Keskustelut Metsänomistus Energiapuun korjuutuesta väännettiin kättä

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)
  • Energiapuun korjuutuesta väännettiin kättä

    Merkitty: 

    Jaakkola sanoi niin sanoakseni ruman sanan niinkuin se on. Onhan se ikävää jos rääseikkö jää korjaamatta mutta jokainen voi itte valita kasvattaako ongenvapoja vai jotain muuta. Ja kyllä luonto sen rääseikönkin korjuukelpoisemmaksi hoitaa alta sadan vuoden jos omistaja ei halua raivata

  • Puuki

    Siellähän oli 2khl:n metsää pystyssä ja jätetty pystyyn.   Videon päähenkilö oli mielissään, että olikin päässsyt hommiin uuteen energiapuubuumiin.  Se tulikin n. 20 v. myöhässä;  sen ajan ”toiveet ” toteutui vasta nyt.     Pääosin kohtuullisen hyvä 2-jaksonen metsä kuten videon loppupuolelta paremmin näki.

    Jean S

    Anneli: Jos ensiharvennustulo on 500 eur/ha (haapametsässä ei läheskään sitä) ja ennakkoraivauskustannus 400 eur/ha, niin…

    suorittava porras

    Totean , Jean S:lle , että toimisin kuten esitit. Koneet on järeämpiä puustoja varteen. Kun velä toistaiseksi tuet ovat käytössä ,kannattaa purkaa aktiivisesti rästejä ja työllistää ne koneet ,joita on tarkoitusta varten hankittu. Edellinen energiabuumi teki mahalaskun ja kalustoa ruostumaan sen seurauksena. Niin tulee käymään nytkin.

    Tehtyä (tekemätöntä) ei saa tekemättömäksi , mutta suhtautuminen taimikonhoitoon ja sen ajoitukseen on saatava muuttumaan. En pidä lainkaan hyvänä asiana ,että vielä tänäkin päivänä saa lukea uutisia ,joissa kannustetaan jättämään taimikot oman onnensa nojaan ja hoitamaan syntyvä sotku tulevaisuudessa koneella kemeratuen valuessa siinä vaiheessa osaksi kantohintaa ja työn toteuttajan jäädessä vaille riittävää korvausta työstään.

    Olen nähnyt ilokseni kehitystä toiseenkin suuntaan ja soisin näkeväni jatkossakin . Ammattimaisesti hoidetut taimikot kasvavat huimaa vauhtia niillä kenoilla ,joita olen mainostanut.

    A.Jalkanen

    Jos videon vitelikon pihlajat ja lepät ym. raivaa pois, lasku siis -400. Odotetaan jokunen vuosi, saadaan hieskoivusta ja haavasta sato kuitua, vaikka 50 m3 x 20 euroa eli 1000 euroa, jäädään plussalle +600. Kertymä voi olla suurempikin.

    Jean S

    Olisin sanonut, että ensiharvennuskoivu 13 eur/m3 ja haapa 5 eur/m3, mutta hintamielikuvani oli tietysti muutaman vuoden takaa ja olen enimmäkseen pitänyt nykytilannetta ohimenevänä häiriönä, mikä liittyy energian hinnan nousuun.

    Jossain viestiketjussa puhuin viime viikolla taimikonhoidosta ja nettonykyarvosta, johon joku ärähti jotain. Tässähän on nimenomaan kyse siitä, kummalla on suurempi nettonykyarvo, 3-metrisellä perusterveellä kuusentaimella vai 9-metrisellä laihalla koivulla tai haavalla. Puukin laskentatoimisto sen meille luultavimmin kertoo.

    A.Jalkanen

    Aivan Jean S. Tarkistin hinnat. Koivukuitu näkyy olevan nytkin halpaa enskassa, 16 euroa/m3. Tämä kuvastanee korkeita korjuun kuluja eli heikkoa tuottavuutta. Hintaa saa hilattua ylöspäin kun tarjoaa hyvän leimikon. Mulle on muuten varmaan jäänyt jeesin haavikoista ruusuinen kuva haavan hinnoista…

    Ehkä ne koivut ja kuuset mahtuvat jonkin vuoden tuossa kasvamaan lomittain. Oletettavasti lehtipuu on tuolla kuviolla ilmaiseksi syntynyttä, joten se saa sitä kautta hieman lisäarvoa.

    Mutta kuidun ja energiapuun hinnan pitäisi kyllä nousta ja pysyvästi, muuten ei varmaan korjausta metsänhoidon tasoon saada.

    Per Ä Reikäs

    Kuka hullu käski myymään yhtiöille

    ON olemassa tax free suora kauppa yksityis henkilöille viidakon lait pätevät vain € käteinen on maksuväline

    pihkatappi

    Tuon videon risukko näyttää raivaussahalle sopivammalta. Raivaussahalla kaadetaan nykisin paljon pitempiäkin riukumetsiä jonkinlaiseen asentoon.

    Ostomiehet sössii noita kemera kohteita, 2 kehitysluokkaan haetaan usein pelkkä taimikonhoito kemera ilman pienpuun tukea ja sitten ohje on ettei kuitupuuta saa kaataa, no kun jää 4000 runkoa pystyyn, niin jää kemeratuki kokonaan saamatta. Tämä on oikea ongelma, eikä yksittäinen havainto. Se että viidakko on jo olemassa on tietysti se alkusyy, mutta vastuutonta osaamattomuutta on ostella työläitä hoito kohteita ja menettää niistä vielä mainostettu tuki.

    jees h-valta

    Jean S ja  A.J. tuosta haavastakin..

    Otan kantaa senverran että haapa onkin päätehakkuutavaraa kun muita vasta ensiharvennellaan. Jos se luontaisena on jossain vitikossa ja ikä kaikilla sama on haavasta helppo tehdä metsä. Joka sitten 25-30 vuotisena luontaisenakin voi päätehakata. JOS haapa on hyvässä kasvupohjassa ja JOS sitä ei ole hirvet syöneet.

    Tolopainen

    Sähkön höpöhinnat loppuu tänä vuonna, samoin polttopuun kysyntä romahtaa. Kun sähköä saa 50€/MWh ja sen kun tekee lämpöpumpulla lämmöksi, hinta on kolmannes eli 1.5sent/kWh. Ei pahemmin kannata puuta polttaa. Sähköä on jatkossa tuhansia MW ylimäärin suurimman osan vuodesta, muutamana talvikuukautena voidaan tarvita tuontia. Kaukolämmön käyttö laskee myös kuin lehmän häntä, ei sitä enää uusiin pientaloihin kukaan ota.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 32)