Keskustelut Metsänomistus Elinkeinoministerin kutsu

  • Tämä aihe sisältää 45 vastausta, 13 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 11 vuotta sitten KurkiKurki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 45)
  • Elinkeinoministerin kutsu

    Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori kutsuu teollisuuden ja elinkeinoelämän vaikuttajia tammikuun puolivälissä yhteiseen tapaamiseen aiheena suomalaisen teollisuuden tulevaisuus.
    Olikin jo korkea aika kiinnittää huomio realitodellisuuteen kaiken tämän jo vuosia jatkuneen mielikuvahömpän sijaan.
    Mielenkiinnolla odotamme, mitkä ovat metsäteollisuutta ja metsätaloutta koskevat suunnitelmat.

  • Hiluxmetsuri

    Tämä aihe ei ole ollut kovinkaan suuressa muodissa viime vuosina.

    Sosiaalietuuksien, kehitysavun ja muun veroja nostavan hömpän jatkuva kasvatus on vienyt kaiken ajan. Sillä aikaa Suomesta on poistunut teollisia työpaikkoja kymmenin tuhansin ja lisää on menossa.

    Viimeisin BCG:n raportti ennustaa 42000 työpaikan katoavan teollisuudesta v. 2020 mennessä. Tämä tarkoittaa 7000 vähemmän joka vuosi ja siis että jokaisena työpäivänä irtisanotaan n. 32 henkeä. Alkaa 1.1.2014…

    Onhan se ihan kiva, että joku on kiinnostunut siitäkin, mistä kaikki kivat asiat rahoitetaan.

    Suomi elää teollisuudesta ja viennistä.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Hiluxmetsurin linjoilla,olemme kaltevalla syömävelan syöverissä.Jos korjausliikettä ei saada lähivuosina aikaan,niin tulevaisuus kriisimaiden joukossa.

    Tuottavan työn tekijät suhteessa, eri syistä yhteiskunnan sosiaalitukien varassa eläviin pienenee.Väestö ikääntyy ja Suomi velkaantuu ja teollisuus menettää yhä kilpailukykyään ,niin jotain tosiaan tartis tehdä.

    Kurki Kurki

    Ensin kai pitäisi tietää miten tähän on tultu, että suomalainen teollisuus menettää koko ajan työvoimaansa tai siirretään ulos Suomesta.
    Nyt viimeisten vuosien aikana on menetty 150 000 työpaikkaa.
    Sama peli kuin markalla ollessa jatkuu yhä edelleen yhteisvaluutassakin ollessa ( vaikka devalvaatiomahdollisuutta ei ole) eli kilpailijamaita korkeammat palkankorotukset (Saksaan nähden palkat euroaikana nousseet 30% enemmän) euroaikana vuosittain vei teollisuuden hintakilpailukyvyn taas kerran ja kun ei voi devalvoida eikä palkoja laskea tarpeeksi -25..30%, niin näinhän tässä käy, Suomea ollaan lopettamassa.

    Miksi ammattiliitot ovat niin sokeita ja saavat vielä kannatusta tälle Suomen alasajolle?

    Ruotsissa ja Saksassa ammattiliitot katsovat yritystason vinkkelistä asioita, että oma työpaikka säilyy parhaiten hyväksymällä yritykselle kohtuullinen 5..10% voitto kansainvälisillä markinoilla eli jos tuotteen maailmanmarkkinahinnat eivät nouse ei palkkojakaan nosteta, jos tuottavuus ei kasva.

    Suomessan tämä on edelleen vastakkainasettelua tupoineen eli oman yrityksen tilaa ei kukaan tiedosta ja menestymisestä ei välitetä tuon taivaallista.

    Joku aika sitten kun keskustelin UPM:n hakkuulla metsäkoneen kuljettajan kanssa, niin hyvin tuli esille omaan firmaan suhtautuminen yhdessä sivulauseessa eli ” voitothan tästä hommasta käärii amerikkalaiset rikkaat eläkeyhtiot, jotka omistavat yhtiön”.

    Tuli tuolloin vain mieleen, että miksihän meidän omat suomalaiset eläkeyhtiöt eivät omista UMP:ää.
    Ja vastaushan meille kaikille on aivan ilmiselvä eli ”ei kai nyt eläkerahoja voi laittaa niin epävarmaan touhuun kuin pörssiyritykseen”.

