Keskustelut Tekniikka Echo moottorisahat

  • Tämä aihe sisältää 262 vastausta, 52 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten Pavekka toimesta.
Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 261)
  • Echo moottorisahat

    Merkitty: 

    Tuosa olen jo jonkin aikaa katsellut kyseisiä sahoja! Näyttää vähän huskin vanhemmilta 200 malleilta! Kellään kokemuksia merkistä?

  • Visakallo Visakallo

    Jättöpuut perustuvat sertifikaattiin, ei lakiin. Jessen esimerkki kertoi, miten nämä asiat tahtovat joskus sekoittua. Suuri osa jättöpuista kaatuu jonkin ajan kuluttua ilman moottorisahaakin.

    Micke

    Echon moottorisaha / 5 vuoden takuu… ostin Echo cs 501 sxh pari vuotta sitten kun olin verrannut teho, paino, hinta ja takuu. 5 vuoden takuu sai minut ostamaan Echon. Reilu vuoden käytön jälkeen saha lämpöleikkasi, ei hätää ajattelin, takuu on voimassa. Kävin jälleenmyyjällä ja sain tietää että takuu ei korvaa leikkausta, eikä laakerit, kaasuttimen kalvot, vetopyörä jne. No mitä takuu sitten korvaa? Ei tullut muuta esimerkkiä kun virranjakaja ja öljypumppu. Ei auttanut soittaa maahantuojallekaan. Pistin sahan kuitenkin kuntoon ja on nyt toiminut oikein hyvin, voi vaan kehua. Ehkä olin ostanut ”maanantaikappaleen” ja sen takia oli vaan huono säkä. Jos meinataan Echoa ostaa niin ei kannata liika katsoa sitä 5 vuoden takuuta! Olen kuitenkin hankkimassa Echo cs 362 wes pikkusaha joten kokonaisuudessa olen ihan tyytyväinen.

    Pavekka

    Takuu koskee valmistusvirheitä materiaalien ja kokoonpanon ym. Osalta ilman sen kummempaa rajausta. Kuluminen ei tietenkään kuulu takuisiin. Samoin käyttövirheet. Lämpöleikkaaminen on pääsääntöisesti käyttövirhe mutta voi olla kulumista tai seuraus valmistus/materiaali virheestäkin. Viimeisessä pitäisi löytyä joku hyvä selitys. Eli käytännössä huoltoliikkeen pitäisi avata kone ja löytää jonkun takuuseen kuuluvan vian mikä on aiheuttanut leikkaamisen ja sen perusteella anoa maahantuojalta takuukorjausta. On se mahdollista mutta epätodennäköistä.

    Hämis

    Viime talvena ostin echon 390 esx mallin. Isoa ja pientä harvennusta n. 200 kiintoa. Ei pahaa sanottavaa, laakista käymään aina, kevyt.

    Nyt testissä uusi echon501. Käynnistyy hyvin, tehoa on, kevyt.

    Jätkä

    Lämpöleikkaantumisia on tapahtunyt myös ilmavuodon takia. Imukaula tai sylinterin tiiviste, kampikammio tai vastaava on päästänyt imuun pelkkää ilmaa – seos on laihtunut ja voiteluöljykalvo on loppunut metallien välistä. Oikeasti se ei ole lämpöleikkautuminen, mutta ”piruako niitä eerottelemaan.”

    Jos sylinteri on erityisen likainen pakoputken puolelta, on kyse käyttövirheestä, sieltä ne hankaumat yleensä löytyy, kytkimen puolelta pakoaukon vierestä.

    Palstan neropattien mielestä kyse on tietenkin liian huonosta voitelusta ja varmemmin vielä pienkonebensasta, mutta molemmat mielipiteet ovat vääriä.

    Nuakka

    Kävinpä tänään sahakaupoilla kun entinen 25v huski leikkasi kiinni laavunteossa ja huollonpuutteessa. Echo 4310 pienen nettitutkiskelun jälkeen ostoslistalle, 5v takuu ja varmatoimisen maine veivät Hankkijalle sahahyllylle. Siellä selvisi että takuun ehto on merkkiliikkeen huolto kerran vuodessa. Vähän fiilis latistui mutta päätös piti, uusi Echo odottaa laavun viimeistelyyn ja kaatuneen pihapuun kimppuun pääsyä . Onko nämä olleet toimivia värkkejä pitemmän päälle? Käyttöähän tälle tulee niin harvoin että unohtaa välillä mihin sahan jätti.

    Tomi Salo

    ”Vähän fiilis latistui mutta päätös piti, uusi Echo odottaa laavun viimeistelyyn ja kaatuneen pihapuun kimppuun pääsyä . Onko nämä olleet toimivia värkkejä pitemmän päälle? Käyttöähän tälle tulee niin harvoin että unohtaa välillä mihin sahan jätti.”

