Keskustelut Puukauppa Bonvesta metsätilat

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
  • Bonvesta metsätilat

    UPM myy metsiään ihan leveällä kädellä.

    Osa näyttäisi olevan ihan kiinnostavia kohteita, luontoarvojakin löytyy.

    Kellään kokemusta Bonvestasta?

  • tervas

    Ovat vähän liiankin hyvin hoidettuja ja hakattuja. Ensimmäisen kerran merkittäviä tuloja yleensä odotettavissa aikaisintaan 15v kuluttua mikä laskee tuottoa vaikka hinnat ovat siedettäviä. Puustoarviot vaikuttaa olevan pääosin kohdallaan.

    Parhaat menee ennenkuin tulee julkiseen myyntiin. Olisin ostanut yhden palstan (joka oli ennalta tuttu) ja soitin varausta heti n.15min nettiin tulon jälkeen. Kiinteistönvälittäjä vähän aikaa mietti ja kaiveli papereita, sitten totesi että on ehditty varata. Huonosti oli muistissa niinkin tuore kauppa. Varausmaksukin oli kuulemma jo maksettu. Nopeaa toimintaa vartissa. Todennäköisesti bonvestalla ei ole ennakkokaupan kanssa mitään tekemistä, vaan metsiin erikoistunut kiinteistövälittäjä järjestelee parhaat omiin kanaviinsa ennen myyntiin laittoa. Normaalia suhdetoimintaa.

    metsänvartija

    02 kehitysluokka kiinnostaa myös. Arvokasvua tulossa ja omalla tax free+sos.kust vapaalla työllä saisi sille arvoa.

    Metsäsijoittaminen on todellakin pitkäjänteistä.

    10 ha suopalsta jossa maaperä+puusto olisi kunnossa kiinnostaisi. Pieni mäen nyppylä keskellä palstaa johon saisi metsätoimiston pystyyn ja pieni joki/puro palstan läpi josta saisi sauna veden.

    Polttopuutahan siitä saisi ja raivuuta, luontoarvot huomioon ottaen.

    Metsätilojen hinnat ovat hyvässä nousu trendissä joten nyt ei ole oikea ostaa.

    Bonvestan aktiviteetista saa hyödyn UPM;n osakkeen kautta.

    Itäsuomen Antti

    Ongelmahan siinä on että ei ne palstat… ainakaan näillä seuduin oo jääny pyörimään… ’

    Isot herrat ostaa kaiken mitä tarjotaan ja sit vähänki varakkaammat eläkeläiset ostaa ne pienet puuhakuviot omaan käyttöön vielä kalliimmalla. 5 prosentin rahalla en uskalla lähtee yrittämäänkään

    Puun takaa

    Sanokaapa, miksi UPM yleensä myy metsiään?
    Hakkaavat ensin hyvin hoidetut metsät vähäpuustoisiksi, ja sen jälkeen panevat ne myyntiin.
    Ymmärrän hyvin tonttikaupan ja muun maanjalostuksen, mutta hyvien talousmetsien myynti ei lupaa tulevaisuudelta oikein hyvää.

    metsänvartija

    Tuotto ei vastaa asetettua pääoman tuottoa. Hoito organisaatiot kalliita.

    Anton Chigurh

    Tässä lähiseudulla muutama uupeeämmän tila oli rajanaapurini. Eivät suostuneet myymään erillisiä tiloja. Tiloilla oli paljon päätehakattavaa.
    Myytävänä oli 5000 hehtaarin paketti. Riittävä rahoitus löytyi monikansalliselta ryhmältä. Kauppaan kuuluu pitkäaikainen hoitosopimus uupeeämmän kanssa. Kaupan jälkeen puu lähti rivakasti liikkkeelle. Samoin lannoitukset ja yleensäkin hoitotyöt.

    Kyllä uupeeämmä tarvitsee puuta jatkossakin. Ja paljon.

    Timppa

    Kyllä UPM:llä on menossa voimakas strategian muutos, minkä yhtiö itsekin kertoo. Ymmärtääkseni pyritään löytämään korkean jalostusarvon tuotteita, joissa siis raaka-aineen kustannusosuus ja ehkä määräkin ovat aiempaa pienemmät. Esimerkkeinä biodiesel, jotkut puumuoviseokset ym. Kertoivat juuri tällä viikolla esitellessään uutta pääkonttoriaan. Tavoitteena siirtää liikevaihdon ja tuloksen pääpaino uusiin tuotteisiin. Silloin vähemmälle huomiolle jäävät mm paperi Euroopassa ja sahatavara. Näin ymmärsin.

    Uudet tuotteet perustuvat siis kylläkin puuhun, mutta vähän liioitellen mikä tahansa risu kelpaa. Siksi kannattanee myydä metsät, joista jatkossa saataisiin pääosin tukkipuuta, hyvään hintaan. Olettavat ilmeisestikin, että kasvatusmetsistä tullaan saamaan energia/kuitupuuta edulliseen hintaan. Saattavat olla oikeassa. Panostavat puun tuotantoon mm. Uruguayssa, missä omaa kehitystyötä.

    Kuten tuolla toisaalla kirjoitin, tarina on hyvä, koska kurssi on varsien lyhyellä aikavälillä liki kaksinkertaistunut.

    Puun takaa

    Ammattimiehen kanssa samaa mieltä.
    UPM:n metsien myynti kertoo siitä, että metsän hinta on erkaantunut metsän tuottoarvosta.
    UPM:n kannatta myydä metsät kovaan hintaan, ja ostaa sitten niistä pelkät puut halvalla takaisin tehtailleen jalostettavaksi.

    Rane

    Rane ihmettelee näitä ”sijoittajapalstojen” ehtoja.Voi olla että niiden hinnoissa on tinkuvaraa mutta on tehtävä sopimus jossa upm hoitaa metsät ja ostaa puut omalla ”parhaalla” hinnallaan.
    Kaipa sijoittaja saa sentään itse päättää milloin myy puuta.

    metsänvartija

    Kyllä metsänomistuksen kannattavuus perustuu omaan verovapaaseen työhön jossa ei ole niitä sotsialistia kustannuksia.

    Omistaja joka tekee metsäselvityksen, metsänhoitotyö ja toimistotyöt pääsee edullisilla kustannuksilla eteenpäin.

    Kulut saa verotukseen tosin omaa työtä ei saa vähennettyä verotuksessa.

    Lisäksi tilat eivät ole Järvi-Suomessa, kyllä tuotto verrattuna Kainuuseen, P-Pohjanmaahan tuotoksiin on pitkällä aika välillä huomatttava.

    Hyvää ei ole myynnissä, jos hyvää haluaa ostaa tilan ja laittaa sen kuntoon.

    Metsälehden makasiinissa oli hyvä juttu metsätalousyrittäjästä joka lähti alkuun säästöillä ja lainarahalla. Omalla työllä ja lisää aina hankkimalla saa riittävän pinta-alan elämiseen.

    Lisäksi on huomioitava puun Suomen sisäiset hintaerot. Pohjois.Karjalassa kiitos Venäjän puuntuonnin hintataso on huono vaikka boniteetot on hyviä. Myöskin P-Pohjanmaalla ja Kainuussa hintataso on muuta huonompi. Vero % on siitä huolimatta sama, varauksia tosin voi tulouttaa ex-Oulun läänissä 6 vuotta.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)