Keskustelut Metsänomistus Ei tullut yhteiskuntasopimusta,tuliko epävakauden riesa?.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 66)
  • Ei tullut yhteiskuntasopimusta,tuliko epävakauden riesa?.

    Valitettavasti ei tullut sopua yhteiskuntasopimuksesta,eikä tarvitse kummoinen ennustaja olla,että huonoa tietään Suomelle.Toivottavasti joku takaportti vielä ajan mittaan löytyisi,muutoin lakot ryöpsähtävät käyntiin.Metsäteollisuuden vienti elintärkeä,joten metsänomistajana toivon ,ettei satamat rupea lakkoilulla tuhoamaan elinkeinoamme.

    Jos vienti tökkii ja luottamus Suomen metsäteollisuuden kykyyn toimittaa sovitut tuotteet aikanaan menee,on hätä käsillä,Sahat ovat jo valmiiksi tiukoilla ja tilaukset työntakana,jolloin kaivattaisiin työmarkkinoilta vakautta.Pelkään pakkolakien ajavan maamme viellä syvemmälle suohon.Onko niin ensin köyhdyttävä perinpohjin,jotta ymmärrys puolin ja toisin palaisi.

  • Rane

    Laajentavat yritykset ovat Suomessa hakusessa muutenkin.Componenta on Euroopan toiseksi suurin valuosia valmistava yritys jolla on tuotantolaitoksia Suomessa Ruotsissa,Hollannissa ja Turkissa.
    Johto on suomalainen,tj on Harri Suutari.Uudessa strategiassaan yhtiö aikoo laajentaa tuotantoaan Turkissa.
    Miksi ei Suomessa?Kyseessä on kuitenkin pitkälle automatisoitu tuotanto jossa ihmistyön kustannus ei enää ole niin merkittävä.Toki jotain kuitenkin.
    Syy on maariski.Jos halutaan saada kauppoja aikaiseksi suurten konevalmistajien kanssa on toimitusvarmuus yksi tärkeimmistä kriteereistä joilla kauppa ratkeaa.
    Turkki on valitettavasti asiakkaiden silmissä varmempi vaihtoehto kuin Suomi.Viime vuonna Suomessa oli siis 143 lakkoa,Ruotsissa 5 ja Norjassa 10.Kyseessä oli siis rauhallinen vuosi.Tämän lisäksi meillä on AKT.AKT saattaa pysäyttää vientisatamat yhtäkkiä jos vaikkapa joku pääluottamusmies on saanut väärinmuotoillun kirjeen vaikkapa verovoudilta.
    Kun AKT:n Piirainen yrittää sovittaa ylleen työväenliikkeen sankarin viittaa niin todellisuudessa hän on yksi suurimmista esteistä uusien työpaikkojen tekemiselle Suomeen.

    Metsäkupsa

    Menettääkö Suomi vielä 7 vuotta aikaa ,jolloin ei tapahdu mitään korjausta .Ensin tämä hallitus räpiköi ay liikkeen masinoimassa ja sdp ohjaamassa työelämäselkauksien suossa.Sitten tulee vaalit,sdp voittaa,vihreätkin menestyy ,alkaa neljän vuoden Rinteen aika,viime hallituksesta kopio todennäköisesti ja tulokset sen mukaiset.

    Voi metsänomistaja, jos ennustukseni toteutuu,silloin kiinteistöveroa pukkaa.Pääomaverot jatkaa nousemistaan ja pakkosuojelun vaatimukset metsämaille voimistuvat.Sitten konkurssi Suomi pakonsanelemana IMF holhouksessa rupeaa 15 v myöhässä rakenteellisiin uudistuksiin ja maksajina ne kansalaiset joilla jotakin otettavaa on. Hyvää itsenäisyyspäivää toivotan Teille palstalaiset.

    Rane

    SDP:n entinen puheenjohtaja ja pitkäaikainen pääministeri Paavo Lipponen oli televisiohaastattelussa.Hän oli sitä mieltä että palkat ovat porvarijohtoisten hallitusten aikana,eli vuoden 2003 jälkeen, nousseet liian paljon.Ylisuurten korotusten takia kilpailukykymme on menetetty.
    Yllättäen hän oli myös sitä mieltä että Sipilä on tehnyt oikeita asioita tilanteen korjaamiseksi.

    jees h-valta

    On aika kumma jos tuonkaltainen poliitikkoex käsitä ettei hallitus edes porvarisellainen niitä palkkoja määrittele. Ja siksipä se ei onnistu siinä nytkään. Mielestäni hän ei kyllä noin edes maininnut vaan yleistasolla porvarihallitus sössi yksi toisensa perään hommat.

