Keskustelut Metsänhoito Avohakkuukielto

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 548)
  • Avohakkuukielto

    ”Avohakkuu on kuin pissaisi talvella housuunsa”
    Saksan malliin lopullinen ratkaisu niitä yli puolen hehtaarin aukkoja enään tehrä, ilman sanktioita, tuholainen.

  • mehtäukko

    …mistä tuon heitti…!

    aegolius

    Ok. Kiitos AJ! En ole huomannut, että Jovain olisi asiaa noin selittänyt. Tuossa jää tosiaan saamatta kaikki ne syyt miksi itse hankintaa tekisin, mutta tärkeintähän on se, että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä. 🙂 Tuollainen hybridi hieman kuulostaa siltä, että kaupat tehdään aina saman ostajan kanssa. Siinä tulee niin hirmuinen tappio myyjälle ettei sitä millään muilla keinoilla pysty paikkaamaan edes puoliksi.

    mehtäukko

    ”Jovainin puukauppamalli on hybridi: hän saa puun ostajalta tarjouksen, jossa on eritelty puun pystyhinta + hankintalisä + korjuukulut. Jos hän hyväksyy tarjouksen, ostaja korjaa puut normaalisti ja lähettää sitten Jovainille laskun puun korjuusta ja maksaa kantohinnan hankintalisineen. Ostajan kannalta tässä on se etu normaaliin hankintaan verrattuna, että he saavat puunsa oikean laatuisina oikeaan aikaan.”

    Miksi klusteri sotkeutuisi moiseen vatulointiin, kun käytössä on yksinkertaisempi menettely?

    aegolius

    Alvivelvollinen laskee sekä tulot että menot verottomina. Ne eivät vaikuta tuloihin eikä menoihin kuin jonkun omassa päässä. Ne ovat läpikulkuerä.

    Tuottavassa metsätaloudessa niillä voi ansaita ainoastaan niin, että hyödyntää niitä sen ajan mitä ne kassassa viipyy ennen palautuspäivää. Esimerkiksi onnistunut sijoitus syksystä helmikuuhun. Tästä muodostunut myyntivoitto on ”alveilla tienattua”.

    mehtäukko

    Siis mahdollinen myyntivoitto. Jos summa on vaikkapa 20 tonnia, ja se kuivuu kasaan helmikuun puolivälissä, kävynkeruullako se aukko tukitaan?

    A.Jalkanen

    Alvin vaikutuksen huomaa sitten kun ei ole mitään pääoma- eikä palkkatuloja, joista menoihin sisältyviä alveja voisi vähentää. Tällainen tilanne voi syntyä silloin kun puun myyntitulo on niukkaa ja satunnaista.  Kun tilanne on tämä, kannattaisi keskittää menot niihin vuosiin kun on tuloja.

    Visakallo

    Myönnettäköön, että metsätalouteni on sen verran pienimuotoista, ettei De minimis-rajakaan ole yhtenäkään vuonna tullut vastaan.

    Puuki

    Kemerasta maksetaan nykyään veroa 30% . Alv:n vähennysmahdollisuus antaa   jonkinlaisen takasinpalautus mahdollisuuden mutta riippuu ostojen määrästä minkä verran.  Jos pitää ostaa paljon ”rösettä” jotta saisi avl:t  palautettua,niin  ei se kovin järkevää ole sekään.  Kulujen vähennysoikeus kuuluu kaikkeen yritystoimintaan ja alv:t on erikseen vähennettäviä tuloalv:sta.

    Jos liikevaihtoa/vuosi  on jatkuvasti vähän, saa myyntialv:t  kokonaan palautuksena.  Liikevaihtovero oli alv;n edeltäjä.  Paljon pienempi % kuin nykyinen alv%.

    Jovain

    Tolopainen: Ei tarvitse investoida koneisiin euroakaan ja ei tarvitse tahria kintaita pihkaan. Riittää vaihtoehtoinen tarjous. Yhtiö tai yhtiöt tarjoaa korjuusta ja tarjoaa puusta tienvarteen. Siitä se lähtee, voi alkaa suunnitella puukauppaa ja korjuuta yhtiön koneilla tai käyttää vaihtoehtoista urakoitsijaa tai omaa kalustoa. Puukauppa on aina sopimusasia ja hinnat tarjouksen mukaisia ja aivan muuta. Ei listahintoja tai kauppatapojen välisiä laskennallisia hintoja.  Oleellista tällaisessa hypridissä on oma kirjanpito, vähennysten kuin verotuksen osalta ja tietty vastikkeellisuus. Palvelut (korjuu) laskutusta vastaan antaa enemmän tilaa määritellä omaa toimintaa.

    mehtäukko

    Ja höpö höpö. Jos tuo olisi puoliksikaan totta, olisihan siitä muutkin ja klusteri uutisoinut. Myhistyksen ukko ei ole moisesta koskaan kuullutkaan.

Esillä 10 vastausta, 311 - 320 (kaikkiaan 548)