Keskustelut Puukauppa Edunvalvontaa

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 174)
  • Edunvalvontaa

    Merkitty: 

    Itse metsänhoitoyhdistyksestä eronneena kysyn teiltä muilta, oletteko miettineet kuinka puolueeton toimija MHY todella tänäpäivänä on?

    Monessa maantieteessä metsänhoitoyhditstyksellä on oma korjuupalvelu, joka on täysipäinen kilpailja ns. perinteisten ostajien kanssa harvennushakkuilla, monessa maantieteessä jopa aukkohakkuullakin.

    Kilpailua on myös metsänhoitopuolella. Isot yhtiöt ovat tarjonneet minulle täysin samoja palveluja esim. taimikonraivausta ja istutusta kuin MHY. En malta olla ajattelematta, että, että tämä korpeaa ”yhdistyksen väkeä” kun kaikkea ei tarjotakaan enstiseen malliin kultalautasella.

    Aiheuttaako edellä mainitut syyt tiettyjen toimijoiden suosimista kilpailutuksessa? Eli niiden ostajien jotka eivät astu MHYn ”varpaille”. Väitän,että katkontataulukoita voidaan manipuloida kilpailutustilanteessa muuttamalla esim keskijäreyksiä.

    Loppujen lopuksi, kuka valvoo läpinäkyvästi ja uskottavasti MHYn toimintaa kilpailutustilanteessa? Ajaako kaikki toiminta lopulta metsänomistajan etua?

    Onko entisestä rengistä tullut isäntä

  • metsänkasvattaja

    ne  taimitoimitukset  ovat  helppoja  hoidettavia mutta  kun metsänhoitoon kuuluu paljon muutakin  ainakin itse  olen  seurannut kun  joillain on  sopimus  metsäyhtiön kanssa  raivaustöistä  niin  pahasti  ovat  myöhässä  mutta  tietenkään  en yleistä  sitä

    mehtäukko

    Samat kouluthan he ovat olevinaan käyneet,- Myhistyksen ja klusterin. Kyse on sitten enempi talon tavoista ja tekijän motiiveista kuinka soveltaa käytäntöön. Ja tietysti oppiiko virheistään mitään.

    Läheltä näin kun MG:n avolta hyvä kun viimeiset pinot häipyivät heti hakkuun jälkeen, niin jo kaivinkone komusi rinnettä ylös.

    Riippumaton ajattelija

    Mh-yhdistyksiä on monenlaisia ja toisissa edunvalvonta toteutuu paremmin kuin toisissa. Ne mhy:t joiden korjuupalvelutoiminta on niin isoa, että se kilpailee jopa aukoista, voi tämä edunvalvonta olla vähän tulkinnanvaraista. Varsinkin, jos leimikko menee suoraan ilman kilpailutusta korjuupalvelulle, niinkuin usein käy joissakin maantieteissä.

    oksapuu

    Eiköhän ammattitaitoinen MO osaa ihan itse kilpailuttaa leimikkonsa…

    Ylläri ylläri, männätalvena myin leimikon yhdistyksen korjuupalvelulle 🙂 . Pienenä vinkkinä mainittakoon että tietyt ostajat maksaa ihan hyvin tarvitsemastaan puusta, tarvitaan vain välittäjä…

    kim1

    Kaikki päätyy sun pääälle,,,,t.kimmo

    Tolopainen Tolopainen

    Kun MHY on puun välittäjä se tarkoittaa huonompaa hintaa heikompaa katkontaa vähemmän rahaa leimikosta aina kuin suoraan myymällä. Se nyt vain on fakta, rahaa kuluttava organisaatio ottaa aina oman osuutensa puun hinnasta. Tukit menee tehdasmitalla antaa vähemmän kiintoja kuin motomitta, lisäksi myyjä joutuu vastaamaan vajaalaadusta. Onhan tuo nyt päivänselvä asia, että ei kannata myydä myhistyksen kautta. Lisäksi nykyisin voi käyttää metsään.fi:tä, metsäkeskuksen yhteydenpidossa, siihenkään ei enää ulkopuolista tarvita. Jäsenmaksuilla voi osta vaikka kasetillisen soraa parin vuoden välein penkkateille, jos ei rahalle muuta käyttöä ole. Soraa sosialismin rattaisiin.

    mehtäukko

    Tolopaisen juttu on totta. Jos Myhistyksellä on esim. ”hyvä kauppa” haalittujen järeiden tyvitukkien keräämiseksi ja toimittamiseksi puusepälle, jäähän siitä välityspalkkioiden ja sestomisen jälkeen muutama euro motille mo:lle. Tavanomaisessa kaupassa se haihtuu taas savuna ilmaan.

    Visakallo Visakallo

    Miksi täällä puhutaan metsänomistajien edunvalvonnasta, jos samaan aikaan metsänomistajat sitoutuvat entistä tiiviimmin ja monipuolisemmin vain yhteen puunostajaan? Sen jälkeen on aivan turha valittaa, ettei metsänomistajien etua valvottaisi. Miksi näin yksinkertainen asia on joillekin niin vaikea käsittää?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tietenkin Mhy ottaa puista välityspalkkion valtakirjakaupassa. Muuten taitaa olla mututietoa Tolopaisella. Tilastoja asiasta on vaikea saada, kun yhtä leimikkoa ei voi myydä kahteen kertaan.

    Ainakin omissa Mhy:n hoitamissa kaupoissa tili on tähän asti tullut normaalisti motomitasta. Miten muualla? Tehdasmitta vai motomitta, ja onko korjuupalvelulla käytössä tehdasmitta?

    Tolopainen Tolopainen

    Valioko on huono juttu suomalaisille maitotiloille, täällä on Euroopan korkeimmat tuottajahinnat vaikka markkinaosuus 90%.. Sehän on osuuskunta aivan eri asia kuin osakeyhtiö, sitä ei vain kaikki tajua. Jos  s kaupasta tonnin verran saa  erilaisia etuja vuodessa, eikö muka kannata keskittää asiakkuutta. Osuuspääomalle maksoivat 60% tuoton tänä vuonna. Sinne myydään josta saa parhaan kokonaishyödyn.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 174)