Keskustelut Metsänhoito Avohakkuut

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 174)
  • Gla Gla

    Metsänkasvattajan ajattelutavassa ei ole logiikkaa. Miksi joku laittaisi rahat metsään ja sitten hoitaisi sitä tietoisesti tappiota tuottaen? Miksi tuollainen avohakkaaja ei ennemminkin myisi metsää, jolloin siitä saisi kuitattua osan tulevien vuosien arvonnoususta jo nyt ja siis laitettua nuo rahat vaihtoehtoiseen sijoituskohteeseen?

    Asuntojen tuoton kadehtiminenkin on hiukan kyseenalaista. Pääkaupunkiseutua lukuunottamatta hinnat polkee paikoillaan ja osa sijoitusasuntojen kannattavuudesta on perustunut asuntojen arvonnousuun. Nyt tuota ei ole olemassa, joten kun 150000 euron asunnosta saa 750 € vuokraa, josta maksaa vastikkeita 350 €, jää siitä verojen jälkeen käteen 2%. Tuota vielä syö muut asunnosta aiheutuvat kulut.

     

     

    metsänkasvattaja

    jollakin  sitä  ylimääräistä  rahaa  on  niin paljon että  on  varaa sijoitella  metsiin   saahan siitä  verohuojennnuksen hyödynnettyä  ja uuttapuutahan se  kasvaa   vaikkakin  hitaasti   asunnon  myynnistähän  ei  taida mennä  edes  veroa  jos   sen pari  vuotta   omistaa  (minkähän  takia)  ?  ja etelä suomessa  ainakin  hinnat  jatkavat  nousuaan   osin  tuon  asumistuen  takia  eli  rikkaat  rikastuvat  ja  köyhät  köyhtyvät

    Puuki

    Asuntojen hinnat nousee pääasiassa vain H:gin seudulla.  Pikkupaikkakunnilla hinnat on päin vastoin laskeneet viime vuosina.   2 vuoden jälkeen saa asunnon myydä verottomana , jos on asunut siinä koko ajan itse. Ei siis koske sijoitusasuntoja.

    Jean S

    Olisiko hedelmällisintä, että joka vuosi metsäpinta-alasta saa avohakata enintään X prosenttiyksikköä ja että tästä avohakkuuoikeudesta pitäisi maksaa jokin maksu, ja tämän maksun saisi sitten takaisin, kun esim. taimikonhoito on tehty?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei avohakkuiden määrä nytkään kata isoa pinta-alaa Suomen maasta. Pienellä hienosäädöllä niihin kohdistuvaa vastustusta voidaan vähentää. Metsänhoitosuositukset ovat tässä avainasemassa ja koulutus.

    Hyvästä taimikosta voitaisiin kyllä maksaa kemera-tuki.

    Timppa

    ”Olisiko hedelmällisintä, että joka vuosi metsäpinta-alasta saa avohakata enintään X prosenttiyksikköä ja että tästä avohakkuuoikeudesta pitäisi maksaa jokin maksu, ja tämän maksun saisi sitten takaisin, kun esim. taimikonhoito on tehty?”

    Kaikki tuollaiset ysteemit johtaisivat vain kauheaan byrokratiaan ja metsänomiostajien eriarvoisuuteen.  Jonkun metsiin on tarve tehdä paljon aukkoja ja toisen metsään vähän.

    Nythän ongelmana on nimenomaan uusien aukkojen vähäisyys.  Et paljous.  Tämä vähäinen uudistushakkuumäärä tulee jatkossa johtamaan Valtakunnan tasolla metsien kasvun vähenemiseen.

    Sinänsä tuo vakuusmaksu olisi paikallaan, mutta saattaa johtaa vielä pienempään uudistushakkuumäärään.

    harrastelija harrastelija

    Jean S on niin nuori, ettei muista tai ottanut selvää pinta-alaverotuspohjan aikaa? Silloinhan pidätettiin hakkuutulosta osa juuri uudistamisen varmistamista varten. Metsän käyttöä valvottiin kyllä muutenkin kylmän tilan hankkineiden osalta. Niiden myynnin jälkeen jopparit / gulanssit saivat riehua metsissä miten halusivat!

    harrastelija harrastelija

    Tuosta aukkohakkuukyselyistä ei ole mitään tölkkua! Pitäisi kysyä niiltä, joita asia koskee!  Samalla pitäisi kysyä esim. pitäisikö pääkaupunkiseudulla sijoitusasuntojen osto kieltää? Koko maalta pitäisi kysyä, että tarvitaanko Helsingissä oopperataloa?

    Jätkä

    Timppa:”-Nythän ongelmana on nimenomaan uusien aukkojen vähäisyys. Et paljous. Tämä vähäinen uudistushakkuumäärä tulee jatkossa johtamaan Valtakunnan tasolla metsien kasvun vähenemiseen.”

    Tottahan tuo on. Pitäisi panna pakko-avohakkuut päällensäkin. Esim 1,5  % /vuosi pitäisi olla tavoitteena. Siis vaikka esim. kymmenen vuoden välein 15 % pinta-alasta aukoksi ja uudistetaan. Näin saataisiin joku tolkku Suomalaiseen metsätalouteen, joka on nyt luisunut metsien hävitykseksi sangen monella haihattelijalla.

    Perko

    @ A. J. edellä kirjoittaa;  Metsänhoitosuositukset ovat tässä avainasemassa ja koulutus.   Hyvästä taimikosta voitaisiin kyllä maksaa kemera-tuki.  

    No mutta, tuohan  on  hyvä porkkana lienee kai sama miten metsään on taimet syntyneet vaikka olis päällä eri-ikäistä puustoa ja myyntiin valmista tukkia.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 174)