Keskustelut Metsänomistus Demarien metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 1,285)
  • Demarien metsäpolitiikka

    Otetaan uusi viestiketju, ettei mene sekaisin vihreiden kanssa.

    Rinteen möläytyksen tulkitsen niin, että kiinteistövero on pois laskuista. Jos metsien hakkuita ei saa lisätä, ei verorasitustakaan voi lisätä. Aiemminhan on esitetty, että veron saisi vähentää puun myyntituloista, jolloin aktiivisen metsän hakkaajan verot ei lisääntyisi. Toisaalta jos ei hakkaa ja sen sijaan varastoi hiiltä, ei sitäkään ole loogista ylimääräisellä verolla palkita. Miksiköhän Rinne ei patista metsänomistajia käyttämään jalostettua taimimateriaalia, lannoittamaan metsiä ja huolehtimaan raivauksista ja harvennuksista oikea-aikaisesti, jotta saisimme lisää kestävästi tuotettua uusiutuvaa raaka-ainetta? Siksikö, että ilmastoasiantuntijat ovat ottaneet huonolla menestyksellä metsätalousinsinöörin roolin ja niitä kannattaa opposition populismin paineessa peesata?

  • jees h-valta

    Länsimaisessa demokratiassa todella voi olla ja pitääkin olla kolmikantaa neuvottelemassa niin silloinhan vältytään Tolopan kauhistelemista lakkopäivien menetyksistä. Niin työnantaja kuin työntekijäpuolellakin. Ei kannata hallituksen yrittää diktatuuria leikkiä kun paukut ei riitä.

    Tolopainen Tolopainen

    Suomi nyt vain sattuu olemaan ainut maa maailmassa, jossa kansan valitseman eduskunnan yli järjestöt ovat olleet tekemässä työlainsäädäntöä. Niissä on ristiriitaa perustuslain kanssa yleissitovat työehtosopimukset eivät enää menisi perustuslakivaliokunnassa läpi, koska ovat selkeästi perustuslain vastaisia. Kuten myös ay:n lakkoilutoiminta jolla yritetään estää eduskunnan työtä. Harjavallassa pelottaa omien etujen heikennys.

    Jovain Jovain

    ”On itsekästä, että vain he, jotka ovat päässeet järjestelmään ja pysyvät siinä mukana, voivat olla äänessä. Sen sijaan liittoon kuulumattomilla tai esimerkiksi työttömillä ei ole ääntä”.

    Bengt Holmström

    Sopii myös metsäklusterin toimintaan kuin reikä päähän. Metsänomistajilla ei ole edes veto-oikeutta omassa asiassaan. Ovat ulkona 95 % osuudella hankinnan viittä vastaan puukaupassa ja puunkorjuussa. Asiantilan korjaamiseksi tarvitaan rakenteellisia uudistuksia.

    Planter Planter
    Puuki

    Miten se kolmikanta, jota pitäisi suosia sopii tähän nykyiseen lakkotilanteeseen ? Pienyrittäjiä ei edusta EK eikä kukaan muukaan työasioista neuvotteluissa.  Vähän sama juttu kuin mo-puunkasvattajilla ; ei ole oikeaa edustusta, joka ajaisi vain heidän etujaan. MHY :kin kannattaa ainakin joidenkin suulla mm. jokamiesoikeuksien tekemistä virallisesti maailmanlaajuisiksi Unescon kautta ja samalla tulee kannattaneeksi kiinteistöveroa metsämaille.

    Jätkä

    Kun MTK on jossain määrin tuottajien etujärjestö, joka voisi vastata SAK:oa, niin sen alaosatoksi sopisi Puuntuottajien – , taikka Kemeran saajien liitto, vaikkapa ”Puupääliitto”, taikka ”Kestävän metsänkasvattajien liitto”  = PPL, tai KML.

    Se olisi alku jonkinlaisen yhteistyövoiman kokoamiseen metsäteollisuuden kanssa tärkeissä neuvotteluissa, samoin hulluja Porvarihallituksia vastaan.

