Keskustelut Metsänomistus Eduskuntavaalit

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 289)
  • Eduskuntavaalit

    Kaikissa lehdissä sekä media välineissä on tänä päivänä erillaisia vaalikoneita, joissa voi testata ehdokkaiden mielipidettä eri asioihin.
    Miksi ei myös Metsälehi joka on metsänomistajien Ykkös media voisi tehdä samaa.
    Viellä ehtisi jos laitetaan isoremmi päälle. Ainakin itseäni kiinnostaisi tietää ehdokkaiden suhtautuminen esim. paljon puhuttuun metsänomistaja maksuun,
    Uskon että muitakin on askkarruttanut sama asia.

  • Gla

    Samaa mieltä ja asiaa kommentoinkin jo viikko sitten. Vaikuttaa siltä, että metsässä on pari kliseetä, joiden kohdalla mennään kuin possut jonossa näköalojen ollessa… kovin suppeita. Perintöasian lisäksi toinen on puun tarjonnan parantaminen puukaupan lisääntymisen edellytyksenä. Edelleen siitä puhutaan, vaikka meillä on näyttöä siitä, että kun nyt on ollut jo muutaman vuoden mittainen jakso ilman isompia markkinoita sotkevia huojennuksia, kauppaa on tehty hyvin ja hintataso on pysynyt vakaana. Kauppaa rajoittaa kysynnän puute ja ehkä säätila eli korjuun edellytykset. Lisäksi lämpimillä talvilla on osuutensa energiapuun kysyntään, mutta energian tarpeen väheneminen ei ole yhteiskunnallinen ongelma.

    Timppa

    Masentavia nämä vaalit. Tuntuisi, että pitäisi vaihtaa kaikki puolueet. Jokainen lupaa vaikka mitä. Ei usko itsekään pystyvänsä lupauksia pitämään.

    Äänestäjistä valtaosa, mukana myös paljon metsänomistajia, haluaa jonkinlaista tukea valtiolta. Ei ymmärretä, että kaiken rahan kierrätys valtion kautta maksaa ja paljolti ohjautuu vääriin osoitteisiin. Äänestäjistäkin valtaosa pitäisi vaihtaa.

    Paljolti ongelmat johtuvat huonosta yritysjohtamisesta ja johtajien ahneudesta. Siihenkään ei näytä tulevan minkäänlaista parannusta vaikka Saulikin kiinnitti aikoinaan huomiota asiaan. Sen sijaan upporikkaat näyttävät toisenlaista esimerkkiä, kun kertovat muuttavansa veropakolaisiksi ulkomaille. Pitäisi löytää vanhan ajan johtajia, joille firman menestys oli tärkeintä.

    Totaalisen tyhmiä löytyy kansanedustajaehdokkaista. Esimerkkinä Uudeltamaalta kokoomuksen vielä nykyinen kansanedustaja Eero Lehti. Eilisessä Fortumin yhtiökokouksessa televisiossa hän oli sitä mieltä, että yhtiön hallitusjäsenten palkkioita olisi pitänyt korottaa. Lehden äänestäjistä valtaosa taitaa olla ns piensijoittajia, joita kaikkia suuret hallituspalkkiot raivostuttavat, mutta eivät asialle voi mitään. Nyt Lehti löi kuin märällä rätillä äänestäjiään naamaan. Saa nähdä montako ääntä tuo ”vaalimainos” vei.

    Ruotsissa on kyllä parempi järjestys. Siellä äänestäjä tietää mitä tapahtuu, jos hänen kannattamansa puoli voittaa. Eikä kansanedustajiksikaan valikoidu kaiken maailman komeljanttareita.

    MaalaisSeppo

    Teknologiateollisuuden madonlukujen pitäisi kyllä herättää kaikki ja johtaa myös toimenpiteisiin. Ko. luvut perustuvat aiemmin olleeseen tilanteeseen, jolloin vientiin sisältyi huomattavasti myös tuontitavaroiden osuutta.