    Itselläni on ollut kevyenä yleissahana Echo 2511WES jo kolmatta vuotta eikä ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Ei tämä mikään tukkisaha ole, mutta tyveltä 30cm puita olen kaatanut ja katkonut polttopuumittaan. Laippana voi käyttää Oregonin valkoista (= single rivet joka on ”hinnat alkaen” -laatua) tai Echon omaa joka on Tsumuran valmistama made in Japan ja parempi (tätä löytyy ainakin Kärkkäiseltä ja Woodsmanilta). Kumpikin on 12″. Ketjuna Huskun H38 ( 3/8 mini 1,1mm ja 45 vetolenkkiä). Teroitus 4,5mm viilalla. Echon laatu ja toimintavarmuus on hyvä, tämäkin on ollut metsässä sateella, lumipyryssä, räntäsateessa ja pakkasessa. Lähtee hyvin käyntiin ja tyhjäkäyntiä käy tarvittaessa niin pitkään kun tankissa on bensaa tai sammuttaa napista.Moni tuttu on kokeillut ja hämmästellyt miten pieni saha voi olla niin tehokas. Vääntö on tietysti pieni mutta terävällä ketjulla on yllättävän pystyvä saha.

    Hyvien kokemustn myötä ostin Echon 4310 mallin joka on isompi mutta painoltaan sopiva yleissaha. Mietin pitkään 390 ja 4310 mallien välillä: kummassakin on omat hyvät puolensa mutta lopulta päädyin 4310:n vaikka se on ilmahuuhtelumoottorilla ja 390 perinteisellä. Olen kuullut että ilmahuuhtelumoottori olisi hankalampi säätää mutta siitä ei ole omakohtaista kokemusta. 4310:ssä voiton vei kapeampi muotoilu (voisi olla ketterämpi käsitellä), teräsjouset tärinänvaimentimina (390 on kumipuslilla, onko tässä eroa, en lopulta tiedä), putoamattomat laipan mutterit, kaatomerkit sahan kuoressa ja suurempi ilmansuodatin. Kuitenkin 390 tuntui olevan aavistuksen tukevamman tuntuinen ja sellaisella tekniikalla josta kaikki pienet ongelmat on saatu pois jo vuosia sitten. Toisaalta japanilainen ei tee huonoa, kun tuote tulee markkinoille, se on moneen kertaan testattu. Valinta oli todella vaikea koska kumpikin malli tuntui kädessä hyvältä, ehkä 4310 istui vielä paremmin; etukahvan kulma oli 4310:ssa aivan sama kuin Huskussa, laitoin nämä vierekkäin ja vertasin.

    Nuakalle: 2511 sahaan olen tehnyt itse huollot ja sillä on sahattu 110 tankillista, mitään vikoja ei ole ollut ja saha on vielä tehtaan säädöissä. Liikkeesä tai merkkihuollossa saha ei ole kertaakaan käynyt.  Jonkun mukaan äänenvaimentimesta voisi ottaa kipinäverkon pois jolloin kierroksia tulisi muutama sata lisää, mutta kun olen käyttänyt sahaa myös kuivaan aikaan metsässä ja vaakasylinterinen puhaltaa pakokaasut suoraan alaspäin, olen jättänyt kipinäverkon paikalleen. Puhdistanut vain säännöllisesti. 4310 en ole vielä käyttänyt metsässä mutta yhden Echon trimmerin ja tämän 2511:n perusteella nämä ovat varmatoimisia.

    Puhdista Echo jokaisen metsäpäivän jälkeen ja muutenkin huolla hyvin niin saat siitä pitkäikäisen ja varmatoimisen sahan.

     

    Metsuri motokuski

    Hyvä ja ammattitaitoinen kirjoitus edellä. Tuo viimeinen lause sopii varmaan kaikille nykysahoille merkistä riippumatta. Se on monella varmaan niin että harva harrastelija ajaa sahaa loppuun muuten kuin huonon huollon vuoksi. Itsellä yleensä tahtoo sahaan kyllästyä ja ostaa uuden ja pistää vanhan kiertoon. Ei niinkään sen vuoksi että se olisi kelvoton.

    Pavekka

    Muistelen että stokker on luopunut huoltovaatimuksista. Se oli enemmänkin jälkimarkkinabisnestä. Ennen echot oli lievästi b-tuotteita. Nykyään taitaa olla jo eturissä. Varmoja ne on ollut aina eikä merkki ole vieläkään lähtenyt kotkotuslinjalle. Itsellä on kolme ja hyvin on toimineet. Varaosat on tavanomaisia ja melko halpoja. Uusin on ergonomialtaan ensi luokkaa. Vanhemmat on vähän hitaanpuoleisia mutta ei ole häirinnyt. 201:llä saa sitten jos on kiire.

    Echo on ihan hyvä valinta. Eipä tuossa stihlin ohessa oikein muita vaihtoehtoja enää ole. Huskilla hommat on mennyt pelleilyksi, dolmar löi hanskat tiskiin ja makita keskittyy akkusahoihin. Sitten ois italialaista ja kiinalaista halparoskaa.

    Jätkä

    Kun alkoi tulla Shindaiwaa Echon merkillä ja värillä, alkoi sekin saha määkäisemään ihan oikean moottorisahan tavalla, ja purut alkoi lentämään  niin, että melkein kipeää teki, kun purusuihku osui reiteen.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 261)