    Metsäteollisuus on kuitenkin touhunnut kuin Työnantajapuoli touhusi ennen AY- liikkeen rivien järjestäytymistä ja Tolloimmankin olisi jo pitänyt käsittää, että se ei ole ollut koko valtakunnan kehitykselle hyväksi.

    Aina on kuitenkin joku – Rane tai Tollo, jotka ovat pudonneet veneestä aikapäivät sitten ja vaikka he seisovat tukevasti pohjamutaan juuttuneina, he uimataidottomina huutavat apua kulkku suorana. Se huuto ei tosin kuulu rannalle, joten sielläpä hihkuvat!

    Puuki

    Se voisi olla hyvä olla oma edustus . Nimestä voi olla erimieltä – eihän ay-liikkeen nimikään ole esim. ”verottomilla osingoilla rellestävät demut ja komukat” joten ”kemeran saajat” tai ”puupäät”- nimien sijaan voisi keksiä paremmankin nimen . Varsinkin kun Kemeratuki on, (toisin kuin useimmat muut verotuet yms.) valtiota hyödyttävä eikä köyhdyttävä ja  kok.summaltaan melko vaatimaton tukimuoto.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Jätkältä hyviä havaintoja.

    Oikeat porvarit kyllä ymmärtävät työntekijöiden arvon ja molemmat ymmärtävät olevansa samassa veneessä. No väliin jää sitten joitain Maalaisliittoja, jotka lähinnä itse toivovat itseään nimitettävän porvaripuolueiksi. Lähinnä kyseessä on agraariryhmittymiä, jotka yrittävät sinnikkäästi pitää veneen laidoista kiinni, epätoivoisesti roikkuen. Niille sitä ainoata ”oikeaa rahaa” on yhteiskunnan subventiot! Ja palkansaajan ymmärtäminen on onnistuttu tukahduttamaan jo imeväisikäisten tupaillassa. Kokkarit kyllä ymmärtää kokonaisuuden merkityksen.

    Reva-osaston oikeistosiipi (kok)
    Suomalainen klubi

    Rane2

    Täällä on ennusteltu että hallituksen ministerit vielä ryömii ja anoo armoa.Voi kuitenkin olla ettei lakkokenraaleiden huuto tehoa Sipilään.

    https://www.is.fi/vaalit2015/art-2000000902139.html

    Tolopainen Tolopainen

    Ay liikkeen järjestämät työntekijöiden ansionmenetykset lakkojen takia ovat täysin turhia. Hallitus tekee kuten on päättänyt, liitot eivät tietenkään mitään korvaavaa esitystä tule tekemään.

    Nykyisin yritysten suurin ongelma on löytää ammattitaitoista työvoimaa ja saada se pidettyä. Huippuosaajat vaihtavat entistä useammin työpaikkaa, koska heistä kilpaillaan palkalla. Vain jokin pieni vähemmistö on ongelma työmarkkinoilla. Miksi koko ay on nyt hoitamassa ongelmaa jota ei ole. Suurin osa jäsenistöstä ei koskaan joudu mihinkään yt neuvotteluunkaan, jos palkat ovat kilpailukykyisellä tasolla ja osaaminen kunnossa. Tietenkin pieniä yrityksia syntyy ja kuolee kymmeniä tuhansia vuodessa olivatpa lait mitä tahansa. Lähes kaikki kenttäsahuritkin ovat lopettaneet sahaamisen ja metsurit ovat menettäneet hakkuutyöt koneille. Seuraavaksi menee raivauksetkin konetyöksi, kun tekijöitä ei ole saatavilla. Työ on fyysisesti liian raskasta ja yksitoikkoista vuodesta toiseen tehtynä.

    Työntekijöiden palkkaaminen yritykseen on täysin yrityksen päätettävissä oleva asia. Miksi työsuhteen lopettaminen olisi sen suurempi juttu, irtisanomisajat on niin pitkiä nykyisin, että toimivilta työmarkkinoilta ehtii hyvin löytää uuden työpaikan. Mikä tuossa on niin vaikeaa.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 1,285)