Keskustelut Puukauppa Energiapuu ja -turve voivat tuoda Suomeen 15 000 työpaikkaa

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Energiapuu ja -turve voivat tuoda Suomeen 15 000 työpaikkaa

    Suomen on mahdollista tuottaa puolet tarvitsemastaan energiasta kotimaisista lähteistä. 50 %:n energiaomavaraisuus synnyttäisi bioenergia-alalle 15 000 uutta työpaikkaa. Samalla Suomeen syntyisi 4,5 miljardin investoinnit. Tuontienergian vuosittainen lasku pienenisi 3 miljardilla.

    Vuonna 2014 Suomessa käytetystä energiasta 35 % oli kotimaista. 65 % energiasta tuotiin ulkomailta, mikä maksoi Suomelle lähes 7 miljardia. Puolet suomalaista -skenaarion mukaan vuonna 2030 lasku pienenisi lähes puoleen eli 4 miljardiin. Kotimaiset polttoaineet työllistävät suoraan ja välillisesti tällä hetkellä 30 000 henkilöä. Määrä nousisi 50 %:n energiaomavaraisuuden myötä 45 000 henkilöön.

    Kotimaisten polttoaineiden käytön kasvu synnyttäisi Suomeen merkittävät investoinnit. Tarvittavat uudet voimalaitokset, lämpökattilat, turvetuotantoalueet, biojalostamot, koneet ja laitteet nousisivat arvoltaan 4,5 miljardiin euroon. Puolet suomalaista -skenaariossa vahvistetaan, että mahdollisuus on sekä puuenergian että metsäteollisuuden kasvuun. Vuonna 2013 puun käyttö, mukaan lukien hakkuutähteet, oli 69 milj. m³, joka voidaan nostaa kestävästi vuosina 2020−2030 101 milj. m³:oon.
    lähde: Bioenergia Ry

    Noni, mites nytten kun nykyisillä taimikonhoitomäärillä ei päästä puun kasvussa vuotuiseen 100 miljoonan kuution hakkuumäärään, joten olisiko jo aika tehdä vaihteeksi jotain? Neuvonta ja veronkevennykset ovat höpöhöpöä.

  • Visakallo

    Koskitukki Oy hankkii ja toimittaa kasvavia määriä puupolttoaineita Etelä-Suomessa. Osa teollisuuden sivutuotteista sekä metsänomistajilta hankittavat risut, kannot ja ainespuuksi kelpaamattomat puut jalostetaan biopolttoaineeksi moniin eri voima- ja lämpölaitoksiin. Koskitukin yksi tärkeimmistä asiakkaista on Lahti Energia Oy, joka investoi uuteen biopolttoaineita käyttävään höyryteholtaan 13 MW:n prosessilämpölaitokseen.

    Koskitukki ja Lahti Energia ovat sopineet biopolttoaineen toimitussopimuksen alkuvuodesta 2016 valmistuvaan laitokseen. Koskitukki on toimittanut biopolttoaineita aikaisemminkin Lahti Energialle. Lahti Energia on nykyisinkin jo huomattava puuperäisien biopolttoaineiden käyttäjä Lahdessa, Kymijärvi I voimalaitoksella on vuodesta 1998 asti kaasutettu biomassaa, jolla on korvattu kivihiiltä. Lahti Energia on lisäämässä huomattavasti biopolttoaineiden käyttöä myös Kymijärven voimalaitosalueelle suunnitteilla olevan merkittävän voimalaitosinvestoinnin myötä.

    Lahti Energia korvaa Polttimon lämpölaitoksella vuosittain yli 10 000 öljytonnia vastaavan määrän fossiilisia polttoaineita, kun maakaasu vaihdetaan Päijät-Hämeen metsistä ja puunjalostajilta saataviin puupolttoaineisiin.

