Keskustelut Metsänomistus Avoimia kysymyksiä metsänomistajien kannalta MTK lle

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 119)
  • Avoimia kysymyksiä metsänomistajien kannalta MTK lle

    Metsänomistajat ovat hyvin kiinnostuneita MTK n kautta metsänomistajien edunvalvonnan järjestämisestä. Vaikuttaa, että MTK lla olisi kiinnostusta ryhtyä metsänomistajien edunvalvojaksi.

    MTK n rooli on tähän asti jäänyt hyvin epäselväksi metsänomistajalle.

    Koska MTK osallistuu tämän palstan kautta keskusteluun, kysynkin MTK lta avoimesti seuraavia kysymyksiä tiedon saamiseksi MTK toiminnasta. :
    -Mihin on perustunut MTK omasta mielestä oleva valtuutus toimia metsänomistajien edustajana
    -Miten suuri osuus MTK lla on jäseniä metsänomistajista
    -Katsooko MTK MHY n pystyvän tulevaisuudessa hoitamaan metsäpalvelujen tuottamisen metsänomistajille
    -Mikä tulisi olla MHY n osuus edunvalvonnassa
    -Miten MTK suhtautuu vapaehtoiseen jäsenyyteen ja maksuihin MHY n tai MTK hon, onko ne hyvä pitää erillään
    -Mikä yhteys on MHY jäsenenä olevilla metsänomistajilla ja MO- liitoilla
    -Mitä MTK tiesi kartelliaikana kartellin olemassa olosta
    -Jos tiesi, puuttuiko MTK kartellin lopettamiseen
    -Omistaako MTK metsäteollisuutta, miten paljon ja mitä
    -Mikä oli intressi tehdä hintasuositussopimuksia metsänomistajien ja teollisuuden välille
    -Mikä kanta on MTK lla hirvimääriin ja hirvikannan hoitoon
    -Onko MTK mielestä edunvalvonnassa tai metsäpalvelun tuottamisessa eturistiriidan mahdollisuutta MHY n ja metsänomistajien välillä
    -Onko MTK riippumaton poliittisista puolueista
    -Kokeeko MTK ajaneensa metsänomistajien etuja vilpittömän tehokkaasti
    -Paljonko on MTK väittämän metsäedunvalvonnan kulut ja miten ne rahoitetaan
    -Mikä on MTK jäsenmaksu, jos metsänomistaja liittyy MTK hon
    -Onko MTK ssa maanviljelijät ja metsänomistajat sekä maatalous ja metsätalous tasa-arvoisessa asemassa
    -Miten MTK aikoo hoitaa metsänomistajien edunvalvontaa ja miten MTK on suunnitellut tiedottavansa metsänomistajille metsänomistajien liittymisestä MTK hon ja milloin

    Pyytäisin Mikko Tiirolaa tai Juha Hakkaraista MTK sta tai muuta vastaamaan edellisiin kysymyksiin. Tiedon janomme on suuri.

  • Santtu

    A. Jalkanen on ihan oikeessa MTK ja EK ovat selvästi eniten olleet ns. kuultavana eduskunnassa. Sain näistä MTK käynneistä printin. Käynnit koski 98 % maataloutta, niin kuin kai meille selvä onkin.

    MTK on maataloustuottajain etujärjestö. MTK on tehnyt kansallisten maataloustukien aikana hyvää tulosta maanviljelijöille.

    Metsätalousyrittäjät ei elä tukiaisilla, se on huomattava ero näiden elinkeinojen välillä edunvalvonnassa. Ja oottehan huomanneet kirjoituksia, ei maanviljelijät ole ottamassa MTK jäseniksi metsänomistajia, jos metsänomistajat ei rahoita MTK kuluja. Onhan se kyllä ajatuksenakin älytön, että metsänomistajat pyritään ”pakolla” laittaa MTK jäseniksi muiden intressistä.

    Metsähoitoyhdistystenliitot tms. lienee maksaneet alkujaan pakollisella metsänhoitomaksulla kerättyjä rahoja noin 3 miljoonaa vuodessa MTK lle, ilman että sitä metsänomistajille pystyttiin kertomaan. Nämä varat oli naamioitu viim eaikoina suurimmaksi osaksi ryhmäsertifiointikuluiksi.

    Se mitä MTK on käynyt ns. metsäasioissa ns. kuultavana se jäljelle jäävä 2%. Metsönomistajien passaa kysyä, kenen etua he ovat olleet ajamassa ja ehkä kuka on ollut kärsijä?

    Santtu

    Antaa MTK antaa kehittyä ja antaa näyttöjä vai pakolla metsänomistajat?

