Keskustelut Metsänhoito Avohakkuut historiaan?

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 323)
  • Panu

    Kyllähän kirjanpainajatuhot luonnolle ovat hyväksi, osa normaalia metsän kiertoa. Tukkikokoiset kuuset muuttuvat lahopuuksi, jota tulee niin paljon että pitäisi riittää vaativimmallekin ötökälle. Pohjalle nousee ensin lehtipuuta, kenties mäntyä ja alle myöhemmin taas kuusta. Siis jos ihminen ei tee mitään.

    mehtäukko

    Onko tuo kirjoitettu täydessä ymmärryksessä?

    Visakallo

    Mitä minä olen kirjanpainajien tappamien kuusikoiden kehitystä seurannut, niin kyllä ihminen on tehnyt niille juuri nuo samat Panun mainitsemat puulajin vaihdot kuin luontokin.

    mehtäukko

    Nytkö ne ”puulajin vaihdot, tappiot ja kirjanpainajatuhot luonnolle ovat hyväksi, osa normaalia metsän kiertoa.” ??

    On ollut esillä keski-euroopan tuhokuvia, uutisia Jyväskylän tai Hgin puistojen tuhoista…

    Mistä tällainen mielipiteiden poukkoilu?

    Tolopainen

    Suomessa ei ole koskaan ennen suojeltu vanhoja kuusikoita, se on nykypäivän joutoväen vouhotusta eikä johda mihinkään hyvään. Totuuksien aika on aika on lyhyt nykypäivinä, naavaisten kuusten tuijottelu  ei ketään elätä. Tiheässä kuusikossa ei kasva aluskasvillisuutena kuin sammalta.

    e-salo

    <p>Keski-Euroopassa kuusta istutettu isot alat alueille jossa sita ei luontaisesti ole kasvanut. Nyt on sitten paljon vanhaa kuusikkoa ja ilmaston muutos. Luonto hoitaa aina lopulta asiat tasapainoon.</p>

    Gla

    Panu on täysin oikeassa. Ongelma asiassa on vain se, että me arvioidaan asiaa talousmetsän, ei luonnon näkökulmasta. Luonnossa ei kuollut kuusi ole tuho kuten talousmetsässä, vaan osa kehitystä.

    mehtäukko

    Mitäpä ei ihminen olisi maapallilla muuttanut? On enemmän ja vähemmän nurin kurisia toilauksia joista osasta ei ole vieläkään opittu.

    Mutta että seurauksia aletaan hyssytellä normaaliksi ja asiaan kuuluvaksi…On jo melkoista viherpesua.

    Gla

    Pitää ymmärtää, mistä puhutaan.

    Puuki

    Tyvilahon yleistyminen johtuu suurelta osin puunkorjuutapojen muutoksista. Alunperin lähtösin merenrannan läheisyydessä tapahtuneista hakkuista sulan maan aikaan.   Kirjanpainajatuhot lisääntyneet ilmastonmuutoksen ja ihmisten yhteisvaikutuksesta.  Karun maan kuusikoissa yleisimpinä esiintyy ötökkätuhojakin luontaisesti, lisäksi tietysti kuusikoiden lisääminen ja mm. puustoisten turvemaiden ennallistaminen ovat lisänneet niitä.    Avohakkuu ja ainakin osittainen puulajin vaihto on ainut toimiva keino lahokuusikon ja kirjanpainajakuusikon uudistamiseksi.

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 323)