Keskustelut Metsänhoito Avohakkuukielto

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 548)
  • Avohakkuukielto

    ”Avohakkuu on kuin pissaisi talvella housuunsa”
    Saksan malliin lopullinen ratkaisu niitä yli puolen hehtaarin aukkoja enään tehrä, ilman sanktioita, tuholainen.

  • MaalaisSeppo

    Korkohan on toisille korkea ja toisille matala. Korkeaan korkokantaan ajautuneiden (heikot luottotiedot) ei kannata metsätaloutta, eikä paljon muutakaan yritystoimintaa harjoittaa. Kannattaa luopua ajoissa.

    suorittava porras

    Taisi Reiman kapinointi saada alkunsa siitä ,kun ei saanut hakata keskenkasvuista ja parhaassa kasvussa ollutta metsää aukoksi. Silloin ei mietitty pätkääkään nna:ta. Vain oma hetkellinen hyöty kiinnosti. Taimien isuttamiseen suhtautuminen olisi ollut yhtä nihkeää ,kin nykyisin.

    Reimalle totean ,että olen korjannut puuta monin eri tavoin hoidetuista metsistä ja nähnyt millä tavalla tulosta oikeasti tehdään. Jk-isännät ajelevat ruosteisilla autoilla ja kulkevat kauhtuneissa kamppeissa. Osaavammilla (ei jk-väkeä)on jo vähän tuoreempaa rautaa alla ja ehyttä vaatetta päällä. Poikkeus tietysti tämä jobbariporukka ,joka jättää jälkensä yhtiskunnan siivottavaksi ja korjattavaksi ja kerää pullasta vain rusinat.

    PS. Liikennelentäjäkään ei omista konettaan, mutta osaa lentää?

    A.Jalkanen

    Mitenköhän nna huomioi sen että hakkuussa sijoitetun pääoman määrä aina alenee?

    Gla

    Reima: ”En Gla mahda mitään sille varsin yksinkertaiselle tosiasialle, että keinotekoinen metsänuudistaminen ei näillä hinnoilla ole kannattavaa, jos korko on korkea, eikä hintakehitys (ilman sorkkaeläimiäkään)  näytä ainakaan parantavan tilanetta – päinvastoin.”

    Jos laskentakorkosi on korkea ja sen seurauksena keinollinen uudistaminen ei ole kannattavaa, on haettava vaihtoehtoja. Joko käyttää halvempia eli tässä tapauksessa luontaisia menetelmiä, siirtää päätehakkuuta tulevaisuuteen tai luopua metsätaloudesta. Toki mikään ei estä korkovaatimuksen alentamistakaan. Osaahan yrityksetkin budjetoida alemman tuottovaatimuksen, jos näkymät heikkenee.

    Jos jatketaan metsätalouden harjoittamista ja käsitellään tämän otsikon aihetta, siirrytään jatkuvaan kasvatukseen. Nyt taas tullaan siihen, mikä on ennuste kasvusta. Kuusikossa todellisuus on monin verroin surkeampi kuin julkisuudessa esitettyjen simulaatioiden mukaan tapahtuu eli vaikka kulut olisivat liki nolla, olemattomat tulot pitää huolen kannattavuusongelmista jatkossakin korkokannasta riippumatta.

    Me saimme uuden metsälain, johon molemmat olemme tyytyväisä ja jos oikein ymmärsin, olit aktiivinen lain muutostarpeiden ajamisessa. Hait jopa oikeudesta päätöksen, jonka mukaan vanhan lain aikana liiketaloudellinen kannattavuus ei ole peruste tehdä ratkaisuja metsässä, vaikka lain periaatteena sanottiin olevan mm. taloudellinen kestävyys. Kun nyt kustannuspaineiden keskellä päättäjillemme lobataan valheellista käsitystä metsätaloudesta, miten mielesi onkin muuttunut ja sinua ei tämä asia ollenkaan kiinnosta? Onko Pukkalan ja Kuuluvaisen biologialla lattiaa pyyhkivät sormiharjoitukset sekoittanut pääsi vai onko asia sinulle täysin vieras?

    oksapuu

    Siellä poronhoitoalueella nyt riittää kun metsä-äkeellä pikkuisen raapaisee ja konekylvö siinä samalla. Ei ole kovin kallista…

    Niin ja se korko. Käyttötilin korko on nyt se pyöreä 0…

     

    R.Ranta

    Vanha sanonta kuuluu Suorittava, että sillä, jolla on paikka paikan päällä, on markka markan päällä. Kulkuneuvosta asian päättely ei taida olla oikein hyvä mittari metsänhoidon tai muustakaan talousosaamisesta. Eikö se ole enemmän niiden keino näyttää pätevyyttään, jolla ei sitä ole. Joten sellainen ajatusmaailmakin kuulostaa juuri siltä.

