Keskustelut Metsänhoito Avohakkuukielto

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 548)
  • Avohakkuukielto

    ”Avohakkuu on kuin pissaisi talvella housuunsa”
    Saksan malliin lopullinen ratkaisu niitä yli puolen hehtaarin aukkoja enään tehrä, ilman sanktioita, tuholainen.

  • Metsäkupsa

    Hyvä kirjoitus Timpalta. Valitettavasti elämme vaihtoehtoisen totuuden aikaa, jota osin edustaa Heikkisen kirjoitus. Tarpeeksi kun totuutta muuntelee, niin osalle tämä muunnos on sitten se ainoa oikea näkemys. Rahanpuutteessa joitakin sellupuuaukkoja maanomistajat  ovat hakkuuttaneet, sekin varmaan teollisuuden syytä, kun ostavat, vai mitenkä se meneekään.

    mehtäukko

    Timpalta hyvä tiivistys.

    Lisäisin palettiin lisäisin työllisyyden arvonlisät hyvin monessa portaassa. Sillähän itse asiassa kansakunnan vauraus ja toimieliaisuus kertautuvat.

    Mulle’lle kun kaikki yhteishyvä on niin vierasta, pitääkö sitä enemmästä ja vähemmästä olla nauttimassa?

    Haba

    Mikko-Pekka Heikkinen on kaunokirjailija Kajjjaanista. Eli kyseessä on satulija vs satuilijat.

    Metsuri motokuski

    Hyvä timppa. Toivottavasti tuollaisetkin kirjoitukset joskus julkaistaan maamme valtalehdessä.

    Tuohon kun vielä lisätään että Suomessa halutaan lisätä puurakentamista niin mistäpä sitä tuotetta saadaan kuin hoidetuista metsästä.

    Kurki

    Timpalta oikeaa asiaa Suomen metsien hakkuista Hesarin valehtelun vastapainoksi.

    Olli Salli

    Jetsulleen maaliin osuva kirjoitus Timpalta, ja sellaisella tarkkuustasolla vielä kirjoitettu, että hesarin ei-metsiin-perehtyneen keskivertolukijankin luulisi pysyvän selostuksessa mukana ja oppivan puunkasvatuksen peruskuviot.

    Timppa

    Viimeisessä Suomen Kuvalehdessä (10/2021) oli laaja juttu väestön mielioiteistä metsien käsittelystä jonkin kysymyksenasettelultaan varsin johdattelevan haastettelututkimuksen pohjalta.  Lopputulos oli luonnollisestikin arvattava.  Lähetin lehden lukijan palstalle kommentin:

     

    Laajempi näkökulma metsäkeskusteluun

    ”Suosion suojelu kasvaa” –jutussa (SK 10/2021) kyseltiin sitä, mitä suomalaiset metsiltään haluavat.  Aika moni ei arvostanut metsien käyttöä teollisuuden raaka-aineena.  Olisivatkohan vastaukset olleet toisenlaisia, jos olisikin kysytty, että mistä metsäteollisuustuotteesta olet valmis luopumaan?  Esimerkkejä: painopaperit, pehmopaperit, pakkauskartongit, puutalot, puun käyttö rakentamiseen ja sisustukseen.

    Työllisyydestäkään ei kyselty.  Mitä olisi vastattu kysymykseen, mitä tehdään metsäammattilaisille, jotka rajoitusten vuoksi menettäisivät työnsä ja joutuisivat muuttamaan kaupunkeihin sekä jättämään asuntonsa tyhjilleen.

    Entä kysymykseen, pitäisikö fossiilisista uusiutumattomista raaka-aineista valmistettuja tuotteita korvata entistä enemmän uusiutuvasta puusta valmistettavilla tuotteilla?

    Saa nähdä päätyykö julkaistuihin lukijoiden kirjeisiin.

    Planter

    ”Suosion suojelu kasvaa”

    Olisiko ollut ”suojelun suosio kasvaa” ?

    Petkeles

    Metsäammattilaistenkin valtaosa asunee nykyään taajamissa joten se kohta oli vähän omituinen…

    Gla

    Timppa kaikesta huolimatta tarttui tärkeisiin asioihin. Asuu metsäammattilainen tai sellutehtaan työntekijä missä tahansa, työllisyydellä on keskeinen rooli yhteiskunnassa. Samoin uusiutuvien materiaalien käytöllä.

    Kysymyksen asettelun merkityksestä meillä on huikea esimerkki. Annukka Valkeapää teki Helsingin yliopistossa tutkimuksen kansalaisten metsää ja metsäpolitiikkaa koskevista näkemyksistä. Siinä avohakkuuta vastusti n. 70%, mutta yhtä suuri osa hyväksyi alaharvennuksiin perustuvan metsien käsittelyn. Siis sen, mikä oli tutkimuksen teon aikaan metsälain hengen mukainen menetelmä (yläharvennus käytännössä oli kielletty asetuksella) ja johon haluttiin muutos käsittelymenetelmien valinnanvapauden takia.

    Annukka ei käsitellyt tutkimuksessaan tätä ristiriitaa, mutta sai työpaikan WWF:stä.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 548)