    Rane

    Rane ei menisi sanomaan että tavallinen duunari ei välitä firman tilanteesta.Esimerkiksi yhdessä metsäkonefirmassa jossa olin töissä, työntekijät oli luopuneet joistakin työehtosopimuksissa olleista eduistaan.En muista varmaksi mistä,saattoi olla pekkaspäivät.Joka tapauksessa siellä oli käytetty ns.paikallista sopimista oma-alotteisesti kun oli huonompi aika.

    Aimo Jortikka

    Euron arvoa pitäisi pudottaa, niinkuin muutkin tekee, eli painamalla rahaa ja jakamalla se helikopterilla kansalle. Euron arvo on luonnottoman korkea ja haittaa Euroopan teollisuutta. Pitäisi olla suurinpiirtein 1=1 dollarin kannssa. 90-luvulla oli allekkin.Tosin Usassa aletaan nyt painokoneen tahtia pikkuhiljaa pudottamaan ensi vuonna.

    Puun takaa

    Tänä päivänä Saksa hyvin pitkälle johtaa Euroopan rahapolitiikkaa.
    Koska he itse onnistuivat oman maansa sisäisessä devalvaatiossa ja ovat samalla suurin lainanantaja muille maille, voimme olla melko varmoja ettei euron devalvointi heitä juurikaan innosta.

    ensolainen evakko

    Suuri syyllinen töiden loppumiseen oli SAK. Sitä kiinnosti vain neuvottelujen sentit, työsuhde turva ei pätkääkään.

    Saksassa jopa Italiassa homma oli toisin. Tulosta tuli!

    hemputtaja

    Näyttää olevan hilkulla, että taas aloitetaan duunarin haukkuminen. Laiskaksi – kuten takavuosina – ei ole vielä syytetty.

    Ennen kuin aloitetaan/jatketaan vaahdotusta muita korkeammista palkoista, kannattaa ensin selvittää ovatko ne todella korkeammat kuin esim. Saksassa.

    Pakoissa on usein sama vika kuin puun hinnoissa. Ovat olevinaan aina halvempia kuin kotimaassa ja kas, äkkiä selviää, että eivät olekaan.

    On hiukan kevyt haisu, että eivät ole palkat suurempia. Suomi on lisäksi saatanan kallis maa asua. Kolmanneksi kallein Euroopassa.

    Parempi olisi puhua siitä mihin palkat käytetään. Nykypolitiikka kun näyttää suosivan kaikenmaailman ooppera-, ymv. rahanreikiä. Työmailla puhuttu kielikään ei ole Suomea.

    Suunnitellaan kieli poskessa kaiken maailman kuntaliitoksia ja Sote-hommia, joilla vain sotketaan ihmisten elämää.

    Kilometriverokin on typeryyden huippu. Mitä se bensavero muuta on kuin kilometrivero. Verotulo sitten sijoitettaisiin kuitenkin kaiken maailman raittiusseuroihin ja kylttyyririentoihin.

    Niin, että hyvää joulua ja uutta vuotta vain, perkele.

    Kurki Kurki

    Eiväthän Suomessa palkat ole korkeammat kuin Saksassa, vaan samaa tasoa.
    Mutta silti ne ovat 25% liian korkeat.
    Koskaan Suomessa ei voi olla yhtä korkeat palkat kuin Saksassa, sillä niistä pitää vähentää ensinnäkin etäisyys keskukseen toiseksi tunnettuus, laatu ja huonompi tuottavuus.
    Koskaan (ehkä kuitenkin silloin, kun maailmantalous on ylikuumentunut kuten vuonna 2008, kun kysyntä on kova) suomalaisesta tuotteesta ei voi saada samaa hintaa kuin vastaavasta saksalaisesta.
    Suomella oli hyvä kilpailukyky euroon liityttäessä eli palkkataso oli 25..30% alempi kuin Saksassa.
    Nyt hintakilpailukykyä ei ole ja siksi teollisuus muuttaa pois.
    Nyt hintakilpailukyvyttömyys näyttää tulleen myös ay-likkeenkin tietoon ja siitä todisteena on tämä viimeinen epätoivoinen 0-tupo, jolla kuilpailukyä yritetään palauttaa, mutta on aivan liian vähän, jotta siitä mitään apua olisi.

    vänkäri vänkäri

    No, onneksi meillä taitaa taas keväällä aloittaa uusi oppariporukka. Tervetuloa kaikki. Etenkin duunareitten palkoista valittajat, täällä on töitä. Saa tehdä halvemmallakin jos haluaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 45)