    Visakallo

    Professorit Lassi Linnanen, Vesa Harmaakorpi ja Peter Lund arvostelevat Lahti Energian valmistelemaa 200 miljoonan euron voimalaitosinvestointia. Kolmikko totesi lauantain Etelä-Suomen Sanomissa, että investointi vanhaan keskitettyyn teknologiaan on suuri riski ja sulkee samalla pois uuteen energiateknologiaan keskittyvien yritysten mahdollisuudet.

    Lahden olisi Helsingin tavoin selvitettävä hajautetun tuotannon ja energiansäästön mahdollisuudet ennen voimalapäätöstä. Heidän mukaansa kaupungin investoinnit uusiin uusiutuviin kuten aurinko-, tuuli- ja maaenergiaan ovat hyvin vaatimattomia.

    Laitoskokoa on skaalattu alaspäin, mikä on energiansäästöön ja kilpailevien teknologioiden tuloon varautumista. Hanke on panostus kotimaiseen energiaan ja alueellisten työpaikkojen kasvattamiseen.
    Kymijärven ykkösvoimala poistuu käytöstä vuoden 2020 tienoilla.
    ESS.fi

    Pinsiön vaari

    Turve on uusiutuva luonnonvara. Nykykäyttö on vähäisempää kuin kasvu. Luin jostain että turpeen lannoitus lisää sen kasvua jopa kaksinkertaiseksi. Siinä olisi mahdollisuus lisätä kotimaisen polttoaineen kasvua. Ja hiiltähän siinä kasvussa sidotaan ilmakehästä pois. Olisi työmaata monelle. Ja tuottavaa työtä jota työn pitäisi olla eikä paperien siirtelyä tai tälläistä kompuutterin naputtelua!

    Ammatti Raivooja

    Yllättäen näiden professoroiden omat yritykset keskittyvät vihertekniikkaan.

    Visakallo

    Euroopan parlamentti päätti kahden äänen erolla äänin 329 puolesta ja 327 vastaan, että puun poltto energiaksi lisää hiilidioksiidipäästöjä.
    Tällä päätöksellä on merkittävä vaikutus Suomen puuenergian käyttöön.
    Puulle asetetaan päätöksen seurauksena päästömaksut.

    jees h-valta

    Ei auttanut edes Paavo V. kun suomenkansaa rahastetaan.
    Eikö olisi korkea aika ottaa koko unioni kotimaan uuspolitiikassa kriittiseen tarkasteluun?
    Ennenkuin kuivuu se viimeinenkin lähde. Kreikan kanssa voitaisiin ottaa ulkoistus koko kipupisteestä.

    mehtäukko

    Hyvin pitkälle näyttää politiikan harrastus ja lobbaaminen siltä,että suomalaiset edustajat eivät osaa ja uskalla pitää puoliaan.Ei ole tyhjästä lehtijutut ”mallioppilaasta” ja säädöksistä jotka ovat täällä kireämmät kuin muualla.
    Esim. kuorma-autoilun amm.pätevyys on täällä voimassa, kun keski-euroopassa vietetään ”vaihdevuosia”.
    Tai Välimerellä ei ole rikkidirektiiviä,Itämerellä on…

    jees h-valta

    Meille vain politiikkaa on aina tyrkätty herraskaisena ja hyvätapaisena.
    Meidän toiminnassa on aina ollut vierasta uhkailu ja kiristys ja oman edun tavoittelu. Suomalainen vain ajattelee häveliäästi että mitähän muutkin ihmiset ajattelee jos niin teen. Lähes kaikki muut, Puola varsinkin on uhkaillut, kiristänyt ja itäistä ”sillanpääasemaansa” hyväksi käyttäen repinyt kaikki edut irti esim. maataloudessa.
    Me katselemme kateellisena sivusta ja olemme hiljaa. Meidän ei ole syytä plokkiutua mihinkään suuntaan kun arastamme etujemme ajamista liittoumissa. Emme vain uskalla häiriköidä. Meille kansainvälinen politiikka on senverran vierasta vielä. Ja kun tulemme täältä ”pikkuauvolastamme” luulemme että kaikkihan meille vain hyvää tahtoo. Näin ei todella ole. Ei idässä eikä lännessä.

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)