Keskustelut Metsänomistus Edullinen metsätie

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 142)
  • Edullinen metsätie

    Suunnitelmissa jo ensikesän metsäasiat, onko minkalaisia kokemuksia ja arviota kustannuksista rakentaa metsätie omalle metsäsaralle ilman kemeraa, pituutta noin 1km, kangasmaalla.

    Miten leveä tulisi avata pohjasta, toiseen reunaa oja mistä myös saisi tienpohjaan maata.

    Mitä asioita tulisi huomioida että projekti onnistuisi kerrasta?

  • Visakallo Visakallo

    Kysymys olikin tietoimituksen kustannuksista. Tolopaisen kannattaa edelleen lukea toisten kirjoittamat tekstit huolellisemmin.

    Tolopainen Tolopainen

    Ja mitäs kustannuksia siitä muka tulee, sehän hoituu yhdessä kokouksessa ja samalla kertaa useampikin tie.

    Visakallo Visakallo

    Tolopaisen kannattaa edelleen lukea toisten kirjoittamat tekstit huolellisemmin. Ko. tapauksessa 120 metrin tienpätkän tietoimitus maksaisi 800 euroa. Sillä rahalla jo tekee sen tien.

    Tolopainen Tolopainen

    Ilman tie toimitusta ei edelleenkään ole tierasitusta eikä naapurilla virallista kulkuoikeutta. Kun omistajat vaihtuu sopimus ei ole enää voimassa.

    Per Ä Reikäs

    Pärren aamu kaffe ja lukea paskaa:

    Ola_Pallonivel

    Pertti peräreikä taisi aiemmin vikistä, kun naapuri hakkasi puita rajan väärältä puolelta. Nyt naapuri liikuttelee rajapyykkejä. Kuka uskoo näitä juttuja”

    Herra Per omistaa hieman useammankin tilan monessakin kunnassa ja kyllä Paskanivel puita hakattiin mökki tontiltani luvatta.

    Eräät retku naapurit aivan eri lohkolla, jolla harvemmin kuljen, kaivelleet ja rajapyykkejä siirrelleet.

    Per kyllä hoitelee asiat, kuten aina ennemminkin 🙂

     

    Metsuri motokuski

    Tuo on kyllä totta. Tuosta on jopa perskohtaista kokemusta. Eräässä tapauksessa mökkiläiset tekivät tien kimpassa mutta eivät meinanneet muuttaa rasitusta toisen mökin osalta tiehen. Onneksi kuitenkin kehoituksestani tekivät ja pelkällä toimistomaksulla asia hoitui kun maasto työtä ei tarvittu. Nyt uudet omistajat mökeillä. Sitä en tiedä kuinka toisen mökin kulkuoikeudelle olisi voinut käydä.

    Nimetön

    Enin osa taitaa näistä pienistä yksityisteistä ja viljelysteistä olla sellaisia että suullisesti on vaan sovittu vuosien saatossa teitten levityksistä ja pienistä mutkien oikomisista ja riitaa ei asiasta ole syntynyt. Samaan sopimiseen ohjaa nykynen MML:n tietoimituksen hinnasto. Hinnastossa kohta että jos tietoimituksen osakkaat etukäteen tekee tietoimituksessa tulevista asioista yksmielisen kirjallisen sopimuksen niin tietoimitus maksuun saa 50% alennuksen.

    Toimitusinsinöörit välttelee tuomarin osaa näissä nykysissä tietoimituksissa, jossain toimistossa vaan lyödä kopastaan maastossa käymättä muutama metri tieoikeuteen lisää leveyttä. Käytännön toteuttaminen jää sitte tieosakkaitten vastuulle. Yleinen käytäntö tietä levitettäessä että tien keskilinja pysyy entisellä samalla paikalla ja millään rajapyykeillä ei ole mitään merkitystä.  Jos kummiskin asiasta riitaa tulis niin miten asia sitte hoidettas niin siitä ei minulla ole kokemusta.

    Kiinteistörekisteriotteestani tarkistin maallani olevien kahden vanhimman metsäautotien leveyden jota en ulkomuistista illalla muistanut niin tien leveydet oli 20m. Uusin tie on sitte 18m.

    Tolopainen Tolopainen

    Ei kannata sekoittaa viljelysteitä tieoikeuksiin. Nämä viljelystiet on nykyisin lähes poistettu, kun eivät ole virallisia rasitusteitä, niitä on ollut ennen paljon, on tehty tie toisen maalle suullisella luvalla omistajien kesken. Taisi olla joskus 70-luvulla kun sosialistit ollessaan hallituksessa lopettivat yhteiset ranta-alueet, joita kylillä oli ne liitettiin korvauksetta niihin rajoittuviin kiinteistöihin, samoin niille johtavat tiet. Samoin lopetettiin yhteiset muutkin maa-alueet.

    Puuki

    Yksityisteistä voidaan sopia jos se onnistuu kaikilta osapuolilta. Vapaamuotoinen toiminta edellyttää , että päätökset on yksimielisiä.  Sovitaan vaikka yksikköjaosta ja/tai tien leventämisestä .  Ei jonkin tienpätkän tietoimituksesta kannata maksaa maltaita, jos sama homma onnistuu muutenkin,  ja sillä maanmittarin kustannuksella voi uusia tietäkin jo pitkän matkan. Sopimukset kirjallisena tietysti, jotta  oikeudet ja velvollisuudet ei muutu jonkin pläntin omistajan vaihtuessa.

    Yhteisiä jakokunnan omistamia ( tai muuten monen omistajan yhteisiä) ranta-alueita ja vanhoja muran tai saven nostopaikkoja on vieläkin olemassa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Otsikossa lukee edullinen metsätie. Ei ole enää edullinen jos pitää kokoustaa sen saamiseksi alulle. Edelleen voi sopia keskenään ilman viranomaisia, mutta kannattaa varmistaa velvoittaako tiesopimus jälkeläisiä.

    Meilläkin päin on yhteinen maa-alue nimeltään myllypalsta.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 142)