Keskustelut Metsänhoito Avohakkuut historiaan?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 323)
  • Remie

    Onko tuo kannabis sitten rauhoitettu vai uhanalainen vieraslaji kun siitä pitää oikein käsittely järjestää. Kuinka menetellään kun tuomoisen pellon löytää, vai tuleeko siitä julkinen viljelykasvi kuten mänty. Voi olla Suomalainen rikkaus , luulisi vientiä löytyvän. Ei oikein tiedä mitä ajattelee .

    oksapuu

    Saahan nykyisin ihan vapaasti kuituhamppua peltokasvina viljellä. Valvonta vaan taitaa olla aikalailla tiukkaa ettei eksy höpöheinää sekaan…

    Todennäköisesti maallikko ei niitä ihanäkkiä toisistaan erota…

    puunhalaaja

    J”avohakkuut kiellettään valtion mailla, se sulkisi Suomesta 1-2 isompaa puunjalostuslaitosta ja useita pienempiä”

    Tai sitten kävisi niin, että teollisuus toteaisi sellunkeiton olevan kannattavaa bisnestä vaikka raaka-aineen hinta olisi korkeampi. Kuidusta maksettava parempi hinta innostaisi metsänomistajia hoitamaan metsiään, mikä taas lisäisi yksityismetsistä tulevaa puuta.

    Aimo Jortikka

    Yks maajussi viljeli tuota kannabista aikoinaan, mutta eihän se saanut sitä myytyä mihinkään. Kasat seisoi vuosia paikallaan. Kyllä sitä moni kävi ihmettelemässä. Lopulta äijä laittoi taulun pellon reunaan, Että  tämä kasvi on cannabis sativa eli hamppu.

    Tolopainen

    Jos Metsähallitukselta kielletään avohakkuut, sehän ei merkitse yhtään mitään, jättävät muutaman kuusennäreen kuten tähänkin saakka ja valtavat määrät kaatavat puuta maastoon, jota eivät korjaa pois. Mitä tuo Metsähallitus oikein tarkoittaa noilla hakkuillaan, eikö jonkin viranomaisen olisi syytä puuttua toimintaan. Ainakin ötökkälain vastaista toimintaa.

    A.Jalkanen

    Onko siinä kyse ehkä ennallistamisesta – lahopuuta koetetaan lisätä?

    Jos avohakkuualoite hyväksytään Metsähallituksen osalta, ei metsissä ehkä mitään kovin radikaalia tapahdu, koska kyse on pääosin pohjoisen metsistä. Perustelen sillä että metsät ovat mäntyvaltaisia ja heinittyminen ei ole pohjoisessa niin suuri ongelma; luontainen uudistaminen onnistuu männyllä. Toisaalta siemenvuosia ei ole niin usein kuin etelässä, varsinkaan kuusella; kuusen luontainen uudistuminen voi siis olla heikkoa pohjoisessa. Lehtipuita syntynee myös jk-metsään, jos pohjapinta-ala vedetään riittävän alas, mutta porot syövät niistä suuren osan kuitenkin pois.

    Pitkällä aikavälillä metsien kasvu jää hieman pienemmäksi, jos joudutaan tukeutumaan luontaiseen uudistamiseen ja jatkuvaan kasvatukseen, eikä voida käyttää entisessä määrin maanmuokkausta ja jalostushyötyä.

    Lakiin tai asetukseen pitäisi kirjoittaa poikkeusklausuulit erikoistilanteita varten. Tällaisia ovat esimerkiksi metsäpalojen lisääntyminen, metsätuhojen leviämisen estäminen ja puun laadun heikkous.

    Rane

    Metsähallitus on nyt päättänyt aloittaa näitä jatkuvan kasvatuksen kokeiluja tuhansien hehtaarien kokoisilla aloilla.Ihan hyvä mutta tuloksien saaminen siitä oikeasta tilanteesta kun harsitaan jo muutaman kerran harsittuja metsiä kestää.Jonnekin on unohtunut että  Metsähallituksella oli näitä harsinta/jatkuvan kasvatuksen koealoja joista todennäköisesti olisi jotain dokumentteja arkistokaappien kätköissä.Itsekin olen hakannut tämmöisen palstan aukoksi,työnjohtaja perusteli toimenpidettä sillä että näissä ei tapahdu enää mitään.Jälkikäteen hakkuu oli tietysti virhe,ehkä pahin harsintainto olisi laantunut näihin alueisiin tutustumalla.

     

    Remie

    Ehdoton vaatimus tuoteteollillisuudelle olisi että tuotteille asetettaisiin minimi käyttöikä ja ja käyttö kerta. Moni tuote on niin kelvoton ettei palvele kuluttajaa edes puolta vuotta. Suunitellaan jo valmistus vaiheessa hinta halvaksi ja lasketaan että silloin ja silloin asiakas palaa ostamaan uuden samanmoisen tai uudemman malin , tuotannossa jo otetaan huomioon ihmisen turhamaisuus ja perso halu aina uutta ja uudempaa. Huono juttu hiilen muodostumisen kannalta.  Ihmisestä tulee turhamainen kun varallisuuttaa on yltäkylläisesti , tai kun omaa luonteen joka ei tunne rajoitusta ostaa vaikka ei oikeasti ole varaa. Siis ihmiset käyttävät maan tavan elää yli varojensa. Hiilen sidonta onnistuu kun yli varojen eläminen lopetetaan niin yksityisen , yrityste, kuin valtiollisella tasolla kautta planeetan. Velaksi eläminen pitää saattaa tuomittavaksi.

    Puuki

    Yksi kuivahkon kankaan aikoinaan harsittu metsäpyöräke on kotipalstalla vielä pystyssä.  Männyt hakattu ylispuuhakkuulla ja kitukasvuinen kuusikko on jäljellä.  Vastaavia tulee olemaan paljon Suomessa, jos jk yleistyy liiaksi.

    Remie

    Oletukseni on että metsänomistajat häviää tämän taiston. Seuraukset voi jokainen metsänomistaja vi nähdä jo mielessään. Puun käsittelylaitoksia suljetaan , paperia ei löydy kauppojen hyllyiltä. Työttömien määrä luukuilla lisääntyy. Metsät jäävät oman onnensa nojaan, myrskytuhojen kera. Tuholaiset lisääntyy metsossä räähdyksen omaisesti. Metsät on lumivahinkojen vääntämiä vääriä luokallaan olevia puita sikin sokin. Silloin ei sähkömiehetkään enää ajele helikoptereilla katselemassa linjoilla, että tiedottaisivat tuhoista, linjat ovat maassa, metsässä liikkuu vain eläimiä. Lopputulema on ilmeisesti tuo. Lentäminen ja autoilu sen kuin lisääntyy. Teollisuus paahtaa mätänevää ja lahoavaa tuotetta jota ajetaan jo uutena kaatopaikaikoille, tullit polttavat ja hävittävät piraattituotetta urakalla. Sohlaus ja mähälääminen jatkuu samaan malliin. Eikä metsien rauhoittaminen auttanut yhtään mitään. Kaikki miljaardit lakien säätämiseksi on mennyt päin persettä, eikä kukaan huomaa typerää päätöstentekoa edes arvostella.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 323)