    Gla: ”Jos laskentakorkosi on korkea ja sen seurauksena keinollinen uudistaminen ei ole kannattavaa, on haettava vaihtoehtoja. Joko käyttää halvempia eli tässä tapauksessa luontaisia menetelmiä, siirtää päätehakkuuta tulevaisuuteen tai luopua metsätaloudesta.” 

    Poikkeat Gla hieman nyt totutusta lähestymistavastasi ja menet jo vähän henkilökohtaisuuksien puolelle.

    Jos reaalituotto on 5%, niin metsien myynti veroseuraamuksineen ei kuulosta hyvältä. Voisko ajatella myös hakkuita vähän isopää edellä. Pienen puun ja suuren puun suhteellisella tuotolla on tavattoman iso ero.

    Toisaalta ikääntyessä ymmärtää jo paremmin Linkolaakin. Korkeakulttuurit ovat aikojen saatossa hävinneet mikä milläkin tavalla. Eikä taida olla pysyvä onnen tila tämäkään.

    mehtäukko

    On ollut nolla pitkään.

    Kun seuraa tuota taiteilua korkojen, nna:n ja kaikenlaisten oletusten ja laskentojen sekametelissä, voi onnitella itseään. Metsätalouden tekeminen orjuuttavaksi hautomiseksi prosentin puolikkailla monenkymmenen vuosien kaavoissa ei voisi vähemmän kiinnostaa. Kuinkako sen todistat? ”Isohkot” velattomat metsätilat, jotka ”oikeiden” metsänkasvatuskeinoin tuottavat kohtuullisesti leipää pöytään.. 🙂

    aegolius

    >Jos reaalituotto on 5%, niin metsien myynti veroseuraamuksineen ei kuulosta hyvältä

    Nyt on Ranta hukassa. Reaalituotto ei ole 5% kuin korkeintaan hetkellisesti. Se ei metsätaloudessa voi olla tuo koko kierto ajalle laskettuna. Laskuvirhe löytyy, jos kaivellaan tarkemmin.

    Jos veroseuraamuksia tulee liikaa, olet omistanut kyseisen kiinteistön liian vähän aikaa. Paras tapa päästä (ilmeisesti) tavoittelemaasi viiteen prosenttiin on myydä kiinteistö. Puuta kasvattamalla ja myymällä se ei onnistu.

    Edit. Toki asia on lähtöarvoista kiinni, mutta oletan R.Rannan painivan uudistamiskysymyksen äärellä.

    Metsäkupsa

    Itsellä ei uudistamiskulut kokonaisuudessa kovin oleellinen summa ole. Puolet kuluista tulee bonuksina ja latvusmassa rahoilla maksettua. Mitä taas korkoon tulee, on jännä, että jotkut kyllä metsänuudistamiselle laskevat kovaa korkoa, mutta muilla elämän aloilla usein jättävät pois investointejaan tehdessään. Ei taida näinä vuosina pankkia löytyä, joka edes muutaman prosentin korkoa maksaisi. Nollakorkopankkeja nykyisin ovat talletajalle, joihin todennäköisesti iso osa metsänomistajistakin asiakkkaana rahojaan säilyttää.

    aegolius

    @Metsäkupsa

    Ei nuo korko- ja kannattavuuslaskennat kosketa pankkitilitallettajia. Niiden avulla lasketaan puuntuottamisen kannattavuutta verrattuna muihin sijoituksiin. Pankkitili ei ole sellainen.

    Edit. Jatkan sen verran, että bonukset maksetaan aina jostain. Jos firma ”maksaa” bonuksia, on se todennäköisesti maksanut ”alihintaa” aiemmin. Raha ei tule firmallekaan tyhjästä. Olethan kuitenkin kilpailuttanut leimikon?

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 548)