Keskustelut Puukauppa Energiapuusta maksettava hinta vs. energiamäärä

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 90)
  • Energiapuusta maksettava hinta vs. energiamäärä

    Turpeen käyttö vähentyy dramaattisesti ja metsäenergian käyttö lisääntyy huomattavasti lämmön ja sähkön tuotannossa. Onko kukaan laskenut ja ihmetellyt energiapuusta myyjälle maksettavaa hintaa verrattuna sen energiasisältöön ja arvoon energiamarkkinoilla? Jotain saisi MTK yrittää tehdä asian korjaamiseksi parempaan suuntaan! Vai onko Kepulle liian vaikea aihe?

  • aegolius

    Niin arvelinkin, onnittelut! Caruna on pahimmasta päästä. Jos itse asuisin 2 km eri paikassa, osoite olisi eri siirtoyhtiön alueella ja perusmaksu olisi 25 A sulakkeella alle 8 euroa. Tämä 18 euroa tekee vuodessa 216 euroa ja 6 % tuotolla 30 vuodessa 17000 euroa. Tekee pahaa edes ajatella.

    kim1

    Ei eleniakaan halvalla sähköä siirrä….,vähän sama asia kun minä asun reilun kilsan päästä nykyisen Hämeenlinnan rajasta ,joku aika sitten kunnallisverossa oli 2% yksikön ero..,no nyt on ainoastaan 1,25%  ero,se lievittää tuskaa,heh

    A.Jalkanen

    Kemera jatkuu tänä vuonna entisillä ehdoilla, sillä EU:n ohjelmakauden viivästyminen toi sille jatkoajan. Samalla uuden metsän kannustusjärjestelmän (Metka) valmistelu jatkuu.

    ”Vinkkinä voi sanoa, että kemerakelpoisia ensiharvennuksia kannattaa tarjota energiaksi tai kuiduksi nykysysteemillä, sillä erillistä pienpuun keräilytukea ei näyttäisi uuteen järjestelmään tulevan.”

    Samoin on laita kunnostusojitusten suhteen. Jatkossa tukea suunnataan suometsien hakkuiden ja hoidon suunnitteluun, muttei enää itse ojien kaivuun.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1281372

    Haba

    Pienpuun keräilytuki on tuki teollisuudelle, joutaakin pois.
    Maaseudun tulevaisuus on sitten vaihtoehto faktojen sikiämis alusta.

    Visakallo

    Jos joutuisin tilanteeseen, että saisin lukea ainoastaan yhtä lehteä, se olisi silloin Maaseudun Tulevaisuus. Suosittelen sitä lämpimästi Haballekin!

    Puuki

    Miksiköhän suometsien hoidon suunitteluun saa tukea mutta ei suunnittelun jälkeen usein tarpeelliseen suunnitelman toteutukseen ?  Kun turvemaametsän ojat kunnostetaan sopivan mataliksi esim. patojen avulla, niin se parantaa kasvihuonekaasutaseen kohdilleen.  Hiilipäästöt vähenee maasta, samoin metaanipäästöt ja hiilen sitoutuminen entistä paremmin kasvanaan puustoon lisääntyy. Olisi win-win -tilanne jota ei jostain syystä oteta huomioon uudessa laissa.  Pelkkä ennallistaminen on huonompi vaihtoehto.

    Tolopainen

    Kaikki vierähän, kyllä täältä jo joutaaki pois. Onneksi kaikki Kemera kohteet on käsitelty tai työnalla.

    Visakallo

    20 hehtaaria laitan vielä Kemera-kohteita työnalle.

    jees h-valta

    Meneekö MTK:kin?

    Tolopainen

    Se on mennyt jo vuosia sitten. Ei se mikään edunvalvontajärjestö ole kuin nimellisesti. Ne ajat on kaukana takana, jolloin puunhinnoista sovittiin järjestötasolla. Tai tehtiin mastaloustulosopimuksia.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 90)