Keskustelut Metsänhoito Avohakkuut historiaan?

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 323)
  • mehtäukko

    Lueskele aikasi kuluksi taapäin, kun ollet vastuussa niistä, ja tee omat laskelmasi…

    Gla

    Mistä olen vastuussa ja mistä pitää tehdä laskelmat?

     

    A.Jalkanen

    Kannattaa kirjoittaa selkeästi eikä vihjailla ettei vastaanottajan tarvitse arvailla mistä on kysymys. Miten kuusiporat liittyvät otsikkoon? Luonnonprosessit uudistavat luonnonmetsää niin että kaikki puusto kuolee ja jää metsän lahoamaan – esimerkkejä on mm. Kanadassa runsaasti.

    mehtäukko

    Gla, päätelköön jokainen itse, mikä on antinsa väritys kenellekin makusteltavaksi.

    AJ kysyy, miten kuusiporat liittyy otsikkoon! Sitä sinun on kysyttävä siltä, jolle se kuuluu luonnon kiertokulkuun määrästä välittämättä.

    Gla

    Ei riitä päättelykyky, enkä ymmärrä tarvetta vihjailuun. Samalla vaivalla voisi asiat sanoa täsmällisestikin.

     

     

    A.Jalkanen

    Ei täällä ole kai kehotettu jättämään eläviä tuhopuita metsään määrästä välittämättä, sehän on lainvastaistakin. (Kuolleista on enemmän hyötyä kuin haittaa.) Ongelmana on vain se talousmetsän ja suojelumetsän raja, jonka yli kuusiporat lentävät vaivattomasti.

    Jovain

    On tullut paljon uudistettua vanhoja metsiä ja kaikki ovat olleet vanhoja kuusikoita. Ja yhtään aukkoa ei ole tullut uudistettua kuuselle, vaan männylle ja lehtipuulle, kuusta satunnaisesti.   Kuusi on ollut vanhoissakin metsissä valtapuustona. Tuskin kuitenkaan sen aikaisissa metsissä viljeltynä, vaan kierrätettynä.  Tyyli on muuttunut tähän päivään, nyt tehdään valtaosa aukkojen uudistamisesta kuuselle. Siihen auttaa kuusen viljelyn helppous, mätästys  ja hyvä onnistuminen. Myös hirviongelma on pitkään valunut kuusen hyväksi.  Viimeistään kirjanpainaja jättää nyt luokalle ja ilmastonmuutos, sillä on vaikutuksensa.

    Metsuri motokuski

    Nyt jovaini kirjoitti viestin joka auttaa ymmärtämään osin hänen aikaisemmat kirjoitukset. Jovainin metsät ovat olleet pääosin mäntyvaltaisia metsiä joita on vuosikymmenten aikana harsittu niin että pääosa lehtipuusta ja männyistä on hakattu ja kuuset jätetty kasvamaan. Maapohjat ilmeisesti ovat niin karuja ja jäävä puusto on ollut pienikokoista kuusta jonka on toivottu alkamaan järeytymään kun tilaa on annettu. Sen vuoksi on vihdoin päädytty siihen mihinkä moni muukin että uudistetaan metsä kunnolla kerralla ja vaihdetaan puulaji.

    Tuohon kuusen viljelyn lisäämiseen sanoisi noiden syiden lisäksi myös hinnan. Onhan kuusesta maksettu huomattavasti parempaa hintaa vuosia  joka tietenkin kannustaa myös sen viljelyyn. Reheville maspohjille toinen vaihtoehto olisi tietenkin koivu jonka hintakehitys ja tuhoriskit ovat niin heikot että sekin ohjaa kuusen viljelyyn.

    Rukopiikki

    Pohjoisen määrämittahakattuihin ja harsittuihin kuivahkon kankaan metsiin kyllä uudistui paikoin kohtalaisesti mäntyäkin. Niistä jotkut tekivät hyviä metsiä vähentämällä kuusia pois.

    Jovain

    Metsuri motokuskin kirjoituksessa on paljon perää. Jos puhutaan kuusen kierrätyksestä, noinhan se menee, kuusi varjopuuna ehtii myöhemminkin. Valopuilla tekee tiukempaa ja eihän aloituksessa aukossa välttämättä kiertoa kuusella tarvitse aloittaa.

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 323)