Keskustelut Puukauppa Energiapuusta maksettava hinta vs. energiamäärä

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 90)
  • Energiapuusta maksettava hinta vs. energiamäärä

    Turpeen käyttö vähentyy dramaattisesti ja metsäenergian käyttö lisääntyy huomattavasti lämmön ja sähkön tuotannossa. Onko kukaan laskenut ja ihmetellyt energiapuusta myyjälle maksettavaa hintaa verrattuna sen energiasisältöön ja arvoon energiamarkkinoilla? Jotain saisi MTK yrittää tehdä asian korjaamiseksi parempaan suuntaan! Vai onko Kepulle liian vaikea aihe?

  • A.Jalkanen

    Ei energiapuuta aivan ilmaisena ansiona voi pitää. Hakkuutähteiden sisältämiä ravinteita jää jonkin verran palautumatta maahan, eikä tähteistä muodostuva humuskaan maassa aivan tarpeetonta ole, se muun muassa sitoo ravinteita. Osittain tämä poistuma korvautuu avohakkuun jälkeisellä vilkkaammalla ravinnekierrolla, verrattuna vaikkapa jk-hakkuuseen jossa poistuu vähemmän biomassaa (mm. energiapuuta ei yleensä korjata)

    kim1

    Annelii:Ehkä noin yleisesti ottaen…,mutta jos lähtökohtaisesti typpeä on jo liikaa maaperässä,joka on jo valmiiksi happamoitunut…,yhdistettynä kellari ilmiöön,josta ilmeisesti edes sinulla ei ole riittävästi dataa…,niin  vot sanon minä,elikkä voisi olla ääritauksissa olla jopa suotuisampaa että hakkuutähteen häviäisivät jonnekin bittiavaruuteen…,heh,varsinkin kun puulaji vaihtuu…

    Tolopainen

    Kimin kannattaa katsoa Seppäsen viimeinen video yotubesta, selvästi sanoo että umpilla on vain kaksi mittaa kuitupuulle ja että sen takia on vaikea hakata ja minimi latvaläpimitta on 70mm.

    Korpituvan Taneli

    Nuakka: ”Itse laskeskellut karkeasti omalla kohdalla näin: 10000-15000 litraa polttöljyä korvautuu n. 100 km3 puuta”

    Koko kortteliako sinä lämmität. Tuolla öljymäärällä lämmittää kymmenen omakotitaloa, jos öljyn poltto pannaan kuntoon.

    Nyt kun siirryit puuhun, niin tuota öljynkulutusta ei tarvitse enää murehtia.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    A.Jalkanen

    Ei ole niin pahaa kellaria enää avohakkuulla, eikä liikaa typpeäkään, koska sitä sitoutuu hajoaviin kantoihin jossa pieneliöt myllertävät.

    kim1

    Jonkin verta väärässä olet…

    Nuakka

    Taneli: puulämmitykseen siirryttiin kokonaan v.1990, eli n.300000 litraa öljyä jätetty polttamatta.Lämmitettävänä kaksi taloa, 100 ja 300m2, niistä uudempi vuodelta 1898, ja lisäksi vähän lämmintä työtilaa vanhassa navetassa. Myönnän, ei kaikkein ekologisin asumismuoto lämmönkulutuksen kannalta.

    A.Jalkanen

    Kokopuun korjuun ravinnehävikin vaikutuksia on tutkittukin ja todettu pieniä kasvun alenemia. Ravinnerikkailla kasvupaikoilla se on toki ihan Ok, ja helpottaa uudistamista. Sitä suositellaan tehtäväksi mieluummin päätehakkuissa, ei kasvatushakkuissa jolloin metsä tarvitsee paljon ravinteita.

    Korpituvan Taneli

    Nuakka.

    Ei siinä asumismuodossa välttämättä mitään vikaa ole, mutta kyllä nuo tilat olisi lämmittänyt paljon vähemmälläkin öljyllä, kunnon laitteilla.

    Nythän asia on kunnossa, kun on puu käytössä ja ilmeisesti nykyaikaisin vermein.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    kim1

    Anneli…olet vähän pihalla…otan jollain tapaa sinuun yhteyttä….,sillä tapaa ettet pääse loihtimaan että vonkaan ..heh,,

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 90)