Keskustelut Metsänomistus Biotalous-Suomi tulevalla 30-luvulla?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 35)
  • Biotalous-Suomi tulevalla 30-luvulla?

    Suomelle valmistellaan parhaillaan ensimmäistä biotalousstrategiaa. Osana strategiatyötä visioidaan tulevaisuutta 2030. Miten biotalous on muuttanut esim. metsien käyttöä, millaista energiaa käytämme tai millaista on kotonamme? Kiinnostaisiko sinua kirjoittaa tulevaisuuskertomus? Niitä kutsutaan kirjoittamaan täällä: http://www.biotalous.fi/biotalouden-askelmerkit/tulevaisuustarinat/ Nimimerkilläkin saa kirjoittaa, mutta sähköpostiosoite pyydetään.

    Terveisin Tarja,
    biotalous.fi-sivuston päätoimittaja

  • e-h e-h

    30-luvulla meikäläinen on päälle 80v,konjakkitulostin ois silloin hyvä.

    Leevi Sytky Leevi Sytky

    E-H:lle: Pittää tehhä sitten eläkepäeviks omatekonen tulostin. Muurpata ja läkkipeltiä, ynnä muut härpäkkeet siihen, niin ruppee tippumaan. ( Ee konjamiinia, mutta sinnepäen.)

    Puun takaa

    Halvimmat 3D- tulostimet maksavat enää 300 euroa. Muovin lisäksi metallejakin pystytään jo tulostamaan. Kolmiulotteiset tulostimet ja erilaiset robotit ovat kaikkein nopeimmin lisääntyvät laitteet tällä hetkellä. Tukkipuita ei taida vielä saada oikein siirrettyä sahalle tulostimella, tarvitaan tiet ja autot. Aikaisemmin vain suuret yritykset pystyivät hankkimaan uusinta tekniikkaa, mutta nyt myös pienet yritykset ja kotitaloudet pystyvät hankkimaan sitä.

    Puun takaa

    Laser-työstökoneet ja erilaiset robotit ovat mahdollistaneet aivan uudenlaisten puuttuotteiden valmistamisen. Päästään hyvin pikkutarkkaan ja siistiin työjälkeen. Puuntyöstömessut Suomessa ja ulkomailla ovat erittäin mielenkiintoisia käyntikohteita. Näyttää vain siltä, että muualla mennään Suomesta ohi. Suomi ei riittävästi panosta uuteen tekniikkaan. Halutaan vain suojelua, suojelua, suojelua. Se on suomalaista metsätaloutta kohtaan edesvastuutonta.

    Puun takaa

    Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL kampanjoi puulämmitystä vastaan Suomessa. Tällä kertaa ihmisten terveyden ja hengen uhkaajina nähdään ilman pienhiukkaset. Tämän takia puulämmitys halutaan kieltää taajama-alueilta. Haja-asutusalueilla se voitaisiin vielä sallia, mutta puulämmittäjiä rangaistaisiin tuntuvalla haittaverolla.
    Jos nämä kaavailut toteutuvat, koittaa polttopuuyrittäjille ankeat ajat. Väkisin herää kysymys siitä, eikö polttopuun kasaus ja teko toisaalta edistä suomalaisten terveyttä? Minusta tuntuu, että Suomessa on sellaisia verovaroin ylläpidettäviä laitoksia, jotka joutaisivat vakavan tarvetarkastelun alaiseksi, eikä THL ole niistä suinkaan ainoa!

    Aukusti

    Komposiittituotteita turpeesta uutisoitiin ”Metsäuutisissa”!

    Eiköhän vihreät ala estämään sitäkin. Heidän mielestään suot on suojeltava. Heidän ajatusmaailmaan ei mahdu luonnontuotteiden hyväksikäyttö.

    Ennen rahdataan ulkomailta kivihiiltä ja säästetään turvetta, joka toisi työtä kotimaahan ja valuutta säästyisi.

    Gla Gla

    Puun takaan mainitsemassa puun polton haitallisuuden tutkimisessa ei tietääkseni ole otettu huomioon sitä, että polton lopettaminen täytyisi korvata jollain tavalla. Herkästi tulee mieleen, että vaihtoehtona olisi ulkomailta tuotu, uusiutumattomista raaka-aineista tuotettu energia, joka ei sekään olisi haitatonta. Ei terveydelle, eikä taloudelle.

    Verovaroin tosiaan pyritään Suomessa ampumaan itseään jalkaan. Saa nähdä, miten maitosodassa käy. Kilpailuviraston mielestä kotimainen tuottaja myy meille maitoa liian halvalla ja siten pyrkii kilpailemaan ulkomaista suuryritystä vastaan. 70 miljoonan euron sakon arvoinen teko on tämän hetken tulkinta asiasta.

    Leevi Sytky Leevi Sytky

    Kaikista mahdollisista asioista ykkössijalla ja tärkein on maamme ainutlaatuinen luonto. Metsät, suot ja vesistöt monipuolisine eläimistöineen ja kasveineen.
    Mitä kapeampi maailmankuva ja vähäisempi koulutus, sitä enemmän vastustetaan luonnonsuojelua. Ja Vihreää Liikettä.

    Leevi Sytky Leevi Sytky

    Kuulostaa paremmalta. Enimmäkseen samaa mieltä harrastelijan kanssa. Asiallisesti vastattu, josta pinnat. 🙂

    Puun takaa

    Meidän on turha puhua biotalouden tulevaisuudesta niin kauan, kun yhteiskunta erilaisin kielloin, rajoituksin ja säädöksin ajaa alas lähes kaikkea alkutuotantoon liittyvää elinkeinotoimintaa täällä Suomessa. En olisi halunnut näin tapahtuvan.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 35)