- Tämä aihe sisältää 29 vastausta, 12 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta, 8 kuukautta sitten toimesta.
-
Energiapolitiikkaan järkeä
Mietiskelin sitä kuinka epäjohdonmukaisesti energia-asioitakin ratkotaan. Pyritään pyydystämään auringon säteilysta voimansa saavaa tuulienergiaa suurilla ja kalliilla myllyillä, jotka monien mielestä ovat melkoisia häiriötekijöitä luonnossa. Sähkön siirtoon tarvitaan leveitä linjoja. Tuulimyllyjen rakentamista tuetaan veronmaksajien rahoilla ja niiden rakenteet, rakentaminen ja ylläpito kuluttavat melkoisia määriä energiaa ja uusiintumattomia luonnonvaroja..
Tuntuu, ettei kukaan ole huomannut, että sen aurinkoenergian saa pyydystettyä siistimmin kasvattamalla metsää. Siihenhän saadaan ilmaiset raaka-aineet ilmakehän hiilidioksidista ja vedestä. Tarvittava energia tulee metsänkasvatukseenkin auringosta. Talkoisiin osallistuu maapohjan monipuolinen eliöstö, joka ei aiheuta häiriöitä. Eikä tarvitse palkkaa, pekkaspäiviä tai lakkoile.
Mitä ihmettä nyt tapahtuu. Tuntuu siltä, että maailma on tullut aivan hulluksi. Jatkuvasti mediassakin kerrotaan kuinka hienoa on kasvattaa metsiä jatkuvaa kasvatusta käyttämällä. Tapa, jonka tiedämme varmasti supistavan metsien kasvua ja siis mahdollisuutta hyödyntää täysimääräisesti niiden kautta saatavaa aurinkoenergiaa. En minäkään ole kieltämässä jatkuvaa kasvatusta. Kysymys kuuluukin, että pitäisikö sellaisille, joiden metsät kasvavat huonommin kuin voisi kohtuudella toivoa, määrätä haittavero. Silloin saisimme metsänkasvatukseen vauhtia. Ilmasto pelastuisi. Veronmaksajien rahoja säästyisi ja Suomi vaurastuisi entisestään. Tietenkin erittäin tärkeä seikka olisi sekin, että näin maaseudulle saataisiin entistä enemmän työpaikkoja.
Joka tapauksessa kaikessa metsänkasvatusta koskevassa keskustelussa tulisi tämä energiakysymys olla esillä. Aivan hölmöilta tuntuu keskustelut siitä, että millaisen tuoton joku metsänkäsittelytapa tuottaa vaikkapa seuraavien 80 vuoden aikana, kun emme voi ennustaa ilmaston kehitystä. Voimme kuitenkin omilla toimillamme ainakin yrittää vaikuttaa siihen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään