Keskustelut Puukauppa Edunvalvontaa

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 174)
  • Edunvalvontaa

    Merkitty: 

    Itse metsänhoitoyhdistyksestä eronneena kysyn teiltä muilta, oletteko miettineet kuinka puolueeton toimija MHY todella tänäpäivänä on?

    Monessa maantieteessä metsänhoitoyhditstyksellä on oma korjuupalvelu, joka on täysipäinen kilpailja ns. perinteisten ostajien kanssa harvennushakkuilla, monessa maantieteessä jopa aukkohakkuullakin.

    Kilpailua on myös metsänhoitopuolella. Isot yhtiöt ovat tarjonneet minulle täysin samoja palveluja esim. taimikonraivausta ja istutusta kuin MHY. En malta olla ajattelematta, että, että tämä korpeaa ”yhdistyksen väkeä” kun kaikkea ei tarjotakaan enstiseen malliin kultalautasella.

    Aiheuttaako edellä mainitut syyt tiettyjen toimijoiden suosimista kilpailutuksessa? Eli niiden ostajien jotka eivät astu MHYn ”varpaille”. Väitän,että katkontataulukoita voidaan manipuloida kilpailutustilanteessa muuttamalla esim keskijäreyksiä.

    Loppujen lopuksi, kuka valvoo läpinäkyvästi ja uskottavasti MHYn toimintaa kilpailutustilanteessa? Ajaako kaikki toiminta lopulta metsänomistajan etua?

    Onko entisestä rengistä tullut isäntä

  • Tolopainen

    Ilman metsäkoneita ei kesähakkuita tehtäisi. Ensiviikollakin hakkuut jatkuu ilmastoiduissa ja sääskiltä suojatuilla  koneilla, tuskin kovinkaan moni lähtisi hakkuutöihin 30 asteen lämmössä, kun metsät kiehuu paarmoja  ja hyttysiä. Lisäksi pitäisi kanniskella kantokäsittelyaineita mukana. Kyllä suurin osa proffista mielipiteineen on niin typeriä, jotta saisi potkia pois viroistaan. Kalliita yhteiskunnan elättejä on yliopistot täynnä tekemässä kolmipäiväistä työviikkoa.

    Jovain

    Mehtäukko: Ei ihan keksittyä, mutta lieneekö täydellistä tutkimusta tehtykään. Tiedossa ei ainakaan ole, että LV tutkimus olisi mitätöity tai kyseenalaistettu millään tavalla. Kysymys merkittävästä väitös tutkimuksesta, joka on hyväksytty asian mukaisesti.

    Tutkimus on käytettävissä ja mitä yleensä tulee tutkimuksen parhaisiin ja käytäntöä palveleviin osiin, ne ovat käytettävissä milloin tahansa.

    mehtäukko

    Korjataan. Jos ei keksitty, niin mielikuvituksen tuotetta koko ”merkittävä” stoori. Ei voi tulla muuhun tulokseen.

    Esittelepä ne ”parhaat käytäntöä palvelevat osat”?

    A.Jalkanen

    Tulipas Tolopaiselta taas oikein madonluvut! Suomi olisi monella tavalla paljon köyhempi maa ilman yliopistoja ja professoreita.

    Lienee jälleen aika muistuttaa tutkimuksen luonteesta. Jovain: yksi laajakaan tutkimus ei ole todiste asian totuudenmukaisuudesta saati käytäntöön soveltuvuudesta. Tämä edellyttää, että tulee muita sitä tukevia tuloksia tai kokemuksia joko tutkimuksen tai käytännön piiristä.

    Minulla ei ainakaan ole tutkimuksen puolelta tiedossa että pystykaupan sooimuskäytäntöä pidettäisiin erityisen huonona. Sen sijaan puutavaran mittauskäyntäntöä arvostellaan säännöllisesti, koska katkonta aiheuttaa ristiriitoja. Siinä olisi kehitettävää.

    mehtäukko

    Yksi tie alkuun olisi mo:en informointi ja kurssinkäynti, kuinka mahdottomasta ei voi saada mahdollista: tunnustetaan olosuhteet ja tosi-asiat.

    Luulempa vain, että Myhistysten korjuuhankinnoissa sitä setvittävää tulee mennen tullen… Julkisuus on vaan rajallista.

    A.Jalkanen

    No voin paljastaa mehtäukko että ei korjuupalvelu ole kovin hyvä bisnes, myhistyksellekään. Samassa veneessä ne ovat kuin muutkin puiden korjaajat ja väittäjät. Hävikki menee muun muassa omaan piikkiin. Sitä paitsi mhyn päättäjät eli valtuuston jäsenet (mo:t) saavat itse linjata talouden pääsuunnat eli muun muassa korjuupalvelun katteen. Mhy-valtuuston ja hallitusten jäsenet tietävät tilanteen – heitä voi haastatella. Lisäksi voi pyrkiä päättäjäksi jos haluaa itse vaikuttaa.

    Visakallo

    Se on juuri niin kuten A.J sanoi. Näyttää siltä, että joillekin valittaminen on elämäntapa. Ne, jotka valittivat aikoinaan vanhasta metsälaista, saivat maailman vapaimman uuden metsälain, mutta valitus vain jatkuu. Aivan samoin kävisi mhy-valittajille. Vaikka koko ko. puulaaki poistuisi kokonaan markkinoilta, valittaminen tuskin loppuisi.

    Jovain

    Koulutus se on kaiken alku. Eihän muuten voi saavuttaa valmiutta klusterin toimintaan. Vaikein rasti lienee kaluston ja mittaus ohjesäännön hallinta. Pidän sitä kynnyskysymyksenä. Ainahan moton voi hankkia, mutta jos sille ei ole käyttöä. Eihän hyväksyntää metsänomistajien urakoinnille ja motomitalle voi saada ilman koulutusta. Metsänhoitoyhdistyksetkin ovat vielä hankintakaupan ja tehdasmitan varassa. A.J ei se katkonta, vaan metsänomistajien ja heidän edustamiensa tahojen koulutus.

    Tolopainen

    Mitä se Jovainin koulutus auttaa, kun kouluttajina on Jätkän kalataisia puupäitä, jotka eivät isompia kokonaisuuksia hallitse. Tieto lisää vain tuskaa, en halua nähdäkään noita motolistoja ja pinojenkin on  syytä häipyä nopeasti palstalta, että pääse uusintatöhin. Kaupat kannattaa tehdä silloin kun puulla on kysyntää, turha tyrkyttää markkinoille silloin kun ostohaluja ei ole. Se on markkinatalouden rategia.

    mehtäukko

    Ettei taaskaan yksi asia jää puolitiehen, esittelepä Jovain ne ”parhaat käytäntöä palvelevat osat”?

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 174)