Keskustelut Metsänomistus Eikö ympäristöministeriön tarvitse kantaa vastuuta?

Esillä 6 vastausta, 51 - 56 (kaikkiaan 56)
  • Eikö ympäristöministeriön tarvitse kantaa vastuuta?

    Hallitus sai pitkän väännön jälkeen rutistettua yli 30-sivuisen, n. miljardin euron suuruisen säästöluonnoksen.
    Ympäristöministeriön osuutta säästöistä ei löydy ollenkaan.
    Miten on mahdollista, että yksi laman pääsyyllisistä on jälleen kerran vapautettu yhteisvastuusta?
    90-luvulla tapahtui aivan samoin.

  • Puun takaa

    Kyllä Vihreille on siinä mielessä annettava tunnustus, että ovat alle 10% kannatuksellaan pystyneet vahingoittamaan Suomen taloutta enemmän kuin kommunistit aikoinaan jopa 30% kannatuksellaan.
    Maassa oli jopa vasemmisto-enemmistö Eduskunnassa ja Neuvostoliitto voimissaan, mutta vallankumousta ei tullut.
    Maata rakennettiin, kauppaa käytiin, ja ihmisten elintaso nousi.

    Puun takaa

    Erityisesti Suomen Vihreitä on vieläkin vaivannut jälki-vallankumouksellinen perintö, jonka Neuvostoliiton romahdus 90-luvun alussa aiheutti.
    Osa taistolaisista kun silloin siirtyi Vihreisiin jatkamaan myyräntyötä Suomea vastaan.
    Europarlamentaarikkona vaikuttanut Satu Hassi on heistä ehkä tunnetuin.
    Myös ympäristöministeriön virkakunnasta heitä löytyy vielä muutama.
    Vasta eläkkeelle lähtö ja Suomen talouden romahdus tervehdyttävät ja supistavat virkamieskunnan realitaloutta vastaavaan kokoluokkaansa.

    Kurki Kurki

    <<Kyllä Vihreille on siinä mielessä annettava tunnustus, että ovat alle 10% kannatuksellaan pystyneet vahingoittamaan Suomen taloutta enemmän kuin kommunistit aikoinaan jopa 30% kannatuksellaan.<<<

    Kommunistit ennen vanhaan ja sitten väriä vaihtaneet samat henkilöt ovat aina tähdänneet sosialistiseen vallankumoukseen sabotoimalla Suomen taloutta.
    Kaikkein ovelin tapa tuhota Suomen talous oli vaatia palkkaneuvotteluissa maksimaalisia palkankorotuksia, jotka aiheuttavat palkkainflaation ja teollisuuden kilpailukyvyn menetyksen, joka onneksi voitiin paluttaa devalvaatiolla heiltä kysymättä.
    Ay-liike vastusti kyllä aina devalvaatiota, joka on sama kuin palkkojen lasku sille tasolle, että vienti taas vetää.
    Ironista kyllä suomalainen ay-liike näyttää nyt vihdoinkin onnistuneen tässä Suomen kampittamisessa (millainen vallankumous meitä nyt odottaa), sillä Suomen teollisuuden kilpailukyky on taas mennyt kilpailijamaita korkeammilla palkankorotuksilla ja tarvittaisiin noin 20..30% devalvaatio, mutta kun yhteisvaluutan olosuhteissa ei ole enää devalvaatiomahdollisuutta.

    Hiluxmetsuri

    Katselin hiukka oecd:n tilastoja ja siellä oli vertailu verokiilasta oecd-maissa.

    Verokiila-käsitteellä tarkoitetaan oecd:n mukaan työntekijän maksamien verojen, sosiaalimaksujen ja työnantajan sosiaalikulujen suhdetta työvoimakuluihin.

    Verokiila siis tarkoittaa että verot ja sosiaalikulut vievät osan työntekijän ansioista; osa niistä tosin ei edes näy palkkakuitissa vaan menee näennäisesti työnantajan pussista, mutta käytännössä työnantajan on kuitenkin tehtävä töitä koko kustannuksen edestä, jotta työnantajan kannattaisi maksaa hänelle palkka.

    Suomessa olemme tasolla 48%, kuudenneksi korkeimmalla Euroopassa ja pari prosenttia yli EU-ostovoimakorjatun keskiarvon.

    Työllistäminen maksaa täällä paljon eikä työntekijälle jää vaivasta paljoakaan käteen. Olennainen havainto on myös se, että työntekijä ei juurikaan maksa sosiaalikulujaan itse, vaan työnantajan velvoitteeksi ne on pääosin siirretty.

    Olemme ihan itse luoneet oman kilpailukyvyttömyysloukkumme. Verottamalla ja maksimaalisella sosiaaliturvalla.

    Hallitus ei edelleenkään ole ymmärtänyt verokiilan vaikutusta työllisyyteen.

    Me olisimme tarvinneet vahvemman verokiilaa alentavan julkisen sektorin kululeikkauksen, mutta se jäi nyhjäyksen asteelle.

    Puun takaa

    Hallitus aikoo vielä tällä vaalikaudella toteuttaa Suomen historian ensimmäiset valtion keskushallintoon kohdistuvat leikkaukset.
    On puhuttu jopa ministeriöiden lakkauttamisesta.
    Joko nyt tulisi ympäristöministeriönkin vuoro osallistua yhteisvastuullisesti valtiontalouden pelastamiseen?
    Ympäristöministeri Niinistö valitteli sydämensä vuotaneen verta lapsilisäleikkausten takia, mutta unohti samalla kokonaan itse aiheuttamansa useiden miljardien eurojen vahingot kansantaloudelle ja yksittäisille kansalaisille.
    Vaikuttaa vahvasti siltä, että lapsilisäkeskustelu on hallituksen itsensä aiheuttama, jotta isommat asiat jäisivät huomaamatta.
    Jäämmekin odottamaan, jääkö leikkausten jälkeen esim. metsäkeskuksista mitään jäljelle.

    Hiluxmetsuri

    Niin, sellainenkin ihme on nähty, että kehitysyhteistyörahoista säästetään johonkin hieman tähdellisempään.

    Siitä miljardista voi hyvin ottaa puolet pois ja supistaa tuon organisaationkin vaikka puoleen ihan aluksi. 500 M€ on muuten yksi YLE. Me ruokimme velkarahalla kahta YLEä ulkomailla. Ja kansa maksaa.

Esillä 6 vastausta, 51 - 56 (kaikkiaan 56)