Keskustelut Puukauppa Bisnestä pienkoneella?

Esillä 9 vastausta, 61 - 69 (kaikkiaan 69)
  • Bisnestä pienkoneella?

    Näettekö arvon palstalaiset minkäänlaista ansainta-/liiketoimintamahdollisuutta pienmetsäkoneella (Kinetic, Alstor tms.) tehtävissä ensiharvennuksissa ja muissa nuoreen metsään, vesakkoihin yms. liittyvässä touhussa?

    Allekirjoittanutta kiinnostaa ajatus varhaisesta ”eläköitymisestä” ja alan vaihdosta edellä kuvatun puuhailun pariin. Vähän tuolla hommalla pitäisi kuitenkin tienatakin.

  • isotee

    Bisnestä: ei, harrastusta: kyllä.

    Omaan käyttöön ja harrastukseksi voisi ajatella, mutta vieraalle urakoimaan en. Jos urakointikärpänen oiken kovasti on purrut ja lompsa on kunnossa, uuden pienmetsäkoneen hinnalla saa kyllä käypäisiä ”oikeitakin” koneita joilla sitten tekee ihan mitä vaan, eh:sta ja vesakoista pientareisiin ja tuottavuus on ihan toinen. 50 te + alv niin saa jo valita merkin ja satunnaisessa eläkeläisen käytössä menee ”maailman tappiin”. 🙂

    Jätkä

    Sampon koneet on mielestäni juurikin siellä alarajan tuntumassa kokonsa puolesta. Niillä kuitenkin tehdään töitä ihan kannattavasti, kunhan on ammattihenkilöt remmissä.

    Kun mennään niistä  pienempiin, niin ansiomielessä touhuamisen voi huoletta unohtaa. Palkkaa ei kuskille niillä vehkeillä tienat, jos tarkoitus on saada kulut maksuun ja kone joskus veihdettua uuteen.

    Maataloustraktori puolustaa paikkaansa siinä tapauksessa, että se on jo hankittu oikean työn takia, eli sen kulut saa kirjattua esim porkkanantuottamiskuluihin. Sittenkin pitää huomioida se, millä kustannuksella joku tekee sen työn – paljonko sillä omalla tuhraamisella tienaa tunnissa / päivässä/ viikossa /kuukaudessa / vuodessa jne.

    Puuki

    Maataloustr . + metsäperäkärry perustuu lyhytaikaisessa käytössä saatavilla olemiseen, liikkuvuuteen  ja monikäyttöisyyteen useammissa eri töissä.   Samalla koneella voidaan esim. aurata metsäteitä ,  ajaa polttopuut ja paljon muutakin . Metsäpuolella kevyestä maanmuokkauksen tekemisestä lähtien.

    Puu Hastelija

    Sittenkin pitää huomioida se, millä kustannuksella joku tekee sen työn – paljonko sillä omalla tuhraamisella tienaa tunnissa / päivässä/ viikossa /kuukaudessa / vuodessa jne.”

    Näyttäisi listoille pääsevän kevyesti! On tää helppoo hommaa. Hankintanakin taisi olla melkein 20m3. On varmaan hinnat ollut kohdillaan.

    Itämaan ihme

    Tonttihakkuilla olisi vielä jonkunlainen mahdollisuus pärjätä, mutta pienkoneiden hankintahinnat tappaa  kannattavuuden aikalailla.

    Ajomatkat laaniin on lähtökohtaisesti lyhkäisiä ja kaadettavat puut järeää tukkia. Normaalikokoisten ajokoneiden kanssa tahtoo mennä toisinaan hankalaksi pöllien haku.

    Kätevin yhdistelmä olisi metsuri ja auton perässä kulkeva ajokone.

    Jätkä

    Jos ihan vakavasti paneudutaan tonttihakkuuseen ja isojen pihapuiden kaatamiseen / pois rahtaamiseen, niin sellainen pienkone, jolla tuo onnistusi, on ”Rautahepo” Siinä on voimakas vinssi ja koko alusta on kumitelaa, eli se ei pahemmin runtelisi maastoa / nurmikkoa. Voimakas vinssi, jolla lähtee isompikin pölkky matkaan jne

    Varsinainen ajokone on toki kätevä, mutta kun silläkään ei välttämättä saa kuljettaa, siksi moni käyttää maataloustraktoria, joka sitten on huonolla ulottuvuudella aika kömpelö.

    Ola_Pallonivel

    Jos Kiuruveden tubettajan tonttikeikkoja katsoo, niin ei ole pienkoneelle mitään tarvetta.

    Itämaan ihme

    Tontteja on monenlaisia. En nyt sano, että pienkonetta tarvitsee, mutta tuollaiset työmaat, missä on 5-10 kappaletta 0.5-1m3 kuusia ympäri tonttia ja lisätyönä oksien kasaus paikkaan X, kyllä niissä kaipailee jotakin nosturivehjettä. Kaikkiin paikkoihin ei pääse/ei ole järkevää ajokonetta kiikuttaa.

    Mönkkäri metsäkärryllä alkaa olla jo pihapuiden kaatajilla vakiovaruste, jos meinaa nykypäivän kilpailussa pärjätä. No ei siitä sen enempää.

    Pienajokoneelle olisi monissa paikoissa hyötyä/kilpailuetua(tontti,pihapuut), mutta puntaroidaan investoinnin hintaa saatuun hyötyyn, niin ei ole kannattavaa.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Tahtoopa olla että pienkoneet särkyvät liian suurien puiden kanssa värkätessä ja niitä ”pirulaisia” kun on aina. Metsässä häärätessä kannokossa kulkukelpoisuus ja kestävyys on ”oikeilla koneilla” aivan eri luokkaa. Sen sanon kokemuksesta että, ”harrastelija” mallin hakkuupäätä ei kannata ikinä hankkia, ellei ole hirveä hinku polttaa rahaa. Traktori + tukkikärry vinssillä on pienhakkuita varten, jotka ei muuten kelpaa kenekkään. Pihallekin se voisi toimia. Traktorin nopeus jos olisi 60 km/h, niin lyhyet matkatkin sillä taittuisi.

Esillä 9 vastausta, 61 - 69 (kaikkiaan 69)