Keskustelut Puukauppa Edunvalvontaa

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 174)
  • Edunvalvontaa

    Merkitty: 

    Itse metsänhoitoyhdistyksestä eronneena kysyn teiltä muilta, oletteko miettineet kuinka puolueeton toimija MHY todella tänäpäivänä on?

    Monessa maantieteessä metsänhoitoyhditstyksellä on oma korjuupalvelu, joka on täysipäinen kilpailja ns. perinteisten ostajien kanssa harvennushakkuilla, monessa maantieteessä jopa aukkohakkuullakin.

    Kilpailua on myös metsänhoitopuolella. Isot yhtiöt ovat tarjonneet minulle täysin samoja palveluja esim. taimikonraivausta ja istutusta kuin MHY. En malta olla ajattelematta, että, että tämä korpeaa ”yhdistyksen väkeä” kun kaikkea ei tarjotakaan enstiseen malliin kultalautasella.

    Aiheuttaako edellä mainitut syyt tiettyjen toimijoiden suosimista kilpailutuksessa? Eli niiden ostajien jotka eivät astu MHYn ”varpaille”. Väitän,että katkontataulukoita voidaan manipuloida kilpailutustilanteessa muuttamalla esim keskijäreyksiä.

    Loppujen lopuksi, kuka valvoo läpinäkyvästi ja uskottavasti MHYn toimintaa kilpailutustilanteessa? Ajaako kaikki toiminta lopulta metsänomistajan etua?

    Onko entisestä rengistä tullut isäntä

  • mehtäukko

    Nyt kun Umppi meinaa isoa pytinkiä Uruguayhin, kannattaa Jovainin pakata kassinsa ja käydä heille esittelemässä puunkorjuun hienouksiaan. Jos reissu on menestys, alkaa sitten järjestellä tupa-iltoja…:)

     

    Tolopainen Tolopainen

    Onkohan siellä Uruguaissa paikallista myhistystä, jonka korjuupalvelu hoitaa tehtaalle kuitupuuta hankinnalla. Vai pitääkö UMP: in hoitaa puunkorjuukin.

    kim1

    Onhan metsänomistajalla yksi edunvalvoja….,hän itse nimittäin..esim. Uudenmaan mhy:llä on yksi niin kiero koijari MTI ,että tuskin jätkän mainitsema hankala metsänhoitaja  on hänen vertaisensa.

    Jätkä

    UPM taitaa käyttää melkolailla omilta mailtaan hakattua Eucaa, tiettävästi heillä on muutama satatuhatta neliökilometriä omaa ”puupeltoa”, joten siellä pitää tulla toimeen omien työntekijöidensä kanssa.

    Joka ammatissa joutuu joskus kohtaamaan myös kieroilijoita. Kyllä sellaisia on tullut vastaan meikäläistäkin. Tosin se mainittu metsänhoitaja taisi olla ihan ”rehellinen ” mulkku, joka ei tehnyt sitä hyötyäkseen.  Meitä oli Kurussa pitkän pöydän ääressä muistaakseni noin 16 aikuista ja tuo metsänhoitaja sai ruokatunnin jälkeen todella kovat arvostelut koko porukalta. Koska hän oli yli 40 vuotta meitä vanhempi, annoimme hänen vain kiehua omassa sapessaan.

    jees h-valta

    Jätkä, puhut eri asiasta kuin Jovain. me emme voi emmekä edes halua ängetä toisten sopimuksiin. Enkä ole itekkään ängennyt. Meillä metsänomistajilla puuta myydessämme on kaupan ehdot sovittuna ja hinnatkin pystykaupassa. Jos emme niitä ole ymmärtäneet on silloin syytä käyttää välittäjää eli vaikka sitten MHY:tä. Tai vain yksinkertaisesti tarkistuttaa kokeneemmalla kaupantekijällä sopimuksen luonne ja hinnat. Mutta se on nimenomaan kauppakirja puunostajan ja puunmyyjän välillä. Niillä ehdoilla mennään eikä meillä ole mitään asiaa puuttua muiden kaupallisiin sopimuksiin. Näin olen toiminut aivan hyvin kymmeniä vuosia jo ja mitään isoja epäselvyyksiä ei ole ollut. Ne mitä on pieniä ollut ne kuuluukin neuvotella kohdalleen.

    Tolopainen Tolopainen

    Jos UPM investoi mieluummin Etelä-Amerikkaan kuin Suomeen, se perustuu laskelmiin suuremmasta voitosta ja vapaammasta toimintaympäristöstä. Siellä työntekijöille ei tarvitse maksaa juuri mitään ja raaka-ainekin on lähes ilmaista. Suomessa kuitupuuntuottaja joutuu kilpailemaan tropiikissa tuotettua halpaaa puuta  vastaan. Sehän on toivoton tilanne.

    Puuki

    Havupuusellu on pitkäkuituista ja sopii erilaiseen käyttöön kuin eucalyptyssellu jota vastaa Suomessa lähinnä koivusellu .

    Timppa

    Tilanne taitaa olla sellainen, että lyhytkuituinen eucasellu vaatii kaverikseen pitkäkuituista havusellua pitämään tuote kasassa.  Siksi en ole huolissani havusellun menekistä.  Toinen asia onkin koivusellun kohtalo.  Kuinka kauan sitä valmistetaan?  Luulisin, että tehtaat ajetaan loppuun ja sitten romutetaan.

    Eihän siellä Uruguayssakaan työvoima aivan ilmaista ole.  Ratkaisevaa on koko puuhan logistiikka kasvatus- ja korjuuketjuineen.   Vaikka olisi millainen ketju Suomessa, niin taatusti häviää ja paljon puupelloilla rivissä kasvavia puita kerääville.  Sama on kuljetus.  Jos tehdas on puupellon keskellä, niin kuljetuskustannukset ovat vain murto-osa suomalaisiin verrattuna.  Eikä tarvita ostomiehiä puita hankkimaan.

    UPM:llä on aikanaan ollut tosi viisaita johtajia, jotka ovat hankkineet yhtiölle Uruguaysta maata ja alkaneet kasvattaa siellä puuta.

    Aimo Jortikka

    Sitten kun tuon tehtaan kohdalle on perustettu sattumalta vapaakauppa- alue niin veroja ei tarvi maksaa kuin sovittu kiinteä  7 miljoonaa dollaria vuodessa, niin homman kannattavuus on tietysti ylivoimainen. Maassa tosin näyttää olevan aika paljon vastustusta, joten saa nähdä minkälaiset riidat tästä alkaa maassa. Paikallinen vastustus voi vielä tuoda harmia ja huonoa mainosta Upmlle  aika lailla.

    jees h-valta

    Kyllähän suomi alkaa olla loppuun kaluttu tehdasinvestointien osalta. Siitä kyllä pitää verotus ja piiperot lopuissa aikeissa huolen. Kyllähän nuo ympäristöterroristit yrittävät siellä Uruguayssakin iskeä mutta vain rahastaakseen hyvät kannatusrahat että saavat sitten rahoituksen näiden euroopan hankkeiden tyrmäämistaisteluun.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 174)