    Biotalouden etuna on se, että siihen sisältyy tuontipanoksia melko vähän. Sen osuutta kasvattamalla saataneen 1 miljardin viennillä sama vaikutus kuin aiemmin 2 miljardin viennillä. Biotaloustutteiden vientiä voitaneen kasvattaa noin 2 miljardia, mikä peittäisi Teknologiateollisuuden laskemasta vajeesta tuontipanosten vähäisyydestä johtuen n. 4 miljardia.

    Energiapuolella omaa tuotantoa tulisi lisätä tuonnin vähentämiseksi. Nykyinen energialaskumme maksaminen edellyttää melkoista vientiosuutta. Arvioisin, että, jos ydin- ja bioenergian määrää lisätään 1 miljardilla, niin vientitarvetta tämä vähentäisi 3 miljardia. 2 miljardin tuontipanosten alentaminen lienee helppo nakki, jolloin vientitarve vähenisi 6 miljardia. Em. toiminnoilla jo vientitarve vähenisi 10 miljardia.

    Fortumille pitäisi kiireesti myöntää uusi ydinvoimalupa Loviisaan. Ehtona olisi, että sen hukkalämmöllä lämmitetään pääkaupunkiseutua. Tämä vähentäisi merkittävästi kivihiilen tuontia ja myös Suomen energiankulutusta.

    Cleantec-puolella Suomi on hölmöillyt tuulivoimahössötyksessä ja toiminta sillä puolella perustuu laitteiden osalta lähes 100 % tuontiin. Lisäksi voitot valuvat ulkomaille. Tämä suunta pitää kiireesti kääntää ja suunnata toiminta sille alueelle, jossa Suomi on vahvoilla eli bioenergiakattiloiden väsäämiseen. Sillä puolella on Suomessa runsaasti isompia ja pienempiä kattilafirmoja. Näihin panostamalla voitaiiin lisätä metalliteollisuuden vientiä, vaikka ko. tuotteet eivätkään ole yhtä seksikkäitä kuin tuulimyllyt (vrt. fallossymboli).

    Pete

    Timppa, minä näen Eero Lehden aivan toisessa valossa. Tyhmä hän ei ole vaikka mielipide voi sitä olla. Mielipide oli taatusti rehellinen ja vielä näin vaalien alla lausuttuna. Ihailtavaa suoraselkäisyyttä kertakaikkiaan. Tällaiseen mieheen voi luottaa ja saattaisin häntä jopa äänestää. Eero Lehden kaltaisia riippumattomia, rohkeita ja itsellisiä edustajia ei eduskunnassa montaa ole. Valitettavasti häntä nuoremmat pelkästään politiikkaa tehneet ovat melkoisia opportunisteja.

    Ammatti Raivooja

    Mitä järkeä olisi ostaa metsää tässä tilanteessa missä puunhinnalla tulee olemaan enemmän laskupaineita kuin nousupaineita? Ollaan menossa tilannetta, jossa kaikelle puulle on kysyntää, eikä riitäkkään ja puuta vaikka pakotetaan markkinoille. Meillä on 1,6miljoonan hehtaarin hoitamattomuus ongelma ja niistä metsistä on pakko tulevaisuudessa kerätä puut talteet. Korjuukustannukset ja pienemmät hehtaarisadot teettävät enemmän töitä ja kaikkien metsänomistajien leipä kapenee. Hoitamattoman metsän omistaminen on nykytilanteessa liian halpaa. Aktiivisten puuntuottajien etu olisi, että passiivisille kehitettäisiin maksuja, jotka pakottaisivat myymään tai kunnostamaan tilat. Pelkkä metsänomistaminen on aivan liian halpaa.
    Minusta etujärjestöt eivät ole pitäneet tarpeeksi aktiiviomistajien puolia kun ovat keskittyneet enemmän suojelemaan hoitamattomia. Mitä tekee energiapuutuella kun talousmetsästä ei sellaista lähde?

