Keskustelut Puukauppa Bioenergia ry Energiateollisuus ry:Lahopuu jätettävä metsään

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 52)
  • Bioenergia ry Energiateollisuus ry:Lahopuu jätettävä metsään

    Metsänomistaja saa harva se päivä lukea,mitä milloinkin pitää tehdä.Nyt viimeisimpänä MT.n artikkelin(1.11.219 mukaan Bioenergia ry ja Energiateollisuus ry:Lahopuu jätettävä metsään.Nämä järjestöt todistelevat vastuulisuuttaan ja huolestuneisuuttaan nykypäivän tyyliin.Nuoremmat sukupolvet eivät tiedä,että ainakaan 50-70 luvuilla Suomen metsissä ei lahopuuta ollut,kaikki kerättiiin hevosella ja reellä pitkienkin matkojen takaa.Hyvin selvittiiin 2000-luvulle

    Jääkö nyt jatkossa esim kirjanpainajan tuhoamat kuuset maisemankoristukseksi ?

    https://www.bioenergia.fi/wp-content/uploads/2021/10/Ekologisen-kestavyyden-huomioiminen-puupolttoaineiden-hankinnassa.pdf

     

  • reservuaari-indeksi
    tamperelainen

    Kun otsikon organisaatiot sanovat toimivansa vastuullisesti, sekö nyt pelottaa? Tuulenkaadot korjataan ötökkölain mukaisesti jatkossakin, aiemmin kuollutta puuta ei tarvitse korjata muutenkaan, ellei joku isompi rytö ole jäänyt korjaamatta ja haluaa siivota metsää. Ihan normaalista metsänhoidosta tuossa minusta puhutaan.

    Vedät vähän mutkat suoraksi.Esim vuoden takaiset myrskypuut ei ehkä kelpaa metsäteollisuudelle.Siellä voi olla hehtaarilla useita kymmeniä runkoja Miten niiden kanssa jatkossa menetellään.Jätetäään hakkuulle/aukolle vaiko kärrättään tien varteen omistajan takkapuiksi?

    Gla

    Missä niin sanotaan, ettei kelpaisi?

    suorittava porras

    Eipä ole kauaa siitä ,kun luontoihmiset kauhistelivat energiapuukasassa köllöttäviä järeitä kuivuneita pölkkyjä seurauksena isot otsikot kelopuiden päätymisestä energiaksi.

    Tulevana kesänä ollaan saman hämmästelyn polttopisteessä siellä ,missä korjaillaan kuluneen kesän myskytuhojen jälkiä. Myrskyn kaatamia puita lojuu vielä suuret määrät pitkällään pilaantumassa ja puuaines kelpaa jatkossa vain poltettavaksi.

    Rane

    Tuo aloituksen suositus on imagon luomista.Hyvä että vihreitä hihhuleita rauhoitellaan.

    Visakallo

    Voimme vain kuvitella, mitä kaikkea Glasgow:n ilmastokokouksessa allekirjoitettu metsien hävittämistä koskeva sopimus tuo meille tullessaan. Ympäristöjärjestöiltä ja vihreiltä kun ei tule asian tiimoilta mielikuvitusta puuttumaan! Vastaavista sopimuksista ja niiden soveltamisesta on meillä  ensinmäiset kokemukset jo Riosta kohta 30 vuoden takaa.

    Teufelin Zumi

    Kepun mielikuvitus on taattu: lisää tukea. Missä on sitten se pohjaton rahapussi?
    Rion päätökset näköjään ovat osoittautuneet liian löperöiksi, liikaa porsaan reikiä.
    Näistä asioista voimme olla sitten samaa mieltä.

    Puuki

    Tuulenkaadot pitää kerätä pois myös esim. Metsokohteilta, jos niiden määrä ylittää metsälaissa määritellyt mottimäärät/ha .  Sama koskee FSC-sertifioituja metsiäkin.  Jos FSC:ssä on esim. ”puoliksi suojeltu” jk:n kuvio rannalla, on suojavyöhyke min 30 m (jolla ei saa tehdä mh:llisia toim. piteitä) mutta tuulituhon tullessa pitää noudattaa metsälakia sielläkin.  Yli 10 mottia/ha kuusta tai yli 20 mottia/ha mäntyä ei saa jättää ötököitä levittämään minnekään.

    Gla

    Jaan huolen Visakallon kanssa. Uutiset ei kerro metsäkadon määritelmää tai mitä seurauksia metsää kadottaneelle koituu. Mutta sata valtiota on mukana.

    derHorst

    Joku näkee kaikessa pelkkiä uhkia eikä siinä varmaankaan ole mitään ongelmaa, jos haluaa sen kaltaisen kuvan kautta maailmaa tarkastella. Itse näkisin tuon kahdella tavalla positiivisena asiana. Ensinnäkin lahopuun jättämisellä talousmetsiin nykyistä enemmän lienee aika nopeasti vaikutusta monimuotoisuuteen.

    Toisena näkisin tämän selkeänä viestinä organisaatioiden oppimisesta. Siinä missä turpeen kanssa kiistettiin luontovahingot, vesistöpäästöt ja ilmastovaikutukset, niin nyt ollaan reaktiivisia monimuotoisuuden suhteen. Kaikki muistanevat, miten tuossa turvepuolen kiukuttelussa kävi: ei toimia hyvän sään aikana – ei businesta enää.

    Ei metsänomistajatkaan pääse karkuun maailman muuttumista, vaikka vetäisi verhot kiinni pirtin ikkunoista. Se mikä oli 1970-1980-luvuilla vallitseva toimintatapa, ei välttämättä toimi markkinoilla nyt, eikä varsinkaan tulevaisuudessa. Kiertoaika on pitkä ja metsänomistajankin olisi hyvä välillä ajatella ja ennakoida, mitä kiertoajan puitteissa voi toimintaympäristössä tapahtua.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 52)