Keskustelut Puukauppa Edunvalvontaa

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 174)
  • Edunvalvontaa

    Merkitty: 

    Itse metsänhoitoyhdistyksestä eronneena kysyn teiltä muilta, oletteko miettineet kuinka puolueeton toimija MHY todella tänäpäivänä on?

    Monessa maantieteessä metsänhoitoyhditstyksellä on oma korjuupalvelu, joka on täysipäinen kilpailja ns. perinteisten ostajien kanssa harvennushakkuilla, monessa maantieteessä jopa aukkohakkuullakin.

    Kilpailua on myös metsänhoitopuolella. Isot yhtiöt ovat tarjonneet minulle täysin samoja palveluja esim. taimikonraivausta ja istutusta kuin MHY. En malta olla ajattelematta, että, että tämä korpeaa ”yhdistyksen väkeä” kun kaikkea ei tarjotakaan enstiseen malliin kultalautasella.

    Aiheuttaako edellä mainitut syyt tiettyjen toimijoiden suosimista kilpailutuksessa? Eli niiden ostajien jotka eivät astu MHYn ”varpaille”. Väitän,että katkontataulukoita voidaan manipuloida kilpailutustilanteessa muuttamalla esim keskijäreyksiä.

    Loppujen lopuksi, kuka valvoo läpinäkyvästi ja uskottavasti MHYn toimintaa kilpailutustilanteessa? Ajaako kaikki toiminta lopulta metsänomistajan etua?

    Onko entisestä rengistä tullut isäntä

  • Jätkä

    nuori isäntä. Juuri noin!

    Tolopainen Tolopainen

    On kokemusta ojitusalueen yhteismyynnistä. MHY ei osallistunut kuin rahankeräykseen. Itse piti hoitaa urakoitsija. Puut meni eri ostajille niin sekavasti, että veivät minultakin kolmimetristä kuitua sahalle, ei tullut mitään tiliä niistä sahapuista.

    mehtäukko

    Sinällään hyvä tuo yhteismyynti-idea, mutta kaikki se teon ja lajittelun määrien sonklaus otetaan kone- ja autoyrittäjien selkänahasta. Mutta hyvä että edes joku hyötyy.

    Jätkä

    Hakkuukoneissa on värimerkkausmahdollisuus, jonka avulla eri tavaralajiin hakattu ja mitattu tavara voidaan kyllä lajitella kivuttomasti. Kone- ja autoyrittäjät luonnollisesti saavat korvaukset useista lajeista sopimusten mukaan.

    Ojitusalueilla ei sekoilun vaaraa pitäisi olla, koska siellä lajeja on vähän ja hakkuukonehan mittaa aina puut sen tilille, jonka maalla se häärää?

    Käytännössä ojitusalueillakin kannattaa ajaa kaikki samaan pinoon myyjästä riippumatta.

    Puuki

    Joku vuosi sitten tehty Mhy:n organisoima sähkölinjojen reunojen hakkuu yhteismyyntinä onnistui ymmärtääkseni ihan hyvin.

    Sitä on tehty tänä vuonnakin ainakin Kaakkois-Suomessa jollakin alueella. Sähkönsiirtoyhtiöillekin edullisempaa leventää sähkölinjoja ja maksaa vähän parempi kantohinta ja odotusarvon  mukainen lisäkorvaus kuin rakentaa uusia kaapelointeja  vielä hyvin käypien ilmalinjojen tilalle .

    Jätkä

    Nykytekniikalla tuollaiset monen maanomistajien puiden hakkuu ja määrän toteaminen ovat lähinnä läphuutojuttuja. Sähköyhtiö tietää tasan tarkkaan kenen maata mikäkin on. Kyllä se tieto välittyy myös hakkuukoneeseen. Kun sähköyhtiö ostaa puutavaran vaikka hankintahinnalla, jää sen kustannuksiksi sillä kertaa vain korjuukustannus.

    Häiriöt ja vikojen korjaus jäävät kokonaan pois. Ainakin minä suostuisin tuollaiseen kauppaan oitis.

    mehtäukko

    On päivän selvää lisääkö vai syökö lajien paljous taksoihin nähden tuotosta. Niin hakkuussa,metsä- kuin maantiekuljetuksissakin. Ne kun ”sisältyvät” useikin perustaksoihin. Joku parrunpahainenkin kun pitäisi jättää harvennuksilla lihomaan, niitä urilta ja muutoinkin joku motti kertyy. Ja mo kun silmä kovana tuijottaa tekeekö vai ei…!!

    Visakallo Visakallo

    Joskus tuntuu, että elämmekö jonkinlaisissa rinnakkaistodellisuuksissa, kun lukee miten vaikeaa metsänhoito ja sen omistaminen voi jossainpäin Suomea olla. Kun on yli 40 vuoden ajan myynyt puita kaikille alueen ostajille, ja ollut koko ajan myös mhy:n asiakkaana, olisi luulut kohtaavansa edes jonkinasteisia eturistiriitoja tai muita ongelmia. Olen iän myötä tullut entistäkin vakuuttuneemmaksi siitä, että metsänomistajan omilla toimilla ja asenteella voi jopa ratkaisevasti vaikuttaa yhteistyön sujumiseen eri tahojen kanssa.

    mehtäukko

    Juuri noin.

    Tolopainen Tolopainen

    En minäkään valittaisi jos metsän tuotto olisi viisin kertainen nykyiseen verrattuna kuten etelä-suomen ero pohjoiseen on, lisäksi kaikki kulut pienemmät. Verotus kohtelee äärimmäisen epäoikeudenmukaisesti, pohjois-suomea, kun vähistä tuotoista veroprosentti on sama. Etelä-Suomi elää pohjoisen kustannuksella. Onhan meillä peltopuolella huomioitu pohjoisen heikompi kasvu. Myös viljan hinta on lähes sama koko maassa, puunhinta on huomattavasti korkeampi etelä-Suomessa. Ehkä Visakallon liiketoimet pääosin perustuu valtion tukeen, jolloin puun realihintojen lasku ei ole niinpaljon vaikuttanut taloudelliseen tulokseen.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 174)