    Timppa

    Minäkin olen pitänyt Lehteä juuri tuollaisena kuin Pete totesi. Eikä kansanedustajan tietenkään tarvitse olla samaa mieltä kaikkien äänestäjiensä kanssa. Tässä nykyajassa ehkä suurin ongelma on voimakas eriarvostuminen. Se masentaa helposti huono-osaista väestöä ja saattaa johtaa heikommat yksilöt rikoksiin tai syrjäytymiseen. Se on asia, johon kansanedustajat voivat ainakin jossain määrin vaikuttaa.

    Esimerkiksi Sauli Niinistön käsitykset kohtuullisuudesta taitavat esimerkiksi tässä kohden poiketa Lehden käsityksistä. Minusta siis tuntuu, että Lehdellekin on jotain tarpeetonta noussut päähän.

    Ongelma on, ettei kansanedustajiksi helposti valikoidu riippumattomia, kaukonäköisiä ja asiantuntevia tyyppejä. Esimerkiksi Ben Z. on saavuttanut sellaisen aseman. Ei varallisuuden vaan oman persoonansa ansiosta.

    Panu

    Eero Lehdestä sanoisin, että hän osaa ainakin bisneksen teon (varallisuutta on kertynyt), säästämisen (tästä oli artikkeli hesarissa) ja puheiden pitämisen (olen kerran ollut kuuntelemassa).

    Mielelläni näkisin mahdollisimman paljon yrittäjinä menestyneitä ehdokkaita. He tuovat sitä tarvittavaa näkökulmaa eduskuntaan. Onneksi myös Harkimo on ehdolla.

    Pete

    Cleantecin autaaksi tekevästä voimasta en olisi niinkään varma ainakaan vihreitten logiikalla, eli normeja kiristämällä ohjataan kuulemma yritykset menestymään vaikkapa kiinan markkinoilla. Aurinko ja tyylivoiman osalta juna meni jo 10v sitten. Kattiloiden suhteen olisi kuitenkin saattanut toimia normien kiristäminen. Suomalaiset kattilat, ainakin pienemmät, ovat auttamattoman vanhanaikaisia verrattuna saksalaisiin ja vaikka ruotsalaisiin. Eikä ole mitään merkkiä, että tilanne voisi muuttua.

    Vesiteknologiankaan osalta minulle ei ole avautunut miten maasta jossa on maailman puhtain vesi voisi syntyä jotain uutta alueille jossa vedestä on pulaa ja sekin mitä on, on likaista. Sellukemikaalit ovat paljon luentevampi juttu Suomessa kehitettäväksi…

    Visakallo

    On mielenkiintoista, miten ne, joilla on näistä 50 000:sta äänioikeus, äänestävät näissä vaaleissa?

    Venäjällä vallitseva epävarma poliittinen tilanne ja ruplan kurssin syksyinen syöksy ovat saaneet monet ulkomaalaiset yritykset työntekijöineen pois Venäjältä. Suhteellisesti eniten maasta ovat muuttaneet pois suomalaiset ja espanjalaiset.
    MTV:n mukaan Suomalaisia asui vielä vuoden 2014 tammikuussa Venäjällä lähes 120 000. Nyt heitä asuu Venäjällä noin 70 000.
    HS

    jees h-valta

    MTV oikaisi juuri tuon kömminsä noista suomen poismuuttajista. Kun mukaan on laskettu normaalit turistitkin. Mutta tätähän tämä länsimainen ”vapaa” tiedonvälitys on. Suomalaisia asuu todella paljon Venäjällä ja haastattelussa nuori perheenäiti esim. harmitteli kun mies lähtee maasta työpaikkansa perässä takaisin kotimaahan. Hän ei olisi tätä halunnut vaan piti Venäjää huomattavasti parempien mahdollisuuksien maana jälkipolvelleen kuin Suomea.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 289)