Keskustelut Puukauppa Bisnestä pienkoneella?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 69)
  • Bisnestä pienkoneella?

    Näettekö arvon palstalaiset minkäänlaista ansainta-/liiketoimintamahdollisuutta pienmetsäkoneella (Kinetic, Alstor tms.) tehtävissä ensiharvennuksissa ja muissa nuoreen metsään, vesakkoihin yms. liittyvässä touhussa?

    Allekirjoittanutta kiinnostaa ajatus varhaisesta ”eläköitymisestä” ja alan vaihdosta edellä kuvatun puuhailun pariin. Vähän tuolla hommalla pitäisi kuitenkin tienatakin.

  • vmt

    Itselläni on pikkuinen ajokone. Sen olen ihan omaan käyttöön hankkinut, kun tarvetta on. En ole sillä vielä urakoinut, mutta olen sanonut sopivissa paikoissa, että 50 €/h voisin sillä muillekin tehdä, jos on vaikka tuleenkaatoja tms., mitä ei isommalla koneella kannata tai voi hakea. Mutta jos tuolla pitäisi elää, niin vaikeaa olisi varmaan löytää tarpeeksi asiakkaita. Mutta ”eläkkeen jatkoksi” voisi jotain mahdollisuuksia ollakin, kunhan konetta ei tarvii velkarahalla hankkia ja sillä tehtävillä töillä saada ainakaan nopeasti maksettua.

    Gla Gla

    Planter: ”Sitten luemme metsäkeskuksen tarkastusraportteja. Pahimmillaan 70% harvennuksista ei täytä suosituksia. Suurin syy ajourat ovat liian leveitä ja harvennettu liian harvaksi. ”

    Kuskista kiinni.

    jees h-valta

    Toiseksi isoimmalla Ponssella tehtiin nyt harvennukset ja päätehakkuut samalla rykäisyllä. Ammattimies puikoissa ja hommasta jäi erittäin hyvä maku. Tavaraa lähti paljon mutta jälkikin oli silti tosi siistiä ja ajourat eivät tolkuttomia. Kuten Gla mainitsee, kuskista kiinni!

    Jean S

    Mukava kuulla, että Suorittava on riehunut ison vehkeensä kanssa peräaukolla.

    Mutta noin vakavasti: voikohan tollasen pikkukoneen hankkia jollain leasingsopimuksella? Silloin voisi harjoitella ikäänkuin turvallisesti.

    Käsittääkseni normaalikaan metsäkoneurakointi ei kannata, tai siitä ainakin puhutaan. Jostain syystä niitä hommia kuitenkin jotkut edelleen tekevät.

    Jätkä

    Pitäisi ymmärtää, että jo enskassa murjaistaan jäävien runkojen keskimääräinen väli kolmeen metriin, joten sellaisesta raosta vanha Fortsonni mahtuu aika helposti, kunhan ei mutkitella liikaa.

    Ei sen pienen ajokoneen tarvitse olla 110 cm :n levyinen, ei ajouralla puiden tarvitse olla paljonkaan tiheämmässä kuin muualla kuviossa.

    Jos osaamme tehdä enskan siististi, ja oikeaan tiheyteen, voimme ajella palstalla hakkuun jälkeen sillä Herra Majurilla lähes mistä tahansa, kunhan ei kurvailla turhaan. Joku esitti laskemassaan, että jos saa tunnissa motin, niin ei paljoa rikastu, mutta minä olen enskassa pikkutilhillä sahaillut pari mottia suoraan kärryyn ja ajanut ne plassiin.

    Hakkuukoneen peruskoneeksi vanha maataloustraktori on liian heppoinen, jos sillä pitää työskennellä ajouralta. Mutta jos sekin liikkuisi palstalla, riittäisi viiden metrin ulottuvuus mainiosti. Kuitenkin motokoura edellyttää melkolailla erilaisen nosturin kuin pelkkä puutavakoura, joten oikea hakkuuvarustus Vortsonniin maksaa helposti enemmän kuin traktori

    vmt

    Vihoviimeinen vaihtoehto on hakkuukoura maataloustraktoriin. Näin sellaisen ihan uuden viritelmän ja ei yhtään vakuuttanut, kun ei runko-ohjausta, ihan liian lyhyt akseliväli ja oli kyllä traktorin hytissäkin aika ahdasta naama sinne nosturille päin. Ja tuo yhdistelmä mahtoi olla 150 – 200 k€ hinnassa..

    Jospa ne maataloustraktorit sais olla vaan siinä omassa hommassaan…

    suorittava porras suorittava porras

    Jokainen voi myös miettiä ,mitä maksaa epäergonomisilla ja huonosti tehtävään sopivilla rimpuloilla tehdyssä työssä menetetty terveys. Se on kova juttu ,kun kolottaa ja vituttaa koko loppuelämän ja lompsa on tyhjä.

    Berza

    Erityiskohteisiin, esim puistoihin, tontteihin, saariin jne. noilla olisi sijansa. Onhan hevosmetsureitakin, joilla töitä tuntuu riittävän, mutta itsensä markkinointia joutuu ensin tekemään.

    Pienessä mitassa olen pienkoneella tehnyt vieraallekkin töitä, mutta kovasti saa huhkia, jos kunnon palkoilla ajattelee pääsevänsä.

    Riski nuori mies noilla itsensä voi elättääkkin, mutta eläkeikää lähestyvä joutuu kyllä tiukille.

    Yleensä nämä koneet on lähinnä omatoimisella metsänomistajalle käytössä.

    Jätkä

    vmt. Tuossa lähellä yhdellä kaverilla oli Valtran linkkuun asennettuna liikeratanosturi ja siinä rullaharvesteri. Laite liikkui takaperin – ei ollut pyörähtelyongelmaa ja hydrayliikassa ja varustuksessa oli tehoja.

    Ei pärjännyt, mutta syynä oli kaksi tekijää: Kuski ei osannut , eikä oppinut tekemään kunnollista harvennusjälkeä ja toisekseen MHY:n kanssa tehty urakointisopimus ontui – ehkä juuri kehnon jäljen takia niin, että työmaita ei löytynyt sovittuun tahtiin.

    Yrittäjä sai kyllä tehtyä omien puheittensa mukaan riittävästi kuutioita / päivä, mutta pelisilmää puuston suhteen hänellä ei ollut pätkääkään.

    suorittava porras suorittava porras

    Hommaa ei opi hetkessä ja monilla lompsa tyhjenee opetellessa. Se on sitten siinä. Muutama kaveri joukosta ymmärtää tilanteen toivottomuuden , kun toimitaan pienellä kalustolla ja vaihtaa ajoissa isompaan ja laajemman kyttöalueen vehkeisiin.

    Pieneten koneiden riesaksi tarjotaan monesti ne haastavimmat kohteet.Runsas aluskasvos , pieni puusto ja kokematon kuski on mahdoton yhtälö saada toimintaa kannattavaksi. Kokemattoman yrittäjän perämetsät saadaan kyllä imuroitua tällä tavoin ”sopivalla hinnalla” yhtiöiden tarpeisiin.Kun yritys ei tuota , taloudellinen vaje paikataan myymällä metsää.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 69)