    Eikö oisi mahtava, jos MTK kertoisi kirjeessä ja muutenkin pitäsi esittelyjä, mitä he tarjoavat metsänomistajille ja mitkä on referenssit?

    Kattokaas sen muutaman viikon takasen tutkimuksen tulokset itse. Vaikka MTK oli toimeksiantaja, ei hyvältä tulosten valossa tää MTK sohlaus näyttänyt?

    Uskookohan MTK itse tähän metsänomistajien liittämiseen?

    Ottavatko he huomioon, että saattavat tuhota perinteikkään MHY liikkeen?

    Rane

    Hyvä ”santtu”.Kirje on varmasti hyvä mutta näin nettiaikakautena fiksummat metsänomistajat osaavat käydä tutustumassa MTK:n toimintaan nettisivujen kautta.Ehkäpä joskus sinäkin?

    A.Jalkanen

    Tuolla Korholan kartanon nimimerkkien tapaamisessa sivuttiin tätä aihetta. Kohtalon kysymys, tai ainakin yksi tärkeimmistä, taitaa olla: pystyykö uusi MTK/mhy konsortio muotoutumaan kaikkien metsänomistajien omakseen tuntemaksi – puoluekannasta riippumatta?

    Mikä takaisi tämän? Auttaisi varmaan – noin alkajaisiksi, jos hallintomalli muotoutuu sellaiseksi, että valtuustojen kautta pääsee todella vaikuttamaan asioihin. Ja että valtuustojen kokoukset järjestettäisiin viikonloppuna, niin palkansaajakin pystyy osallistumaan niihin. Motto (Korpituvan Tanelilta): ”muutetaan organisaatio sisältä päin”.

    Raikas ja rohkea kommentti Tapion Ritva Toivoselta: unohdetaan koko mhy-laki.

    Santtu

    Juttelitte Korholassa MHY lain kumoamisen tai muuttamisen jälkeisestä ajasta. MHY menee hyvin kun ei puhuta mistään MHY-MTK konsortiosta. MHY itsenäisenä metsänomistajien hallitsemana yhteisönä on etulyöntiasemassa vapaillakin metsäpalvelu markkinoilla. Tähän vaikuttaa mm. MHY ”Bränti”, valmis organisaatio, toiminta tilat ja tietotekniikka. Pärjääminen on pitkälle kiinni tehokkuuden ja asiakaspalvelu tilanteiden hallitsemisesta kattavasti. Nythän näihin asioihin ei ole välttämättä kaikkien ollut tarvista panostaa, kun rahaa on tullut helposti.

    Huomasin Anneli kirjoituksessasi kaipuun metsänomistajien hallitsemaksi. Nyt siinä lakiluonnoksessa, joka on tämän viikon vielä lausunnoilla, on juuri pyritty rajoittamaan metsänomistajien valtaa niin, että yhdistyksessä ei olisi vuosikokouksia niin kuin muissa yhdistyksissä. Tämä katson johtuvan sieltä 1998 MHY laki muutoksesta kun viimeksi MTK yritti vallata yhdistykset laki muutoksen avulla.

    Kun MHY laki tosiaan lakkautettaisiin, se ainut lakiin jäävä asia tulisi kuntoon, eli yhdistyksen jäsenten yleinen kokous käyttäisi yhdistyksen ylintä päätäntävaltaa. Onhan se outoa ajattelua, jos joku sidosryhmä haluaa uskoa valtuustojen kautta loppailla ja näin pystyä jättämään yhdistysten jäsenten mielipiteen sivuun jopa liityttäessä johonkin järjestöön vaikka. Kyllä yhdistyksissä tulee ehdottomasti suuret merkittävät asiat kuulua yhdistyksen yleisen kokouksen päätettäviksi, se on sitä demokratiaa, mitä yhdistyksissä on aina kunnioitettu.

    Näky myös Matti Kärkkäinen Osuuspankki lehdessä vihjaisevan, että MHY laki kumottaisiin aikansa eläneenä. Ritva Toivonen toi tämän MHY lain kumoamisen tarkoituksenmukaisuus pohdintaan korkealta tasolta, jota politikkojen ei tulisi sivuuttaa.

    Metsänhoitoyhdistykset tulee ajatella vain metsänomistajien kannalta, ei muiden sidosryhmien. Miksi metsänomistajien yhdistymistä tulisi tosiaan lailla säännellä, jos se on lain mukaista

    A.Jalkanen

    Olen muuten erittäin paljon samaa mieltä Santtu, mutta se MTK kannattaa mielestäni hyödyntää, onhan siellä valmiiksi metsänomistajien mh-maksuvaroilla rakennettu edunvalvontaorganisaatio. Sitä edunvalvontaa nimittäin tarvitaan kansallisella ja kansainvälisellä tasolla myös, ei vain metsänhoitoyhdistyksen paikallisen toimialueen tasolla.

