Keskustelut Metsänhoito Avohakkuut

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 174)
  • mehtäukko

    Jos täystiheän taimikon syntyy uppoaa 30-40 vuotta, – jos sittenkään, ei sellaista valintaa taida kannattaa kemeroilla pönkitellä.

    A.Jalkanen

    Ooh! Ehkä tällä ”jatkuvalla kasvatuksella” on sittenkin jotain vaikutusta joihinkin! Toni Amnell Hesarin jutun kommenttikentässä: ”Näiden perustelujen tuloksena olen hieman korjannut kantaani avohakkuisiin.”

    Myös Leif Schulman Aarre-lehdessä: ei avohakkuita tarvitse kokonaan kieltää mutta niiden osuutta voitaisiin vähentää.

    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000008263865.html

    Timppa

    Noissa suojeluasioissa olen kanssasi Anneli eri mieltä.  Sekä ilmastosyyt että maaseudun asutttuna pysyminen ovat nykytilanteessa tärkeämpiä.   Kuvittelepa vaikka jotain Multiaa, joka elää käytännössä metsistä.  Saha, 2 korjuuta tekevää firmaa ja metsurit ovat tuloa tuottavaa,  Jos metsätalous hiipuu, niin koko pitäjä kuihtuu pois ja kaikki pitää rakentaa jonnekin kaupunkeihin.

    Katselin eilen multialaisen korjuuketjun hommaa,  Oli meillä hyvä leimikkokin.  Vuorokaudessa oli yhdellä motolla kaadettu 2 vuorossa n 650 m3 kuusta.  Saa kyllä aika monta päivää hakata jatkuvalla kasvatuksella.

    On nuo ajokoneetkin ihmeellisiä.  Tuo leimikko oli jyrkässä rinteessä, mutta kyllä siinä kuski päätti koneen suunnan ja vauhdin vaikka oli kuormaa liki 20 m3.

    Ikimetsiä ei hakata.  On ihan samantekevää koska alkaa suojella talousmetsiä, jos sellaiseen yulee joskus pakko.

    A.Jalkanen

    Suojeluasiat pitää myös hoitaa kuntoon. Muuten emme saa ikinä työrauhaa metsätalouteen. Multian kaltaisille kunnille tulee paljon verotuloja metsätalouden kautta silti. Puu on hittituote, jonka arvo vain koko ajan nousee. Ehkä kantohinnatkin sen myötä pysyvämminkin.

    Timppa

    Se Toni Amnell on ilmatieteilijä.  Sellaisen tyypin luulisi ennen kaikkea keskittyvän siihen miten niitä ilmaasto-ongelmia ratkotaan.  On kuitenkin viimeisen päälle suojelija.  Siis sivuuttaa täysin tärkeimmän tavoitteen.  Siis ilmastoon vaikuttamisen,

    Ei sellaisten saa ikinä mitään työrauhaa ennen kuin viimeinenkin puu on suojeltu.

    Kurki

    Suomessa metsien suojeluinto ja väärän metsäpolitiikan kannatus on karannut käsistä, jolla estetään vain metsien kasvua ja vähennetään metsien hiilinielua.

    Ruotsissa taas tehometsätalous on kunniassa ja siellä aiotaan suojella metsiä ja lisätä metsien hiilinieluja kaksinkertaistamalla vuotuinen kasvu nykyisestä 130 milj.m3:stä vuodessa ja kasvattamalla puustovarantoa.

    Ruotsin metsänomistajat torjuvat Suomen tuen EUn metsäpoliikan vastustamiseksi, sillä he kanattavat EUn metsäpolitiikkaa ja hiilinielujen kasvattamista, joka nähdään siellä loistavana liiketoiminta mahdollisuutena.

     

    A.Jalkanen

    EU-metsäpolitiikka on paljon muutakin kuin hiilinieluja, mutta näihin palataan vielä monta kertaa… voi olla että jossain käänteessä Suomi ja Ruotsi löytävät vielä yhteisen sävelen.

    mehtäukko

    On ja sitä ryöpytystä odotellessa näinen Amnellien täytyisi paalauttaa autonsa, syödä ituja ja asustella maakuopassa.

    Ihan esimerkin vuoksi.

    Timppa

    Hesarin mukaan Amnellilla ei ole autoa, mutta ei asu maakuopassa.  On ilmatieteilïjä ja ennustaa entoliikennesäätä.  Taitaa nykyään olla helppo homma, kun ennättää sukkelaan vastaamaan.

    Perko

    Pitää toistaa, oli niin sattuva kannustin.

    @ A. J. edellä kirjoittaa;  Metsänhoitosuositukset ovat tässä avainasemassa ja koulutus.   Hyvästä taimikosta voitaisiin kyllä maksaa kemera-tuki.  

    No mutta, tuohan  on  hyvä porkkana lienee kai sama miten metsään on taimet syntyneet vaikka olis päällä eri-ikäistä puustoa ja myyntiin valmista tukkia.  Samalla päästään eroon avohakkuun alun heikosta  jaksosta.  Loppu liimaksihan avautuu ja on vasta myöhemmin.

    Lisäys***16:46 @ jees h-v toisessa ketjussa ( jota täällä ei voi mainita) kertoi aukosta johon on jäänyt hyvään kasvuun nuorta metsää  ja lisää puskee taimikkoa. Olisko tuo sallittua jossain muodossa.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 174)