Keskustelut Metsänhoito Energiapuun tarve lisääntyy Suomessa

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 85)
  • metsänkasvattaja

    turpeennosto olisi  ehdottomasti  saatava  loppumaan pian  ei  ole  kuin  haittaa  vesistöön  valuva  liete  pilaa   järviä  yms .  suomea  koskevasssa  ilmastoraportissakin tuo mainitaan  mitähän  tekee  antti  rinne kun ilmasto  on  ykkösasiana   hallitusohjelmassa  todennäköisesti  ei  mitään

    Tolopainen

    Niin viimeksi 2000-luvun alussa oltiin siinä tilanteessa, että uusiutuvien polttoaineiden käytön lisäämisestä oli suuret suunnitelmat, sitten unohtui syy miksi niin pitäisi tehdä ja palattiin entisille linjoille. Silloin uusiutuvien pahimpana uhkana pidettiin OL3 valmistumista. Enää ei unohdu, kyllä nyt ilmastomuutoksen tiedostamisessa on niin vahvat voimat liikkeellä, että poukkoilu energiapolitiikassa loppuu. Suomella on aika pitkä takamatka verrattuna Ruotsiin. Täällä on taas haluja lopettaa kehitys ja palata muutenkin vanhaan jakopolitiikkaan. Se tuo vasemisto on edistyksellistä vain juhlapuheissa.

    Peal

    Metsänkasvattaja on päätoiminen äidinkielen opettaja.?

    Tolopainen

    Niin ja ilmeisesti samasta syystä kuin Jätkäkin eli tanssii aina karttakeppi taskussa.

    Gla

    Apli: ”Enemmin pitää löytää ratkaisu Helenin hiilen polttoon ja se ei ole ihan helppo juttu…”

    Minusta Helenin kivihiiliongelma ja turpeen käyttö eivät ole vaihtoehtoja, vaan molempiin pitää etsiä ratkaisuja.

    Timppa

    En kyllä minäkään usko, että energiapuuta saataisiin ainakaan Suomesta lisää.  Yleensähän sitä saadaan hoitamattomista metsistä (poikkeus Visakallo), joita ei loputtomiin ole.  Jos sakki innostuisi vielä jatkuvaan kasvatukseen, niin latvusmassakin jäisi pois.

    Kuten kirjoitin niin meilläkin e-puukauppaa ei ole tehty yhtään.

    Varmastikin pienempiä kirkonkyliä voisi helposti lämmittää maalämmöllä tai vesistöistä saatavalla lämmöllä.

    Varsinainen geoterminen lämpö ei toimi vielä missään Suomessa.

    Visakallo

    Sellun hinnan nyt laskiessa kuitupuuta ohjautuu enemmän energiapuuksi. Näin on käynyt ennenkin.

    Visakallo

    Tolopainen: ”Suomella on aika pitkä takamatka verrattuna Ruotsiin.”

    Tämä on aivan totta. Tukholma lämpiää suureksi osaksi suomalaisella pelletillä, ja Helsinki taasen venäläisellä kivihiilellä.

    Visakallo

    Timppa: ”Päijäthämeessä bioenergian osuus oli vain n 13 % ja valtaosa energiasta tuli maakaasusta. On siinä Visakallolla vielä työsarkaa, että bioenergian osuus nousisi vaikkapa Keski-Suomen tasolle.”

    Tuossa luvussa ei vielä ole mukana Lahti Energian uusi biovoimalaitos. Se on sangen järeä voimala. Sen käyttämä puumäärä on sitä luokkaa, että Keski-Suomen luvut saavutetaan, ja jopa ylitetään. Vääksyssä on nyt myös aivan uusi suuri biovoimala. Minulla ei ole omistuksia tai muita osuuksia Lahti Energiassa. Olen vain puuntuottaja, jonka energiapuut matkasivat ennen Jyväskylän Energialle, mutta nyt lähemmäksi omaan maakuntapääkaupunki Lahteen.

    Visakallo

    Jesse: ”luonto sinunkin puusi kasvattaa. Joten urasi metsässä on toki hyvä, mutta luonto on kuitenkin huimasti parempi apu.”

    Juuri näin! Siksi olisikin suuri synti hoitaa täkäläisiä metsiä huonosti tai jättää ne peräti hoitamatta. Siitä voidaan varmasti olla samaa mieltä, – vai kuinka?

    Reva-Kertun valehtelusyytökset jätän omaan arvoonsa, koska ne pohjautuvat esittäjänsä henkilökohtaisiin ongelmiin. Jesse on sentään nyt jo alkanut ymmärtää päijät-hämäläistä metsänhoitoa huomattavasti paremmin. Kuten sanotaan: Matkailu avartaa! – jopa Jesseäkin!

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 85)