulee rehkittyä liikaa niillä kuvioilla, minne ei usein ole mahdollisuutta mennä. Huomaa päivän lopussa, etenkin kun tekniikka ei ole ammattimainen, että se alkaa käydä liikaa kropalle, mikä puolestaan johtaa entistä pahempiin tekniikkavirheisiin. Lisäksi virheiden määrä kuten kiveen osumiset ja väärien taimien kaatamiset, kasvavat reilusti raivaajan väsyessä.

    oksapuu

    Heh…

    Yksi tankillinen on ennätys. Jätin kombikannun kannonnokkaan, tuuli heitti nurin kivikkoon, nokkaventtiili auki ja kannu tyhjäksi…

    Kotiin oli lähdettävä.

    petep

    Entäs jos tankissa on reikä…..

    Visakallo

    Eikös nyt kukaan ole raivannut kymmentä tankillista paivässä?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 101)