    Se päätöksentekojärjestelmä vain pitää rakentaa sellaiseksi että todella kaikkien metsänomistajaryhmien ääni kuuluu. Edustuksellinen demokratia on tähänastisista yritelmistä paras järjestelmä. Poliittisilla puolueilla ei ole resursseja eikä tarvittavaa osaamista siihen mitä MTK tekee.

    Anton Chigurh

    Viikolla posti toi ”mainio MTK:n jäsenlehti / kesäkuu 2013” nimellä kulkevan holtittomien sorkkaeläinlaiduntajien propagandajulkaisun, jossa paljastui kuka ämteekoossa määrää kaapinpaikan.

    Syksyllä 2010 metsäradion eräillassa RKTL:n tutkimusjohtaja ruusila paljasti suuren totuuden: ”kasvillisuuden puolesta suomi kestää huomattavasti korkeamman hirvikannan”, jota sitten tämä tiirolan ylistämä metsästäjäjärjestöjen soluttama maaseudun tulevaisuuden (metsätaloustuottajajärjestön äänenkannattaja, noin tuossa edelleen lukee, tarkastin useamman kerran) päätoimittaja kontro peesasi: ”kyllä luonto sen hyvin kestää”.
    kontron mukaan hirvikanta oli silloin sopiva (talvikanta 100000), mutta epäTASAISESTI jakautunut.

    Tuossa ”mainiopläjäyksessä” sitten tämä tiirola lausuu mm seuraavaa:
    ”Taimikkotuhot jäävät metsänomistajien murheiksi, mutta hirvikantaa ei ole syytä jättää pelkästään susien säädeltäväksi (hirvikanta olisi hyvin nopeasti tasolla 10000). Metsästäjien kanssa on pystyttävä yhdessä huolehtimaan nykyistä TASAISEMMASTA hirvikannasta”.

    Että oikein TASAISEMMASTA, mutta ei lainkaan PIENEMMÄSTÄ.

    jees h-valta

    Niin, kyllä anton oikeassa on että tasaisesti yritetään MTK:n taholta hoitaa saalistajaveljille ammuttavaa jahtiketjuun. Mikään vähempi ei käy ja siksi vähempi kiinnostaa lähteä itseäkin tukemaan tätä toimintaa rahallisesti. Riista on mielestäni tällähetkellä maanomistaja/metsänomistajalle lähinnä kirosana jota kyseiset tahot viljelevät kuin nuoriso hamppua. Sieltä pitää hiukan tuulettua vanhoja järjestöjyriä molemmista hallinnoista pois ennenkuin mikään uudistuminen aatteissa on mahdollista. Niin ”riista”-keskuksessa kuin ämteekoossakin.

    Anton Chigurh

    ”Parannamme metsäelinkeinon toimintaedellytyksiä”.

    Pitämällä hirvikannan PUUNTUOTANNON kannalta kymmenkertaisena. Niinkö? Oletko tiirola mies vai hiiri? kontrolle kengänkuva perseeseen ja välittömästi.

    Tuo sitaatti oli otsikon: ”MTK:n metsäedunvalvonnan tavoitteet” alla.

    jees h-valta

    Ja surullisinta on ettei todellisuudessa juuri sitä metsäelinkeinon tuottavuuden parannusta ole kyllä julkisuudessa näkynyt MTK.n taholta missään aviisissa. Tuo hirvieläinkannan roima pudotus sentään olisi helpoin ja nopein kannattavaa metsätaloutta tukeva toimi. Kotimaan asioiden hoito sentään on helppoa tuohon EU-edunvalvonnan hoitoon verraten. Miksi ei näytöksi voisi aloittaa siitä? Se on sentään, väitän että jopa katkerin metsänomistajien haitta-asia. Sen verran paljon olen maaseutua kolunnut ja talojen väkien kanssa jutustanut työni puolesta. Siellä parannetaan aina kaikki mikä keritään. Aika helpolla mennään hirviin kuten tänäänkin jälleen liikkeen tiskillä lehtipuuta sivuavassa jutustelussa.
    Aika oudolta omien kokemusten jälkeen tuntuu väite että lähes jokainen metsänomistaja kuitenkin metsästää. Ja muka hyötyy niistä. Todellinen elämä maaseudullakin kertoo aivan muusta. Katkeruudesta monenkertaiseen uudistustyöhön esimerkiksi.
    Maaseudun Tulevaisuus voisi etupäässä alkaa kertoa oikeita totuuksia asiasta. Tapahtuu joskus mutta ylen harvoin.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 119)