    Rane

    Lipponen oli siis sitä mieltä että kilpailukyky menetettiin Vanhasen hallituksen toimenpiteiden takia jotka johtivat ”PALKANKOROTUSKIERTEESEEN”.
    Selkeää ja rehellistä tekstiä joka pitäisi takoa jokaiseen SDP- kalloon.
    Ehkä tästä alkaa demarien järkiintyminen

    jees h-valta

    Sattuuko Rane muistamaan miksi se palkankorotuskierre pyöri. Siihen johti nimenomaan kustannusten nousukierre joka pyöri vuosittain aivan reippaasti. Olisiko siinä palkansaajien jo silloin pitänyt luovuttaa ja alkaa jakamaan vielä lihavampia osinkovoittoja herroille?
    Kyllä se pääasiallinen syy taisi olla tuudittautuminen Nokian vetovoimaan ja sen luoma illuusio hyvin pyyhkivästä valtiosta.
    Silloin olisi pitänyt satsata paukkuja innovatiiviseen mutta päinvastoin tapettiin verotuksella mm.hyvät korvaavien polttoaineiden kokeilut.
    Esim. vetyautoja saattaisi olla tuhansittain liikenteessä kuten paljon enemmän hybridiautojakin. Aivan parin viimevuoden juttu vasta kun on alettu ymmärtää näiden kaupalliset mahdollisuudet mutta etulyöntiasema on jo aikaa menetetty. Paljon vastaavia muita kuten aurinkoteknologia yms.

    metsänvartija

    Kiinteistövero vielä metsään, niinpä niin. Verotuksellahan ne kaikki hoidetaan.

    Silloin ruvetaan lakkoon!

    Jovain

    Pitäisi pystyä tunnustamaan se tosi asia, että on köyhdyttävä, ennen kuin pystytään rikastumaan ja saadaan kasvua aikaiseksi. Velkaelvytyksellä se ei ole onnistunut, tarvitaan velan oton vastapainoksi reilua kustannusten säästöä, joka on tässä tilanteessa jopa miinusmerkkistä. Siihen sopimukseen nyt olisi syytä mennä. On yritysmaailmasta hyviäkin esimerkkejä, on saatu jopa selvitystilan uhasta joustoja, joka on mahdollistanut uuden tulemisen. Ei tähän muuta tarvita, mutta on on se vaikeaa, saavutetuista eduista ei voi luopua, ymmärretään että se on heiltä pois, vaikka se koskee kaikkia ja mahdollistaa kasvun.

    jees h-valta

    Jovainilta vähän sanoisko että outo tulkinta rikastumiseen. En ainakaan montaa kotimaan rikasta muista että he ensin olisivat köyhiksi heittäytyneet. Niitähän on liuennut mikä minnekkin jos heiltä on edes yritetty jotain niistää. Sama peli valtiolla. On aika vaikea saada suoranaisesti maatamme köyhäksi. On meillä senverran hyvä pohja kuitenkin. Pieni notkahdus ei ole köyhtymistä eikä sellaista ole näköpiirissäkään. Koittakaa nyt edes tällä metsätalouden puolella alkaa jo hiukan valoisampi ajattelu. Mehän olemme sentään jo nousutolalla vankasti ja hiukan perässä beesaajiakin alkaa jo hahmottua. Kyllä tosiaan me suomalaiset olemme ”mollikansaa” ja jopa sadomasokisteja. Ruoskittamista tarvitsemme näköjään ennen kuin osaamme alkaa nauttia elämän eväistämme.

    Rane

    Palkankorotuskierteeseen löytyy aina hyviä syitä.Talouden kasvu tai sitten lama jolloin suuret korotukset lisäisivät ostovoimaa.Yleensä vedotaan kapitalistin voittojen leikkaamiseen ja muutenkin olisi korjattava alan palkkojen jälkeenjääneisyys.Ja kun nyt on totuttu siihen että palkat vaan nousee ja nousee.
    Palkankorotuskierre syntyy taas kun ammattiyhdistysliike kiristää (tuki)lakoilla yritykset maksamaan liikaa työrauhasta (143 lakkoa rauhallisena vuonna).
    Vika ei tietysti ole ammattiyhdistysliikkeen vaan porvarijohtoisten hallitusten joiden aikana on suostuttu mukautumaan tähän häikäilemättömään kiristyspolitiikkaan.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 66)