Keskustelut Puukauppa Ekologisen puun tuonti

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Ekologisen puun tuonti

    Yle on taas repäissyt otsikon:

    http://yle.fi/uutiset/ulkomailta_
    tuodaan_ekologista_puuta_
    koska_kotimaasta_ei_saa/6606701

    Jokohan olisi aika sertifioida sertifiointifirmat. Minun on jokseenkin vaikeata uskoa, että tuontipuu olisi sen ekologisempaa kuin kotimainen.

  • Timppa

    Jesse
    Älä heittäydy tyhmemmäksi kuin (luultavasti) olet. Tiedät kyllä (luultavasti), että alkuvaiheessa lehtipuu kasvaa yleensä nopeammin kuin mänty. Jos haluaa kunnon tasalaatuista mäntytaimikkoa, niin silloin pitää perata alussa kaikki lehtipuu. Tietysti myös hirvien takia. Joskus sitten saa myöhemmin mukaan sopiviakin lehtipuita.

    Tietysti tulevaisuutta ja serttejä arvioiden, kannattanee ottaa huomioon myös sekin, että millaisia menekkinäkymiä yleensä erilaisilla puujalosteilla arvellaan olemaan.

    MaalaisSeppo

    Lehtipuusta maksetaan niin huonosti, että hehtaarituotto jää alle havupuun. Jos hyvää lehtipuusto on kuitenkin päässyt hyvään kasvuun, niin kannattaa kasvattaa päätehakkuuseen asti. FCS-sertifioinnilla voisi saada hyvässä lykyssä lisähintaa. 5 vuottahan sertifikaatti on voimassa ko. aikana kannattaa lehtipuut hakkuuttaa ja jätää sertifikaatti uudistamatta.

    Ehkä tällä konstilla voisi jotenkin kannattaa. Joku vapaaehtoinen, jolla riittää intoa perehtyä asiaan voisi kokeilla. Katselin vähän tietoja ko. sertifikaatista. Vaikuttaa älyttömän työläältä – taitaa tulla hintoihinsa.

    Gla Gla

    Sertifikaatti auditoidaan kerran vuodessa: ”FSC-sertifikaatti on voimassa viisi vuotta. FSC akkreditoitu sertifiointiyritys suorittaa vuosittaisen tarkastusauditoinnin varmistaakseen että täytät FSC sertifioinnin vaatimukset.”

    Alle 200 ha tiloille tarjotaan kevennettyä menettelyä: ” Alle 200 hehtaarin kokoiset tilat kuuluvat ns. SLIMF – luokkaan (Small and Low Intensity Forestry) joiden kohdalla voidaan soveltaa kevennettyjä tarkastuskäyntejä.”

    Mitä mahtaa käytännössä tarkoittaa, siitä ei ole tietoa. Eräs mahdollisuus on FSC MIX: ” FSC -sertifioidun yrityksen tulee itsenäisesti varmentaa FSC -kontrolloitu puu ennen kuin se sekoitetaan FSC -sertifioituun materiaaliin, joka lopputuotteessa kantaa FSC MIX tuotemerkkiä. FSC Kontrolloitu puu ei täytä FSC asettamia periaatteita ja kriteerejä ja se ei yksinään ole FSC sertifioitu puutuote.”

    http://fi.fsc.org/index.htm

    Tässäpä Metsälehdelle aihetta tutkivaan journalismiin. Mitä maksaa, mitä edellyttää ja mitä saa vastineeksi.

    Puun takaa

    Piakkoin Espoon Nuuksiossa avattavaan luontokeskus Haltiaan on käytetty runsain mitoin mm. ”ekologisia” itävaltalaisia puujalosteitta.
    Tämä on tällä hetkellä ehkä näkyvin esimerkki siitä, että Suomessa ollaan jääty aika pahasti jälkeen uusista puunjalostusmenetelmistä.
    Jos asialle ei nopeasti tehdä mitään, jäävät Suomen metsät vain luontokohteiksi tai ne ajautuvat ulkomaisten toimijoiden pelkiksi raaka-ainelähteiksi. Puun vientisuunta olisi silloin mm. Balttia ja Venäjä.

    Puun takaa

    Haltian toteutukseen halusi osallistua myös suomalainen metsäteollisuus, mutta sitä ei haluttu mukaan lainkaan.
    Haltiassa Suomen metsät esitellään suurelle yleisölle mielikuvalla, johon ei sisälly lainkaan puun teollista käyttöä.
    Paikasta ennakoidaan mm. suosittua luokkaretkikohdetta.
    Ei ole oikein, että asioita tällä tavalla vääristellään.
    Tämä on selkeä osoitus siitä, että Suomessa on tahoja, jotka haluvat lopettaa maamme metsien teollisen käytön.

    Peräkylän Tarzan

    Ainakin ympäristöministeri Sirpa Pietikäinen sanoi jo 90-luvulla, että ympäristöministeriön tavoitteena on lopetaa Suomen metsien talouskäyttö ja saattaa ne luonnontilaan.

    Puun takaa

    Maaseudun tulevaisuudessa oli mielenkiintoinen juttu Saksan metsätaloudesta.
    Siellä istutetaan kuusta tuomaan pyökkimetsiin vaihtelua ja vähentämään lehtipuihin kohdistuvia tuhoja.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)