Keskustelut Metsänhoito Avohakkuut

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 174)
  • Perko

    No mitä sitten jos on esittänyt sehän on hyvä. Alle 1,5 %  tuotto – vero ei juuri järkytä.    Paljaaksi hakkuun taitavuus saattaa  vaikuttaa osaamiselle joistakin.

    MaalaisSeppo

    Perko on oikeassa – paljaaksi hakkuu ei paljon taitoa vaadi. Taitoa vaaditaan sitä edeltävissä vaiheissa. Vertailuna voi käyttää tilipäivää – tili riippuu sitä, mitä on tehnyt aemmin.

    Jalapa

    Turhaa näiltä jk:laisilta on kysyä mitään kun vastauksena saa vain diibadaabaa. Ei tule vastausta ppa ennen hakkuuta- hakkuun jälkeen, saanto-tukkiprosentti, taimien määrä etc.

    Itse laitan kuviot aukoksi kun kertymää on tarpeeksi, saadulla rahalla teen uudistamiset ja lopuilla pyrin ostamaan lisää metsää. Ei se niin vaikeata ole kun ei tee vaikeaksi.

    Visakallo Visakallo

    Jk-ihmiset saisivat asiaansa paljon paremmin eteenpäin, jos lopettaisivat turhan kiemurtelun ja laittaisivat luvut ja tiedot pöytään. Eihän siinä nyt pitäisi mitään vaikeutta olla.

    Rane

    Kuten täälläkin on aikaisemmin todettu ei yksikään luontojärjestöjen edustaja,dosentti,professori,Ylen / hesarin toimittaja tai kulttuuripuunhalaaja ole KOSKAAN vaatinut että luontojärjestöjen oma FSC-sertifikaatti olisi avohakkuuton.Järjestöille kuten WWF,Greenpeace,Luontoliitto metsäryhmineen ei vaikuta olevan mikään ongelma olla mukana bisneksessä joka perustuu suurimmalta osin avohakatun puun sertifiointiin.

    Vaikuttaa siltä että tämä avohakkuiden kritisointi onkin pienen mutta äänekkään kylähullujen yhteisön harrastus.

    Perko

    MaalaisSeppo  hakkuuntili  ja milloin saa seuraavat tilit on ratkaiseva.  Sen osaaminen tuntuu olevan mahdoton ymmärtää.  Puuki on joissain laskuissa sen näyttänyt mitä nopeus vaikuttaa,,, mutta mutta ei se sula eikä tartu. Mie en viitsi.   Richard Bach  kirjoitti lokkilaumasta joka suistohiekalla  tietämättömyyden tyytyväisyydessä sulatteli silakoita, niin se on jota kuin samaa kuin tamppaajalaumat.

    Jalapa

    Sieltä taas tuli Perkon vastaus, nyt asia vaihtui lokkilaumaan…

    Perko

    Juu, lokit! ne rääkyi verkkoja nostaessa  ihan veneen vieressä. No hyvä huomaan,  monella vielä on paljon hyviä lukunautintoja kokematta.   Kerrotte tietävän jk  / monikerrosmetsän  haitat/hyödyt absoluuttisen varmasti  mutta samaan hengenvetoon kerjää, että  kun näkis  jk – metsää ja voisi tulla arvostelemaan ”tutustumaan”.  Niin mitä varten ”luvut ja tiedot pöytään” kun on kakki jo varmasti hallinnassa, vielä jauhatte sitä ihtiää.

    Rane

    ”monella vielä on paljon hyviä lukunautintoja kokematta. ”

    No on.Ainakin se Perkon tekemä tutkimus jossa todistetaan että jatkuvan kasvatuksen metsässä riski tuulenkaatojen syntymiseen on pienempi kuin puuttomalla ”aholla”.

    Ehkä vielä joskus kun Perkolla tuo turha vaatimattomuus saadaan häipymään…

    Timppa

    mutta samaan hengenvetoon kerjää, että  kun näkis  jk – metsää ja voisi tulla arvostelemaan ”tutustumaan”.  

    Kerran näin.  Oltiin tutustumassa Porvoon lähellä jatkuvaa kasvatusta harjoittavan Bosgårdin kartanon  ’jatkuvan kasvatuksen metsään.   Meille esiteltiin päätehakkuikää lähentelevä männikkö, jossa kasvoi n 500 alikasvuskuusta/ha.  Halvaksihan se puuha tulee, kun noista kuusista tukkipuut kasvattaa.

    Minä kyllä mieluummin kasvatan metsän kunnon taimista ja oikean puuta oikeassa paikassa.  Nimittäin se metsä oli liian karu kuuselle.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 174)